24 часаБандата на Пелов уличена в убийства и палежи по

...
24 часаБандата на Пелов уличена в убийства и палежи по
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Бандата на Пелов уличена в убийства и палежи по клюки

Тихомир Миков от Ботевград може да е поръчал убийството на предприемача Семко Семков, а причинител да е Владимир Пелов. Това декларирал пред проверяващите един от очевидците Павлин Ангелов. Друг от разпитаните - Тихомир Маринов, си спомнил за диалог с неговия прочут Деян Георгиев.

" Нали знаеш, аз поръчах убийствата на Цецо и Марко. Платих на Перуката и той прати Пелов да ги очисти ", споделил му Георгиев. Той обаче не е бил разпитван за тези думи, преразказани в разпит от Маринов.

Труд

Лекуваме Европа с родни билки

България е най-големият експортьор на диворастящи билки в Европа. Родни бизнесмени търгуват с над 100 разнообразни типа билки, като главно изнасят продукцията зад граница. Това изясни за " Труд " зам.-председателят на Българската асоциация на билкарите и гъбарите Добрин Тонев. Страната ни изнася над 10 хиляди тона билки, като включително се включват и култивираните. Количеството би могло да бъде в пъти по-голямо, само че липсват задоволително берачи, които да събират скъпите растения, изясни Тонев.

Най-много от диворастящите билки се изнасят за Германия. Те освен са огромен пазар, само че и комерсиална нация. Предлагат родните растения като краен артикул на чай или ги влагат в хранително-вкусовата и козметичната индустрия, фармацията. Основната част обаче се преработва, пакетира, трансформира в краен артикул и се реекспортира за далечни пазари като Съединени американски щати и Япония, изясни Тонев.

Монитор

Лапсус родил " радиацията " на плажа Вромос

Тиражираната преди дни от пресата и малките екрани вест за рискова радиация на Вромос, сътвори огромно напрежение измежду локалните хотелиери и жителите на Черноморец. Те окупираха кметството в курортното градче и оповестиха, че са изправени пред банкрут. " Заради тази подправена вест туристите всеобщо анулираха резервации, даже и такива направени още през зимата. Омръзна ни с тези операции - всяко лято по това време някой афишира по какъв начин тук се е появила рискова радиация. Това е удар против локалния бизнес ", оповестиха протестиращите. През последните два дни в курорта тече подписка, която е подкрепена от повече от 600 души. Хората упорстват самостоятелна лаборатория да извърши замервания и да оповести обществено резултатите.

Стандарт

Частни здравни каси може да поемат обезпечаването на опазването на здравето

Демонополизация на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и цялостно завземане на пазара от частни здравни осигурители - това е една от опциите, които ръководещите разискват. Информацията бе изпусната в ефира на БНР от председателката на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова. Това се случи три месеца преди министър Кирил Ананиев да е подготвен с обещаните два разновидността на тактика за бъдещето на публичното опазване на здравето.

Дариткова заяви, че към този момент не се чака нарастване на здравната вноска, която ще продължи да бъде 8 на 100 от прихода.

Сега

Кардиолози приканват да няма суматоха с изтеглените медикаменти

Кардиолози от Медицински университет - Варна приканиха да няма суматоха със спрените от продажба медикаменти. Това стана посредством известие, разпратено до медиите от пресцентъра на вуза. В него е представен проф. доктор Светослав Георгиев, зам. ректор на университета и началник на клиниката по инвазивна кардиология в локалната УМБАЛ " Св. Марина ".

В известието се споделя: " По мотив изнесената информация на уеб страницата на EMA (European Medicines Agency) и подхванатите ограничения от Изпълнителната Агенция по Лекарствата (ИАЛ) от 05.07.2018 година по отношение на вероятни следи от N-нитрозодиметиламин (NDMA) в медикаментите, съдържащи дейна субстанция Валсартан, създадена в заводите на Zhejiang Huahai Pharmaceuticals, Китай, кардиолозите изясняват, че място за суматоха няма.

Капитал дейли

Ранното пенсиониране на съдии - привилегия, чистка или персонална услуга

Опитът за чистка на висшите съдии в Полша посредством въвеждане на ранното им пенсиониране е един от настоящите политически кавги в Европа, мотив за спор с Брюксел и закани за наказателна процедура от Европейска комисия, а някогашният полски президент Лех Валенса тия дни даже прикани " Ролинг Стоунс " да вдигнат глас против тези промени. По същото време в България депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид внесе изненадващо предложение, което стъписа хората от системата - без никакво авансово разискване и без въобще в миналото да е бил повдигана такава тематика, той предложи магистратите да получат право на ранно пенсиониране единствено със стаж, без значение от възрастта. Преференцията ще важи две години, след което ще отпадне.

Дума

Националното радио излиза на митинг

Работещи в БНР излизат през днешния ден на общ митинг, в който ще се включат публицисти, музикалните сформира и техническите експерти, заяви ръководителят на Радиосдружение " Подкрепа " в БНР Дарина Григорова. Протестът е против ниските заплати, властническото ръководство на генералния шеф Александър Велев, безпринципните назначения, обезкръвените откъм публицисти и експерти звена.

На поредна кавга бе подложена през вчерашния ден известната журналистка Лили Маринкова, която Велев уволни преди 2 години, само че съдът я върна на работа. Чиновничка в БНР й връчи по едно и също време заповед за възобновяване и друга - за пенсиониране. Според работещи в БНР, Велев се заканвал да не я пусне въобще в постройката, само че пристигналите телевизионни екипи трансформирали това решение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР