24 часаЛеден дъжд спира тока, прави улици на пързалкиЛеден дъжд

...
24 часаЛеден дъжд спира тока, прави улици на пързалкиЛеден дъжд
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Леден дъжд стопира тока, прави улици на пързалки

Леден дъжд може да се изсипе над Дунавската низина през идващите 72 часа, предизвестиха от Meteo Balkans.

Причината - в идващите часове във височина ще продължава преносът на по-топла въздушна маса. Температурите ще се покачат, само че над Дунавската низина в ниските пластове ще останат под нулата. Започналите превалявания от северозапад ще обзет последователно Дунавската низина.

Леденият дъжд не е харектерно събитие за България. Това е корав дъжд, падащ при негативни температури на въздуха - от 0 до -10. Обикновено е под формата на дребни сфери с диаметър 1-3 мм от компактен транспарантен лед.

Труд

От Балканите зависи сигурността на Европейски Съюз

Силно показване на целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз направи в Страсбург министър председателят Бойко Борисов. И предстоящо бе приветстван от евродепутатите след речта си в пленарната зала. Бъдещето на младежите в Европа, Западните Балкани и свързаността в района, сигурна и постоянна Европа и цифровите умения бяха посланията, които България заявява като съществени тематики за Европейски Съюз през идващите шест месеца. " По Западните Балкани има няколко разновидността. Ние предложихме един, който не носи опасности за Европейски Съюз. Ясно знаем, че в мандата на тази Комисия няма да има признати страни в Европейски Съюз ", уточни Бойко Борисов. И ясно съобщи, че " стабилността на Балканите директно отговоря за стабилността на Европа ".

Монитор

3 млн. и 600 хиляди дължат наематели на общински жилища

На 3 милиона и 600 хиляди лв. набъбнаха борчовете на неизрядни наематели на общински жилища в Пловдив. Голяма част от сумата е насъбрана през годините от неплащани с години наеми на жилища в " Столипиново ". Само преди дни новият шеф на " Жилфонд " в Пловдив Минко Кафтански е пратил над 100 предупредителни писма, в които се изяснява на борчлиите, че в случай че не си платят наемите, ще бъдат извадени от жилищата наложително. От " Жилфонд " са обяснили на неизрядните, че могат да заплащат и разсрочено. За събирането на задълженията от " Столипиново " Кафтански разчита на съдействието на районния кмет на " Източен " Николай Чунчуков. Чрез диалози с неизрядните наематели през 2017г. в общинската хазна са били импортирани към 200 000 лв. за " Жилфонд ", макар че към момента имало хора, които дължали по над 2-3 000 лв..

Стандарт

Българските работодатели стачкуват против зеления рекет

В последните десетина години е налице явен дисбаланс, който от вреден стартира да се трансформира в смъртоносен за стопанската система на България. Става дума за несъразмерно на значимостта и броя им въздействие на шепа " природозащитници ", които в името на неразбираемите си ползи стопират всяко по-значимо капиталово желание. Те са подготвени да спрат, и понастоящем сполучливо го вършат, капиталови планове за стотици милиони, които биха довели до сериозен стопански напредък и последователно излизане на България от категорията " най-бедна страна в Европа ". Спира се транспортна инфраструктура, стопира се рудодобив, стопира се градежът на спортни-технически уреди. Всичко това се прави при очевидни престъпления, внушения, дезинформация и манипулиране на публичното мнение.

Сега

Борисов даде още 2-3 година живот на корупцията

Въпросът за корупцията непрестанно се поставяше по време на дебата в Европарламента. Дори ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, който го омаловажи предишния петък в София, като сподели, че по този въпрос България наподобява на други страни в Европейски Съюз и не може да се счита за изцяло корумпирана, този път самичък го повдигна сдържано пред евродепутатите. " Номиналното доближаване е нещо положително, само че би трябвало да се направи към момента немного и за действителното доближаване. Най-вече във връзка с битката против корупцията. Знам, че българското държавно управление доста интензивно работи в тази област ", сподели Юнкер. Той насочи към балканските кандидатки за Европейски Съюз рекомендация, която обаче би могла да важи и за България: " Върховенството на закона е в основата на Европейския съюз. Европейски Съюз е правова общественост, само страните, спазващи правилата на върховенството на закона, могат да се причислят към съюза.

Капитал дейли

Боян Петров: Има рационално решение за Банско и ще го предложа

Обявеният и за този четвъртък митинг в отбрана на Пирин - четвърти подред от началото на годината, демонстрира, че публичното неспокойствие по тематиката не се обрисува да заглъхне. Приетите на на 28 декември от държавното управление промени в остарелия План за ръководство на Национален парк " Пирин " (изработеният нов проект чака изговаряне на съда) срещат две съществени и равнопоставени възражения: 1 - че разрешават безотговорно строителство на нови писти и влекове в предпазени територии на парка, и 2 - че с тях се нарушават три настоящи закона и три европейски наставления, свързани с опазването на околната среда. Протестиращите упорстват за анулация на влезлите в действие промени и за оставката на екоминистъра Нено Димов, който е техен вносител.

В поддръжка на държавното решение концесионерът на ски зоната " Юлен " АД, както и кметовете на Банско и няколко прилежащи общини провеждат контрапротести с искане за втори кабинков въжен превоз, който би решил казуса с опашките пред съществуващия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР