24 ЧасаДепутатката от БСП Елена Йончева пропуснала да обяви, че

...
24 ЧасаДепутатката от БСП Елена Йончева пропуснала да обяви, че
Коментари Харесай

24 Часа: Елена Йончева пропуснала да декларира, че живее в Драгалевци под наем срещу 3400 лева на месец

24 Часа

Депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева пропуснала да разгласи, че не живее в лично жилище, а населява къща с двор против наем от 3400 лева на ул. “Емануил Манолов ” в кв. “Драгалевци ”. Тя се нанесла там дружно с мъжа си и детето им през 2017 година Това излиза наяве от поправената ѝ декларация пред Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).



В петък комисията разгласява поправените заявления на 637 души от властта, които в първите документи са позволили неточности или са “забравили ” да оповестят за парцели, само че КПКОНПИ ги е разкрила в регистрите.

Корекции нанесла и енергийната министърка Теменужка Петкова. Новото, което е оповестила е, че брачният партньор ѝ Иван Петков държи против наем от 700 лв. апартамент в София за 2 година

Министърът на защитата Красимир Каракачанов е оповестил годишната заплата на брачната половинка си - 55 135 лева, нещо, което беше пропуснал в първата декларация.

В поправената декларация посланикът ни във Ватикана Кирил Топалов е оповестил 6 парцела, от които един магазин на жена му, две ниви на нейно име, две коли - фолксваген и хюндай, както и четири влога в банки, един от които на жена му.



 

Бойко Рашков

оповестил, че има

80 016 лева на

влог вместо

200 644 лева

Бившият началник на Националното бюро за надзор на СРС Бойко Рашков е оповестил, че има на влог 82 016 лева, а в фактически имал 200 644 лева, открила КПКОНПИ. Той не нанесъл корекция даже и откакто комисията му дала опция да поправя декларацията си и не е подал нова. Общо 23- ма са в сходно състояние. Рашков бе отпред на бюрото до декември 2018 година

Той не съобщил, че брачната половинка му има приходи от стопанска активност в размер на 645 089 лв., както и 7 банкови влога в левове и евро. Един от тях да вземем за пример е в размер на 62 606 евро, различен - 58 392 евро, имала и три в левове, като най-големият от тях е със 155 912 лева

Рашков не е едиственият, който е пропуснал да разгласи приходите на колегата си и не е подал нова декларация. Повечето от хората, които не са сметнали за належащо да нанесат корекции, макар че КПКОНПИ е открила несъответствия, са в сходна обстановка и не са съобщили какво имат съпрузите им.

 

Кметът на Добрич премълчава

за 600 000 лева заем, теглен

за компания и ипотекиран с

бензиностанция и икономически дворове

Истински рекордьор по парцели се оказва кметът на Добрич Йордан Йорданов, който беше повдигнат от Реформаторския блок. Роденият през 1987 година градоначалник не е оповестил впечатляващо имущество.

Първо КПКОНПИ е открила, че Йорданов не е съобщил за заем от 600 000 лева, взет в интерес на сдружение, обезпечен с ипотека на парцели на кмета и още един човек.

От първата му декларация излиза наяве, че той има шест жилището, един от тях в София, и един офис, както и 7 ниви, получени от завещание. След корекциите обаче Йорданов не е съобщил за няколко икономически постройки с двор, складова база с двор от 139 кв. м, бензиностанция от 544 кв. м, урегулиран аграрен парцел в размер на 2 074 кв. м и други парцели в с. Карапелит.

Шефката на РЗОК Добрич Бисерка Ценова е премълчала за четири банкови влога, като най-големият е в размер 17 583 лв.. Въпреки несъответствията сред оповестеното и това, което е открила КПКОНПИ, те не са подали коригиращи заявления, с цел да поправят грешките.

Според закона тези, които не са го сторили, както тези, при които има противоречие, ще бъдат проверявани от Национална агенция за приходите и КПКОНПИ. Когато разминаването е над 5000 лева, инспекцията се прави от данъчните, а над 20 хиляди - от антикорупционната комисия. Тя е за 10 година обратно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР