24 часаБългария е сред световните шампиони по смъртностПредставете си, че

...
24 часаБългария е сред световните шампиони по смъртностПредставете си, че
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

България е измежду международните първенци по смъртност

Представете си, че живеете на Малдивите. Освен на божествен плажове, слънце и приказно море, хората, които населяват тези острови, могат да се похвалят, че имат един от най-ниските коефициенти на смъртност в света - едвам 3,2 смъртни случая на всеки хиляда души през предходната година.

Ако обаче се върнете в действителността и осъзнаете, че живеете в България - тук ситуацията е 5 пъти по-зле, в сравнение с Малдивите.

Труд

Лекуват в " Пирогов " момче, изумено от токов удар в Северна Македония

Министерството на здравеопазването на Северна Македония оповестява, че момче, което през вчерашния ден е било изумено от токов удар, е изпратено за лекуване в най-големия център за лекуване на изгаряния на Балканите - болница " Пирогов " в София, която разполага със особено поделение за детски изгаряния, предава " Макфакс ".

Момчето е потърпевшо от волтова дъга на жп гара Трубарево в региона на Скопие.

Монитор

ЦИК: Предаването на изборните бумаги и машини за гласоподаване е обикновено и в период

Единични са проблемите с доставка и монтаж на машини за гласоподаване, разгласи ЦИК след среща с управлението на полицията и фирмата-доставчик на машини за гласоподаване, оповестява БНР. По-рано имаше сигнали в ЦИК за проблем с графиците на доставка до секционни комисии с изказванието, че виновността за това е Министерство на вътрешните работи.

Главен комисар Христо Терзийски, шефът на Главна дирекция " Полиция ", разяснява, че полицията извършва уговорката да охранява доставката на машините до пространствата и се преценява с графиците на районните комисии. " На доста от местата вашите техници не знаеха, че сутринта като отидат в 6 часа и си получат машините, те смятаха, че надали не ще отидат в СИК-овете и изборните места, ще ги инсталират и ще си заминат. Няма по какъв начин да стане, при изискване че не са отворени самите секции ".

Стандарт

7000 зрелостници против матурата по британски

Абитуриенти излизат на митинг пред Министерството на образованието и науката в понеделник с искане да бъде изменена матурата по британски език от четвъртък, защото е имало " грешки, двусмислици и граматични неточности " в текста.

Срещу матурата по британски започва онлайн петиция часове след провеждането ѝ. До момента тя е получила над 7000 гласа поддръжка. В обществените мрежи интензивно се разясняват обособени въпроси от матурата, които съгласно зрелостниците са двусмислени или неточни.

Сега

ЦИК: Има проблеми с доставката на машини за гласоподаване

" Сиела Норма " - компанията снабдител на машините за гласоподаване, е уведомила ЦИК за проблеми, свързани с преместването на устройствата до секционните изборни комисии, заяви " Епицентър ". Причината била, че Министерство на вътрешните работи трансформира авансово съгласувани графици за преместване на машини. Проблеми са открити в Софийска област, Враца и 23-ти регион в София град.

ЦИК ще изпрати писмо за подпомагане до управлението на Министерство на вътрешните работи и до компанията снабдител, сподели ръководителят на комисията Стефка Стоева.

Капитал дейли

Скъпа Българска национална телевизия

Обществената Българска национална телевизия за следващ път е в процедура за избор на нов общоприет шеф, който да ръководи медията в идващите три години. Съветът за електронни медии (СЕМ) преди броени дни разгласи периодите за присъединяване в надпреварата. До 3 юни претендентите подават документи, на 5 юли медийният регулатор взема решение кой е най-подходящ да оглави малкия екран.

До състезанието се стигна, откакто Съвет за електронни медии приключи предварително мандата на Константин Каменаров поради дефинитивно доказаната му присъда за шофиране след приложимост на алкохол. В момента изпълняващ длъжността общоприет шеф е програмният шеф на БНТ1 Емил Кошлуков. По закон той може да остане на позицията не повече от три месеца.

Дума

Учредиха асоциация на розопроизводителите

В Карлово беше учредена национална асоциация на розопроизводителите. Основната ѝ цел е да сплоти всички производители на розов цвят в страната и браншът да излезе от сивия бранш, оповестява Българска национална телевизия.

Председателят на асоциацията Христо Николов уточни, че в нея могат да членуват както огромните, по този начин и по-малките розопроизводители.

По думите му концепцията е да се обединят и да са представители на същинските розопроизводители в България. Това е най-важното, от там на нататък да работим с институциите, с цел да договорим правилно и заслужено субсидиране на сектора и би трябвало да бъдем посредник в връзките с преработвателите, добави Николов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР