24 часаВойници и танкове по улиците при терор и безредициВойници

...
24 часаВойници и танкове по улиците при терор и безредициВойници
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Войници и танкове по улиците при гнет и вълнения

Войници с оръжие и военна техника ще се включват в интервенции по улиците на българските градове при тероризъм и огромни вълнения. Армията ще може да бъде употребена даже при гонене на рисков палач.

Това ще стане допустимо след смяна в Закона за защитата и въоръжените сили, препоръчана от вицепремиера Красимир Каракачанов за публично разискване.

С смяна в член 57 ще се даде право на армията да оказва помощ и подпомагане на други държавни органи при висока степен на социална опасност за популацията. До момента войската може да се употребява в спокойно време единствено при секване на трафик на оръжие, защита на стратегически обекти и при защитата на границата.

Труд

Умира аптеката, която работи като бакалия

Близо половината аптеки в страната може да бъдат закрити. Причината е, че нямат компютри и програмен продукт, а някои от тях имат ток единствено по няколко часа дневно. За това предизвестиха фармацевти от цяла България, които през вчерашния ден се подвигнаха на митинг. В него се включиха над 720 аптеки.

Повод за недоволството им е европейска инструкция, която за доста от тях е финансово непостижима. Според документа на Брюксел - 62/2011, с цел да се избегне търговията с подправени лекарства, всяка аптека в Европейски Съюз към този момент би трябвало да има специфичен програмен продукт, обвързван със здравната каса, както и устройство за верификация - нова система за разчитане на маркировката на медикаментите.

Монитор

Депутатите отхвърлиха ветото за персоналните данни

Повторното приемане на закона мина с гласовете на 127 депутати, единствено един беше срещу, а други четирима се въздържаха. Самият Радев върна закона още веднъж в Народното събрание поради наредбите, с които се вкарват 10 критерия, по които ще се преценя дали публицист, теоретичен служащ или публицист е употребявал правомерно персонални данни. Най-спорен от тях се оказа последният, съгласно който КЗЛД ще може да взема поради и " други условия, относими към съответния случай ".

По време на дебатите обаче от ГЕРБ разкритикуваха Радев и ветото, като го дефинираха популистко, безпринципно и нелогично. Мануил Манов от ГЕРБ посочи, че всички публицисти са освободени от задължението по събиране и предпазване на персонални данни.

Стандарт

Новите конспиратори - Гебрев и Ноев

Целта на конспираторите Гебрев и Ноев е ясна - да трансфорат " положителният " оръжейник в " жертва " на неприятните. Версията им се завъртя даже в чужбина и ще продължи да се върти най-малко до момента в който не се откри от способените органи има ли нещо общо сред Гебрев и случая в Солсбъри. За свързването на отравянето на Гебрев с интереса му към " Дунарит " обаче разминаването във обстоятелствата е толкоз явно, че даже да звучи мистериозно, не се трансформира в вест. Защото стана пределно ясно, че по времето на отравянето на Гебрев през май 2015 година, руснаци, а не той са тези, които са имали интерес и благосъстоятелност в " Дунарит ", и които са играли комбина с Цветан Василев.

Сега

ГЕРБ желаеха от президента да освободи собствен консултант

Президентът Румен Радев да освободи от служба юридическия си консултант Борислав Цеков и оферти от неговата квота член в Комисията за отбрана от дискриминация Петър Кичашки. Това разгласи от трибуната в Народно събрание депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова по време на гласуването на наложеното от президента несъгласие върху Закона за персоналните данни. Атанасова сподели, че " двамата са наказани да платят санкция от по 10 000 лв., тъй като са злоупотребили с персонални данни на жители и публицисти ".

Софийският административен съд е удостоверил разпореждане на Комисията за отбрана на персоналните данни, което от своя страна Цеков и Кичашки са обжалвали.

Капитал дейли

За Брюксел здрав, за съда - болен

Софийският градски съд (СГС) заяви в сряда, че е разпоредена инспекция на болничния лист на генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров, който е бил импортиран в съда час преди съвещанието в понеделник, (18 февруари) и е станал мотив за отлагането на делото. Съобщението на Софийски градски съд е по отношение на многочислените въпроси, които са му били отправени по отношение на информацията, появила се първо в " Сега ", че ден откакто показа болничен, с цел да не се яви на делото за шофиране в нетрезво положение, генералният шеф на Българска национална телевизия Каменаров се появи на конференция в Брюксел.

Във вторник вечерта в централната емисия вести на Българска национална телевизия " По света и у нас " беше излъчен репортаж за провела се в Брюксел медийна конференция за провокациите пред аудиовизуалните медии във време на цифрова гражданска война.

Дума

Отложиха гласуването за преференциите, чакат несъгласие

Натоварения трафик, неналичието тук-там за паркиране и сложното напредване от работа до дома са главните проблеми на градската среда, които тревожат българите. Мръсният въздух и неефективното разчистване на снега през зимата също са измежду водещите проблеми. Това демонстрира експресен сондаж на организация " Галъп интернешънъл " по настоящи тематики.

Мненията в страната са разграничени по въпроса дали прословутите поправки на градски пространства са положителни. Категорични болшинства от над 80% обаче се съгласяват, че като цяло напредването в огромните градове става все по-голям проблем, отчетливо болшинство от 64% са склонни да преценяват и работното си място с мястото, където живеят. 72% биха мислили първо за детските градини и учебните заведения, когато мислят за това къде да работят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР