24 часаБългарски дипломати натрупали 1,8 млн. лв. глоби по улиците

...
24 часаБългарски дипломати натрупали 1,8 млн. лв. глоби по улиците
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Български дипломати натрупали 1,8 млн. лева санкции по улиците в Лондон

Служители на българското посолство в Лондон са натрупали санкции за 820 270 паунда, или 1,8 млн. лв., по улиците на английската столица. Това излиза наяве от информация, публикувана от транспортната работа на града.

Сумата е за интервала след 2003 година и не е платена. По-голямата част - 812 180 паунда, е за такси за шофиране в централната част на Лондон. Ако човек употребява в нея персонален или длъжностен автомобил в работен ден, би трябвало да заплаща по 11,5 паунда. За това наблюдават камери, снимащи влизащите в зелената зона. Има и табели, указващи, че шофирането в нея е платено.

Въпросната такса се ползва от години против тапите по най-натоварените улици, а от този април бе въведена и нова от 12, 5 паунда за по-старите коли, които не дават отговор на екокритериите за минимално количество нездравословни излъчвания. Така всяко пътешестване с кола в центъра може да доближи и до 24 паунда на ден.

По неплатени санкции българското посолство е на 29-о място измежду 185 непознати задачи. Най-голям дебитор са Съединени американски щати - 12,6 млн. паунда.

След тях е Япония с 8,6 млн. паунда и Нигерия с малко над 7 млн. паунда. Русия е пета с 5,7 млн. паунда, следвана от Китай - 5,2 млн. паунда, Полша и Германия - с 4,4 млн. паунда.

Труд

Кои са забравените малцинства на Балканите

Балканите са европейският район с най-вече етнически, религиозни и езикови малцинства. В множеството случаи тези хора са съвсем непознати. Те имат лична, постоянно районно одобрена еднаквост, в множеството случаи езикът им е единствено приказваме, само че не и писмен, асимилацията им форсира емиграцията, а с това и отхвърли от техния обичаен метод на живот.

Дали торбешите мюсюлмани в Югозападна Македония, миналите към исляма помаци в Североизточна Гърция и в България, или арумъните християни - надали някой различен познава многочислените малцинства на Балканите толкоз добре, колкото Цирил Щигер - дълготраен сътрудник в този район на най-стария и влиятелен швейцарски ежедневник " Нойе Цюрхер Цайтунг ". Той приказва с власи в Истрия, с ускоци в Жумберак, арумъни и торбеши в днешната Северна Македония, с помаци в България и Гърция. По време на пътуванията си открива вълнуващ, само че застрашен от изгубване свят.

Монитор

Започват инспекции на мотористите

Инспекциите са част от набелязаните ограничения сред Държавна организация " Безопасност на придвижването " и Пътна полиция с оглед началото на летния сезон. Това заяви ръководителят на организацията Малина Крумова по време на откриването на " Мото учебно заведение за сигурност ", оповестиха от Агенцията.

Проявата се провежда от " Софийски мотористи " във ВТУ " Тодор Каблешков " и цели да запознае начинаещи и кандидат-мотоциклетисти с главните правила за сигурност на пътя.

Говорейки за сигурност на мотоциклетистите би трябвало да посочим, че започваме тежко този летен сезон - едвам в неговото начало към този момент отчитаме 11 смъртни случаи на мотористи на пътя, е показала Малина Крумова. По думите й по тази причина различен акцент на инспекциите ще бъде и потреблението на предпазни системи - каски и защитни екипировки за мотористите, както и за хората, които возят. Зная какъв брой сериозно значимо е другите участници в придвижването да Ви пазят, тъй като Вие сте измежду най-уязвимите групи. Но също толкоз значимо е да ограничим систематичните извършители и се надявам, че Вие като общественост ще подкрепите институциите, тъй като това също е част от казуса и от потребността от повече приемливост на пътя, е подчертала ръководителят на държавната организация.

Стандарт

Българка се трансформира в воин в Англия

Българка се трансформира в воин, откакто оказа помощ за израждането на бебе във трен във Англия. Героинята се споделя Марияна Андреева, на 52 години, и живее в градчето Илфорд, намиращо се на към 20 км източно от Лондон.

Случаят се разиграва в четвъртък вечер във влака от Рейнъм за Стратфорд.

Бременна жена почнала да ражда и тогава първа самодейността поела точно българката, която даже няма здравно обучение.

" Помогнах на майката да се съблече и тогава осъзнах, че бебето е на път. Повика другите пасажери да ми оказват помощ и я сложихме пода. Бях доста уплашена и уплашена - както и майката ", споделя Андреева пред Evening Standard.

Сега

И в " къща за тъща " не беше намерено нарушаване

Проверките на къщи за посетители не престават без до този миг да са разкрили нарушаване. Днес на ред са два обекта, за които има сигнали, че са свързани с хора от властта. Проверката на къща за посетители в Цигов чарк трябваше да откри дали в действителност служителка на Държавна фирма " Земеделие " е кума на собственичката и е подкрепила семейството да завоюва над 234 000 лева финансиране по европроект. Инспекторите обаче откриха, че когато сумата е отпусната, въпросната служителка не е била на тази служба. Къщата също така се употребява от туристи, като е имала гости от над 45 страни.

Капитал дейли

Диференциран Движение за права и свободи

" Мислим да внесем законопроект за събаряне на ДДС-то на хляба, тъй като това е огромен проблем, на 5%. За медикаментите да помислим и безвъзмездни детски градини... и за книгите. "

Тепърва ще стане ясно какво в действителност е целял с това изявление депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, само че с него той още веднъж отвори кутията на Пандора, наречена налози. Както и апетита към политически популизъм. Така седмица по-късно от Българска социалистическа партия, които желаят диференцирани ставки на косвения налог от дълго време, внесоха съответни законови ремонти, а министър председателят Бойко Борисов заприказва за освобождение на книгите от облагане. Явната цел е консолидиране на любовта на гласоподавателите, въпреки че преди броени седмици Алексис Ципрас към този момент сподели образно по какъв начин и като намалиш Данък добавена стойност, гласоподавателят може да не го оцени и да се наложи да подадеш оставка.

Дума

Собствениците на 32 къщи за посетители би трябвало да върнат 10 милиона лв.

Собствениците на 32 къщи за посетители би трябвало да върнат на страната общо 10 милиона лв.. Това са установили досега проверяващите екипи на Държавен фонд " Земеделие " и отрасловото министерство.

Припомняме, че преди повече от две седмици започнаха инспекции на всички къщи за посетители, построни с европейски средства. Одитът стартира по гледище на прокуратурата, откакто имената на министри и зам.-министри изскочиха измежду притежателите на сходни къщи и се оказа, че доста от тях въобще не действат като такива. Заради абсурда с поста си се раздели земеделският министър Румен Порожанов. Досега са открити нарушавания в 32 къщи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР