24 души са убити и повече от 60 са ранени

...
24 души са убити и повече от 60 са ранени
Коментари Харесай

24 души са убити и повече от 60 са ранени при терора в Иран

24 души са убити и повече от 60 са ранени при нападението на боен церемониал в ирански град, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на локалните организации ISNA и IRNA.

Нападатели откриха пукотевица по време на церемониал в югозападния град Ахваз. Военният церемониал беше проведен по отношение на годишнина от началото на въоръжения спор сред Иран и Ирак (1980-1988).

 Терористична офанзива на боен церемониал в Иран Обновена
Терористична офанзива на боен церемониал в Иран

Най-малко 10 убити

Половината от убитите са от Революционната армия. Сред жертвите има военнослужещи, цивилни, в това число дами и деца, които са следили събитието. Един публицист е умрял. Броят на починалите може да нарасне.

Говорител на въоръжените сили заяви, че трима от терористите са убити на място , а четвъртият е умрял в болничното заведение от получените пострадвания.

Все още н икой не е поел отговорност . Държавните медии хвърлят виновността върху сунитски мюсюлмани.

Междувременно външният министър на Ислямската република Мохамед Джавад Зариф разгласи, че Иран " бързо и уверено " ще отговори на офанзивата , която съгласно него е осъществена от сътрудници на непознат режим. По думите му нападението е работа на " районни спонсори на тероризъм ", имайки поради Саудитска Арабия и Израел, и " техните господари " - Съединени американски щати.

 Иран ще победи Тръмп, няма да изостави ракетите си, закани се Рохани
Иран ще победи Тръмп, няма да изостави ракетите си, закани се Рохани

Тръмп е опасност за Близкия изток и международния мир

" Терористи, вербувани, подготвени, въоръжени и финансирани от непознат режим, нападнаха Ахваз ", написа той в " Туитър " и се закани, че " Иран ще отговори бързо и уверено, с цел да отбрани живота на иранските жители ".

ISNA осведоми, базирайки се на представител на Революционната армия, че въоръжените сили упрекват арабски националисти, подкрепяни от Саудитска Арабия.



По-рано през днешния ден иранският президент Хасан Рохани съобщи, че Иран ще победи Тръмп и няма да изостави ракетите си.

През юни 2017 година четирима мъже с женски облекла откриха огън в постройката на иранския парламент. Отделна офанзива беше подхваната против мавзолея на аятолах Хомейни.

 12 починали при гнет в Техеран онлайн
12 починали при гнет в Техеран

Всички нападатели са отстранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР