24 екипажа ще участват в националния шампионат ралиспринт „Вида 2019”.

...
24 екипажа ще участват в националния шампионат ралиспринт „Вида 2019”.
Коментари Харесай

Започна ралиспринт „Вида 2019”

24 екипажа ще вземат участие в националния шампионат ралиспринт „ Вида 2019”. Сред тях има по 2 от Румъния и Сърбия. Церемонията по откриването се организира в Крайдунавския парк, на фона на средновековната цитадела „ Баба Вида”. Стартът бе даден от кмета на Община Видин Огнян Ценков, който е ръководител на Организационния комитет на автомобилното съревнование.
„ Днес и на следващия ден Видин още веднъж е хазаин на това влиятелно спортно събитие, което с всяка година получава все по-голяма известност. Сигурен съм, че ралито ще донесе доста позитивни страсти освен за видинчани и хората от нашия район, само че и за тези, които са пропътували дълги дистанции, с цел да дойдат от други градове и страни и да поддържат любимците си. Надявам се всички участници да стигнат до финала сполучливо и безаварийно. Разбира се, че адреналинът е част от надпреварата, само че това не би трябвало да попречи да се приберете здрави и невредими у дома” – сподели видинският кмет и пожела триумф на автопилотите в първия кръг от Националния шампионат по ралиспринт „ Вида 2019 “.
Той благодари на всички, които влагат доста старания, с цел да продължава тази традиция да съществува – на Българската федерация по авто спорт, на Международната автомобилна федерация, на Автомобилен състезателен клуб „ Жико-Моторспорт “ – Видин.
Иван Иванов, ръководител на АСК „ Жико Моторспорт” връчи на Огнян Ценков плакет за извънреден принос в автомобилния спорт и в символ на почитание и благодарност.
Гост на церемонията по откриването бе и заместител регионалният шеф на Видин Анжело Методиев.
Ралито стартира през днешния ден в 9.00 ч. от село Синаговци. Според уредниците, чака се награждаването на най-хубавите в шестото издание на ралиспринта да бъде в 15 часа, край крепостта „ Баба Вида”. Наградите за най-хубавите са обезпечени от Община Видин и са в размер на 5000 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР