24 часаЯрошенко и Хватов са руските шпиониДмитрий Михайлович Ярошенко и

...
24 часаЯрошенко и Хватов са руските шпиониДмитрий Михайлович Ярошенко и
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Ярошенко и Хватов са съветските шпиони

Дмитрий Михайлович Ярошенко и Александър Александрович Хватов са съветските дипломати, които би трябвало да изоставен България, научи " 24 часа ".

В петък прокуратурата заяви, че ДАНС е водила следствие против първи секретар на съветското посолство и чиновник в комерсиалното посланичество. Те обаче не могат да бъдат упрекнати, тъй като имат дипломатически статут. Руският дипломат Анатолий Макаров незабавно бе извикан в петък в Министерство на външните работи, с цел да му бъде връчена нотата за изпъждане на двамата. От Външно дадоха период от 48 часа, а Макаров даде обещание той да бъде спазен.

Труд

Вашингтон желае да спре напора от бременни

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп реши да ограничи практиката на по този начин наречения родилен туризъм, когато бременни дами идват в Съединени американски щати, с цел да родят дете, като по този метод автоматизирано му подсигуряват американско поданство. Все още не са известни съответните правила, само че идната антимигрантска самодейност на президента може да бъде елементарно изпълнена, а визовите чиновници имат право да отхвърлят на претендентите визи по доста разнообразни аргументи. Една от най-пострадалите групи може да бъде тази на рускините.

Монитор

Белингкат: Заснетият във видеата за отравянето на Гебрев е бил отпред на екипа против Скрипал

Във видеозаписите, направени в подземния паркинг на " ЕМКО " на 28 април 2015 година, се виждат фрагменти на мъж, обикалящ сред колите на сдружението. На същия ден Гебрев е признат в болница в сериозно положение, а в идващите дни това се случва на сина му и на един от шефовете на оръжейното дружество.

Няколко дни преди прокуратурата да популяризира фрагментите от Белингкат бяха декларирали, че опитът за ликвидиране на Гебрев е бил осъществен от осем офицери от съветското военно разузнаване ГРУ, които са известни с отравяне на жертви посредством слагане на отровно вещество по дръжките на коли.

Сега

Перник съобщи: Мачът свърши, господин Борисов!

Оставка на премиера Бойко Борисов и на районния министър Петя Аврамова. Това желаеха жителите на Перник, които излязоха през днешния ден на митинг в центъра на София поради водната рецесия в регионалния град.

За през днешния ден протестните дейности завършиха, само че уредниците оповестиха, че в понеделник още веднъж ще се съберат в 12:00 ч. пред постройката на Министерството на районното развиване в столицата със същите претенции.

Според перничани през цялото време на рецесията не се прави оценка вярно отговорността на Министерство на регионалното развитие. Първоначално недоволните оповестиха подготвеност да останат пред постройката на държавното управление до 22:00 ч. довечера, с цел да бъде изпълнено настояването им, само че в последна сметка в следобедните часове започнаха да се разотиват.

Капитал дейли

БТК ще бъде купена съвсем напълно с дълг

Финансирането на покупката на Българска телекомуникационна компания (БТК) от United Group към този момент е обезпечено и то ще бъде съвсем напълно дългово. Това научи " Капитал " от свои източници, като информацията се удостоверява и от известия на рейтинговите организации Moody " s и S&P.

Допълнителният дълг за 1.22 милиарда евро към този момент е контрактуван, като водещ управител по финансирането е JPMorgan. Още редица банки, както и фондът KKR, който е и миноритарен акционер в купувача United Group, са поели ангажимент да запишат от облигациите. Реално средствата обаче ще бъдат усвоени малко преди завършване на договорката и след приемането на нужните регулаторни утвърждения, което се чака доникъде на годината. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР