24-часова стачка блокира въздушния трафик в Италия. В нея се

...
24-часова стачка блокира въздушния трафик в Италия. В нея се
Коментари Харесай

24-часова стачка блокира въздушния транспорт в Италия

24-часова стачка блокира въздушния трафик в Италия. В нея се включиха самолетните компании „ ЕърИтали “ (AirItaly) и „ Алиталия “ (Alitalia), поддържаха я и чиновниците на миланското летище „ Малпенса “ и римското „ Фиумичино “. От „ Алиталия “ оповестиха, че са отменили над 350 полета - съвсем всички за през днешния ден и няколко от утринните за на следващия ден. Служителите на „ ИзиДжет “ (EasyJet), които трябваше да се причислят към общото неодобрение поради рецесията във въздушния превоз, обявиха, че отсрочват стачните дейности за 14 януари, осведоми в. „ Ла Република “.

Гарантирани са полетите на „ Алиталия “ в часовия диапазон сред 07:00 часа (08:00 ч. бълг. в.) и 10:00 часа (11:00 ч. бълг. в.) и 18:00 часа (19:00 ч. бълг. в.) и 21:00 ч. (22:00 ч. бълг. в.), а компанията е изготвила и ексклузивен проект. Той планува потреблението на по-големи самолети по вътрешните и интернационалните направления, с цел да бъдат трансферирани пасажерите, чиито полети са анулирани, осведоми Българска телеграфна агенция.

Стачката бе оповестена от синдикатите след неуспеха в търсенето на решение на казуса с „ Алиталия “ и поради рецесията в бранша на въздушния превоз. 

Синдикатите оповестиха, че се опълчват на разновидността самолетната компания да бъде раздробена и продадена на част. Те желаеха нов промишлен проект с присъединяване на страната, само че това се оказва мъчно изпълнимо. Първо, тъй като разнообразни държавни управления в Рим към този момент са похарчили 9 милиарда евро за „ Алиталия “, а второ - министерство на икономическото развиване не намира частни вложители, които да оказват помощ на държавното управление да приложи подобен проект за компанията, отбелязва онлайн изданието „ Пост “.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР