24 часаДържавата ще плаща по 60/40 на фирмите със спад

...
24 часаДържавата ще плаща по 60/40 на фирмите със спад
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Държавата ще заплаща по 60/40 на компаниите със спад от 20% на приходите

Държавна помощ по схемата 60/40 ще бъде отпускана за секторите на стопанската система, чиито доходи са намалели с минимум 20% заради изцяло или отчасти прекратена работа в резултат на изключителното състояние.

Около това се сплоти тристранният съвет, в който с изключение на държавното управление влизат синдикатите и работодателските организации. Финалният документ на постановлението би трябвало да бъде написан през днешния ден, а в понеделник да се гласоподава от държавното управление.

Труд

Седма жертва на COVID-19 у нас

Издъхна още един болен от ковид в благоевградската болница. Това е 73-годишната пациентка от разложко село, която бе интубирана в реанимация дружно с щерка си на 53 години.

За деня това е втори умрял в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. По-рано издъхна и 55 -годишен мъж от Банско.

Общо жертвите на болестта у нас са към този момент 7.

Монитор

Борисов: Светът се готви за 3 месеца зараза

" Сега главен въпрос е какъв брой ще продължи рецесията - светът има пари за към три месеца, а в случай че продължи повече, към този момент нямаме отговор по какъв начин да разположим парите във времето ", сподели Борисов.

Премиерът съобщи, че действително сме във война и към този момент сме победени от вируса.

" Истински се апелирам да издържим три месеца с тези пари ", призна Борисов. Той добави, че можем да теглим нов дълг, с цел да възстановим стопанската система, само че на този стадий не му желае да задлъжняват поколенията след нас. До сряда пък Българска народна банка и комерсиалните банки ще излязат с пакет с предложенията за заемите за бизнеса и жителите. По думите му обаче МВФ предизвестила да се внимавало и с банките. В тази връзка Борисов подсети рецесията през 97-98 година, когато пенсиите били 3 $, парите - като вестници. " Ние по тази причина се пазим ", сподели той.

Сега

Глоби от по 5000 лева изцяло обезлюдиха Морската във Варна

Само две дузини санкции от по 5000 лева изпразниха изцяло варненската Морска градина. Камерите на няколко малките екрани демонстрираха, че парка през днешния ден е изцяло запустял в другояче цялостното с хиляди хора, изключително в почивните дни пространство. Засега в София полицията единствено предизвестява и извежда от парковете.

Всичко това идва откакто за няколко часа в петък следобяд на 23-ма души са били формирани актове и те са били санкционирани с по 5000 лева, тъй като се разхождат в Морската градина във Варна, макар възбраната да се влиза в паркове и градинки по време на епидемията от COVID-19.Това оповестиха от ОДМВР Варна. Веднага от варненската полиция призоваваха всички жители да съблюдават рестриктивните мерки, въведени по отношение на изключителното състояние в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР