24 футболисти от отбора на Миньор Перник (Чикаго) провеждат днес

...
24 футболисти от отбора на Миньор Перник (Чикаго) провеждат днес
Коментари Харесай

Миньор Перник с втора тренировка на Стадиона на мира

24 футболисти от тима на Миньор Перник (Чикаго) организират през днешния ден втора подготовка на " Стадиона на мира " в Перник преди утрешния юбилеен мач против Миньор (Перник) във връзка 100-годишнината от основаването на домакините.

От тях 23-ма са българи, а един е жител на Северна Македония.

Петима от футболистите пък са родом от Перник.

Момчетата са пристигнали в България на лични разходи, като употребяват част от годишния си отпуск, посочи Емил Миланов - управител и треньор на футболния клуб Миньор Перник (Чикаго).

По думите му юбилейният мач е неповторим - за първи път се срещат два тима с едно и също име, играещи на два разнообразни континента.

Миланов уточни, че името Миньор Перник (Чикаго) е определено, тъй като по тази причина е настоял основателят на отбора - перничанинът Николай Василев.

Утрешният мач се провежда година и половина, сподели още Миланов. Той акцентира, че дуелът е подарък за перинчани по случай 100-годишния празник на обичания на два континента Миньор (Перник).
Гостите от Чикаго подариха шалчета, тениски и шапки с логото на проявата " Една обич, една пристрастеност - на два континента " на целия кметски екип.

Футболистите от Съединени американски щати пък бяха зарадвани с юбилейни дарове по случай вековния празник на Миньор.
Тимът в Чикаго е основан преди 10 години и по регистрация повтаря името на пернишкия тим. Играе в третата полупрофесионална лига в Съединени американски щати.

Според Миланов чикагският Миньор е най-силният български тим отвън рамките на страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР