24 ЧасаСтоян Зайков-Чане се е изкъпал и е задигнал храна

...
24 ЧасаСтоян Зайков-Чане се е изкъпал и е задигнал храна
Коментари Харесай

Зайков се изкъпал в село до Костенец, взел храна и 3 одеяла

24 Часа

Стоян Зайков-Чане се е изкъпал и е отмъкнал храна и одеяла от вила в с. Долна баня. Това допускат проверяващите, откакто семейство заварило парцела си разрушен, а следово куче надушило следи от търсения за две убийства в Костенец Чане. Селото е на 9 км от града.



Сигналът за вилата, в която било влизано след строшаване на прозорец, бил подаден от фамилията през почивните дни към 24 май. Хората обяснили, че им липсват суха храна, консерви и 3 одеяла. Банята също била употребена. При огледа следови кучета удостоверили, че най-вероятният крадец е Стоян Зайков.



Кучета разкрили следи и в други вили до Костенец. Имало и няколко други парцела, в които било влизано през прозореца. По същия метод Чане влезнал и в дома на някогашната си другарка Милена на 9 май, когато съгласно главната версия я умъртвил. Затова криминалистите считат, че точно той е влизал в парцелите. Една от вилите пък била отворена с ключ, прикрит в пристройка. Смята се, че Чане го е намерил и употребявал.

Той се крие към този момент 18 дни. Докато Министерство на вътрешните работи го търсеше за убийството на майката на сина му, неговият комшия и братовчед Валентин Петров бе открит погубен в дома си. Заради неналичието на щурм се допуска, че той е крил Чане.

Вечерта в понеделник пък жена от Костенец подала сигнал, че е забелязала недоверчив мъж, който съгласно нея е търсеният Зайков.Това затвърдило хипотезата на полицията, че Чане е в региона, в който и преди се крил с месеци. Два дни по-рано сходен сигнал бил подаден и за близкото с. Горна Василица.

При претърсванията обаче Чане не бил открит. Продължава и работата със сина му Стивън, удостовери през вчерашния ден вътрешният министър Младен Маринов. Както “24 часа ” писа, той всеки ден върви да храни животните на фамилията. Придружават го служители на реда, които в неофициална конюнктура го разпитват къде го е водил на походи татко му.

Издирването на Чане буксува повече от половин месец, а до момента той е неоткриваем.

Подозренията са, че благодарение на малко радио следи информациите за издирването си. За залавянето му бяха ангажирани с изключение на служители на реда и екипи от всички спецчасти на Министерство на вътрешните работи, дронове и хеликоптер. Операцията погълна и сериозен финансов запас, само че към този момент резултат няма.



“Има отлив на туристи и в селото, и в Костенец. Все отново ние сме в планината, множеството хора идват поради разходките и не могат да си употребяват пълноценно отмора ”, изясни кметицата на с. Костенец Любка Кацарова. Хората спрели и да вървят по вилите си от боязън да не засекат Зайков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР