24 часаЕдин от афганистанците изнасилвачи с отказ за хуманитарен статутЕдиният

...
24 часаЕдин от афганистанците изнасилвачи с отказ за хуманитарен статутЕдиният
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Един от афганистанците изнасилвачи с отвод за филантропичен статут

Единият от афганистанците, които изнасилиха 17-годишно момиче в София, има отвод за филантропичен статут на емигрант у нас по молбата му за протекция, научи " 24 часа ". Получил го е персонално и е трябвало да напусне страната, в случай че не го апелира в съда. Със сънародника му интервютата още не престават.

16-годишният Мустафа Хан и 17-годишният Лахаб Юсуфзай са задържани в четвъртък и упрекнати за изнасилването на възпитаничка на дома за сираци в кв. " Овча купел ".

Заговорили момичето покрай общежитието. След това го хванали и почнали да го бутат към изоставена сграда в индустриалния регион. Вкарали я вътре и желали да вършат секс с нея. Тя отказала, само че арабите били настоятелни. Един от тях извадил нож и я заплашил, с цел да не вика. Така сломили съпротивата ѝ.

После Мустафа и Лахаб изнасилили момичето, а приятелят им единствено гледал. Когато задоволили нагона си, нападателите си тръгнали и ѝ създали знаци да не споделя за случилото се. Жертвата се прибрала в сиропиталището сутринта и разказала на личния състав. Подаден е сигнал в полицията и след обясненията на детето криминалистите хванали тримата афганистанци още на идващия ден благодарение на чиновници от Държавната организация за бежанците (ДАБ). По случая работят следователи, тъй като причинителите и жертвата нямат навършени 18 година

Труд

Интелектуалци идиоти

Интелектуалният свят не е едноизмерен. В наши дни най-хубавите компютърни програмисти са някогашни мързеливи възпитаници. Защо? Защото образованието, което съществува през днешния ден, не умее да предугади избрани умения, изключително тези, които се изискват от комплицирани системи като информатиката. Така че в колежа би трябвало да има по-малко проби по обикновена математика и повече за способността да се борави с логаритми.

Днешният свят е доста по-сложен от вчерашния. Но колкото по-сложен е светът, толкоз повече би трябвало да се върнем към природата: да се откажем от ръководството от горната страна и да предпочетем органичната подготвеност. Светът на компютрите е подобен - това е свят на санкюлоти.

Монитор

Високи приходи режат студенти отличници от стипендии

Студенти, изкарали отлични оценки, може да бъдат лишени от стипендии поради високи фамилни приходи, откри инспекция на " Монитор ". От просветното министерство отпускат избрана сума към бюджета на университетите за месечните хонорари на възпитаниците им, само че всяко управление единствено взема решение какви да бъдат критериите, по които да бъдат отпуснати. Така първенец в един ВУЗ може да получава над 100 лева всеки месец, само че в различен да няма това право, в случай че приходът на член от фамилията му е над 660 лева

Според постановлението за изискванията и реда за даване на стипендии на студентите, докторантите и специализантите месечните хонорари за триумф могат да бъдат два типа. Едните са за всички студенти в постоянно образование, на които междинният триумф от предходните два семестъра е по-висок от " добър 4 ". Другите стипендии пък са за студентите, които следват в предпочитано професионално направление (педагогика, физически или химически науки, отглеждане на животни и т.н.).

Сега

Частна компания шеста година събира такса " локва " по границата с Турция

През 2013 година абсурдът със " златната локва " и такса " стерилизация ", събирана от колите на границата с Турция, раздруса България, " взе главата " на тогавашния началник на организацията по храните и влезе в прокуратурата. Оказва се, че 6 години по-късно " златният мочур " продължава да работи с цялостна пара - всяко влизащо от Турция МПС минава за обеззаразяване през пръскалката, като заплаща за " услугата ". Леките коли да вземем за пример дават по 5 лв., а камионите и рейсовете - в пъти повече. Таксата е държавна и би трябвало да се управлява от БАБХ, само че на процедура се събира от частна компания, която получава за това комисиона. Фирмата медиатор е същата като през 2013 година - " Пи. Еф. Си. " ЕООД. Събирането на пари за стерилизация е единствената активност на сдружението, което съгласно личния му финансов доклад разполага с две машини за по 1000 лв. и с 38 души личен състав. Срещу тези скромни активи стои впечатляващ бизнес модел - приходите на дребното ЕООД за 2018 година са 10 млн. лв., а облагата му след облагане надвишава 8 млн. лв..

Капитал дейли

Вярно или не за " Топлофикация София ": какъв брой, на кого и за какво дължи

Една от главните тематики в кметската конкуренция за София несъмнено е най-голямото общинско сдружение - " Топлофикация ". Дълговете на столичното парно са над 860 млн. лева, а насъбраната загуба - 590 млн. лв.. Което дава мотив за съществени рецензии към актуалните локални управници в лицето на Йорданка Фандъкова. Тя от своя страна се оправдава с наследени от предишното задължения, отхвърля казусът да ескалира и упреква държавната " Булгаргаз " в рекет. В същото време главният ѝ конкурент в конкуренцията - Мая Манолова, сподели в ефира на бТВ писмо на " Булгаргаз " до " Топлофикация София ", в което написа, че в случай че до края на октомври общинското сдружение не заплати 60 млн. лева, а доникъде на ноември още 40 млн. лева, доставките на природен газ за цялата страна ще бъдат застрашени. Това е по този начин, защото " Булгаргаз " няма да има средства, с които да заплати на " Газпром " за газа.

Дума

Българска социалистическа партия упорства общините да стопанисват горите

Общински горски сдружения би трябвало да стопанисват горите, настоя Корнелия Нинова в Харманли при представянето на претендента за кмет от " Българска социалистическа партия за България " Надежда Колева-Стойчева. " Проблемът с горите е доста мъчителен. Незаконната сеч е всекидневие и общинското сдружение е на загуба. Нашата политика е не да се дават на концесии богатствата на общините, а да има общински сдружения, които да ги стопанисват. Общинско ВИК, общинско сметосъбиране, общинско горско сдружение. Така всички доходи ще влизат в общината и ще стигат до вас под формата на обществени услуги ", разяснява Нинова.

Таксите за детските градини в община Павликени последователно ще бъдат намалявани до цялостното им отпадане, разгласи инж. Емануил Манолов, претендент за кмет от " Българска социалистическа партия за България ", пред служащи от локална компания. " Общината ще вкара и еднократна помощ при раждане на второ и трето дете. Условието за приемане ще бъде родителите да са здравно и обществено обезпечени, да не дължат локални налози и такси, да имат приключено главно обучение ", акцентира той. Инж. Манолов предлага и основаването на общинско звено " Сигурност ", посредством което да се опазва публичният ред в обитаемоте места.

Стандарт

Ректорът на СУ дава обещание 60% растеж на заплатите

Настоящият ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков дава обещание 60 на 100 растеж на заплатите през идващия си мандат, в случай че го завоюва. Той е единственият претендент за избор на ректор като изборите ще се състоят след месец. Той показва, че ще има доста нови стратегии на британски, както и че преподавателите ще вземат участие в безвъзмездни курсове по езици и компютри като същото ще важи и за чиновниците на университета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР