24 часаМайката на удушената Дамла поръчител?Майката на 7-годишната Дамла, намерена

...
24 часаМайката на удушената Дамла поръчител?Майката на 7-годишната Дамла, намерена
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Майката на удушената Дамла гарант?

Майката на 7-годишната Дамла, открита удушена в дома си в Момчилград, е била арестувана дружно с още най-малко 5-има души, научи " 24 часа " от достоверни източници в полицията.

Садет Муса е обвинена, само че не за гибелта на детото ѝ, а за обезпечение, прецизираха пред " 24 часа " криминалисти. Източниците ни обаче подчертаха, че това не е единствената версия, по която работят. Всички задържани се разпитват, по тази причина и до публицистичното привършване на броя никой от тях нямаше повдигнати обвинявания от прокуратурата.

Садет Муса е била задържана в неделя вечерта. Все още няма повдигнато обвиняване и против арестуваната също в неделя вечер близка другарка на майката.

Труд

Транспорт и екология са цели на София през 2018 година

Транспортът и екологията са измежду главните цели в бюджета на Столичната община за 2018 година, който ще бъде гласуван на 12 януари. Той беше показан през вчерашния ден в Правец от столичния кмет Йорданка Фандъкова и заместник-кметa по финанси Дончо Барбалов. Догодина София ще разполага с 1,433 милиарда лева, което е със 105 млн. лева повече от предходната година. Въпреки по-високия бюджет налозите и таксите няма да сe покачват.

Най-много средства са заложени в капиталовата стратегия на града - 492,9 млн. лева От тях 383,6 млн. лева са парите, които общината е защитила по оперативни стратегии. Най-големият капиталов план е метрото. Над 327 млн. лева ще бъдат вложени в построяването на първите 12 станции от третия лъч на подземната железница. От тях 16,6 млн. лева са общински, а другите - по Оперативна програма " Транспорт ". Ще бъдат построени два нови буферни паркинга - при метростанциите " Васил Левски " и " Люлин ".

Монитор

Стреляли по шефа от Национална агенция за приходите поради спекулация с Данък добавена стойност

Шефът на отдел " Фискален надзор " в Национална агенция за приходите Ивайло Стаменов е станал жертва на опит за нападение поради спекулация с Данък добавена стойност за милиони. Това е една от версиите, които проверяващите ревизират, научи " Монитор ". Към момента обаче няма данни той да е бил забъркан за облага, а по-скоро е спрял приемането на данъчен заем на доста предприемачи, които са осъществявали мним импорт на артикули с висок фискален риск. Това са най към този момент плодове и зеленчуци, храни, а от няколко месеца финансовото министерство добави към листата с отговорности на отдела и горивата. При договорка, която не се реализира в България, а получателят е в чужбина, българската страна би трябвало да заплати разноските за комерсиална активност на компанията вносител.

Стандарт

Бенгалски огън в обединението

През миналата седмица изявление на вицепремиера Валери Симеонов накара някои наблюдаващи да се запитат какво се случва в ръководещата коалиция. Лидерът на НФСБ от дълго време е потвърдил, че нормално споделя това, което мисли. И в този смисъл няма някакъв проект или интрига. Логиката споделя, че по-скоро няма проблем в ръководещата коалиция. Емоцията може и друго да приказва, само че аз на няколко пъти съм имал опция да споделя, че обективно видяно, аргументи за терзания в връзките сред ГЕРБ и Обединени патриоти няма.

Сега

Бизнесът регистрира внезапно нарастване на корупцията и на престъпността

През 2017 година равнищата на корупцията и на престъпността в България внезапно са се нараснали, регулаторната тежест продължава да е висока, а сивата стопанска система не е намаляла значително. Това са стряскащите заключения от обичайна анкета на Българската стопанска камара (БСК), оповестени през вчерашния ден. В нея са взели участие 790 компании от всички браншове, които дават оценка за бизнес средата у нас.

Дума

Генерал Тошево изрично срещу добива на газ

Категорично " Не " на добива на газ в община Генерал Тошево обявиха жителите на локалния референдум в неделя. Както ДУМА към този момент писа, въпросът беше: " Против ли сте община Генерал Тошево посредством Общинския съвет или кмета на общината да утвърждава устройствени проекти, определящи територии за изследване, рандеман, преправка на следните подземни благосъстояния: петрол, природен газ, твърди горива, минни боклуци? ".

Капитал дейли

Протестите против мръсния въздух може да се трансфорат в митинги против гетата в София Жители на пет квартала в София ще излязат на митинг във вторник вечер против бездействието на Столичната община за влошеното качество на въздуха през зимните месеци. Недоволството си оповестиха първо деятели от кварталите " Овча купел ", " Красна поляна " и " Западен парк ". След това към общия митинг се причислиха и поданици на " Оборище " и " Младост ". За всеки от кварталите е несъмнено друго място за митинга, само че събитията ще се случват редом в еднакъв час.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР