24 часаСпециални лични карти за обвиняеми и подсъдимиПравителството подготвя промени

...
24 часаСпециални лични карти за обвиняеми и подсъдимиПравителството подготвя промени
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Специални персонални карти за обвинени и подсъдими

Правителството приготвя промени в настоящото законодателство, с цел да понижи случаите на отклонение от правораздаването. В Закона за българските персонални документи ще има запис, съгласно който на обвинените и подсъдими лица ще се лишава персоналната карта и ще се издава краткотрайна, която ще е безусловно идентична на постоянната им, само че в нея ще е кодирана възбрана за овакантяване на страната.

Това заяви зам. вътрешният министър Красимир Ципов в изявление за " 24 часа ".

Труд

7 умъртви Мъртвака за двата почивни дни

Откриха телата на трите момчета, които изчезнаха във вълните край Дуранкулак. Морето раздели вечно близнаци от Пловдив.

Монитор

Броим 450 лв. за първокласник

Родителите би трябвало да помислят за подобаваща раница, набор от тетрадки, моливи, бои и други принадлежности за часовете по изобразително изкуство. Разходите нарастват още повече, когато се прибавят средствата, които ще дадат за часовете по физическо образование и тоалета за първия образователен ден.

Един от най-сериозните разходи на родителите са ученическите чанти. " Тежината на раницата не трябва да надвишава 10% от тежестта на ученика. Тази е златната норма, с цел да не получи той гръбначно деформиране ", изясни доктор Росица Шейтанова, ортопед и физиотерапевт.

Стандарт

Финансовият министър отхвърли офанзивите на президента против специалисти

Не одобрявам офанзиви против държавната администрация и изключително против специалистите от финансовото министерство и Агенция " Митници ", сподели през днешния ден във Варна финансовият министър Владислав Горанов. Повод за реакцията му бе изказването на президента Румен Радев по-рано денем по случая с публичната поръчка в Бургас, с която бе обвързван Димитър Желязков - Митьо Очите.

Ако президентът е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, само че не съм склонен да бъдат атакувани специалисти, които освен през последните години, а и през целия преход са подсигурили финансовата непоклатимост на страната, уточни Горанов. По думите му публичната поръчка е подписана от човек с над 20 години стаж - сестра на върховен политик от Българска социалистическа партия, само че е експерт и както всички държавни чиновници служи на цялото общество.

Сега

" Гражданска отговорност " още веднъж нараства шоково

Шоково нарастване на цената на застраховката " Гражданска отговорност " изненада неприятно водачите за следващ път в последните месеци. В края на предходната седмица 90% от застрахователните компании оскъпиха полицата с 40 до 50 лева Това е най-драстичното нарастване от началото на годината, обявиха за " Сега " брокери. Така с натрупването на поскъпванията от началото на годината до в този момент междинната цена на наложителната застраховка в София към този момент гони 270 лева - съвсем със 100 лева повече от началото на годината. Повече ще заплащат водачите освен в столицата, която е най-рисковият град, само че и във всички области.

Капитал дейли

12 авг 2018, 14:47, 1272 прочитания Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " е на голяма загуба, само че дава 9.5 млн. лева против хакерски атаки

Изпадналата в тежко финансово положение държавна електроцентрала " Марица-изток 2 " се готви да заплати до 9.5 млн. лева за създаване на център за киберсигурност, рационализиране на системата за персоналните данни и основаване на надеждна киберзащита за нея. Безспорно въпросът е значим, само че евентуално има и по-евтино решение. Особено на фона на голяма загуба за полугодието от 116 млн. лева и насъбран минус за последните три години от над 330 млн. лева Въпросът е дали бюджетът за задачата не е прекомерно огромен.

За похлупак процедурата е непрозрачна - ТЕЦ-ът не е оповестил открита процедура за избор на реализатор, а ще се договаря непосредствено единствено с определени от него претенденти.

Дума

Президентът желае анекс към контракта с Македония

За спомагателен анекс към Договора за добросъседство с Македония настоя президентът Румен Радев. Той е предизвикан от думите на македонския министър председател Зоран Заев, че Илинденското въстание е единствено на македонците. Според Радев клаузите от контракта могат да бъдат включени в глава 35 от преговорния развой на Македония за участие в Европейски Съюз. Той акцентира, че България по този начин и не е получила опрощение от Заев. За Радев неналичието на съответна реакция от страна на държавното управление е необяснима.

" Неприемливо е евроатлантическата вероятност на Македония да е за сметка на българската история, еднаквост и суверенитет. Не може дълготрайните ползи на България да стават жертва на краткотраен политически пиар ", съобщи президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР