24 часа Бандата на Николай Мечков е пребивала собственици на хотели

...
24 часа
Бандата на Николай Мечков е пребивала собственици на хотели
Коментари Харесай

Задържаните при спецакцията в Бургас пребивали собственици на магазини и хотели

 24 часа Бандата на Николай Мечков е пребивала притежатели на хотели и магазини, с цел да подписват контракти за защита с компании на техни подставени лица. Това оповестиха на брифинг проверяващите от ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Освен това тормозили съперници да се откажат от бизнеса си. Занимавали се и с лихварство в Бургас и района. Членове на бандата постоянно наемали магазини за през лятото, плащали първия наем, а по-късно го употребили без пари. Когато наемодателят си търсил вноската го пребивали. Налагали душевен и физически тормоз на търговци, с цел да зареждат самун от посочена от тях компания.

6 души са арестувани, в това число Николай Мечков и доближеният му Калоян Биберов - Кюфтето. 7-ият член на бандата е наказан на пожизнен затвор без право на подмяна, сподели основен комисар Ивайло Спиридонов. Говорителят на спецпрокуратурата посочи, че мъжът е наказан за ликвидиране на двама души с гърмеж. Затворникът комуникирал с бандата посредством мобилно приложение на незаконно импортиран зад решетките телефон и е давал инструкции.

Затворникът, взел участие в бандата на Мечков е Стоян Димитров - Толупа, научи " 24 часа ". Той е наказан като гарант на атентата против Митьо Очите през 2001 година, когато починаха брачната половинка му и брат й. Очите оцеля. Любопитното е, че Стоян Толупа е зад решетките от 17 година Заедно с него на пожизнен затвор бяха наказани и причинителите на атентата - Иван Рибов и Кероп Погосян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР