24 часа Бабата и дядото на Севелин Николов, който уби баща

...
24 часа
Бабата и дядото на Севелин Николов, който уби баща
Коментари Харесай

Роднини настояват за 460 000 лева кръвнина от Севелин, който погуби баща си

24 часа Бабата и дядото на Севелин Николов, който умъртви татко си с 21 удара с нож в нощта на 4 ноември 2017 година в столичния кв. " Павлово ", желаят обезщетение от внука си поради загубата на сина си - 51-годишният Жоро, оповестява " 24 часа ".

Исковете на Василка и Светослав за морални вреди са за по 140 000 лева Заедно с тях като частни обвинители по делото на 15 януари т.г. бяха позволени 13-годишният брат на подсъдимия и чичо му, които също търсят кръвнина - надлежно от 100 000 лева и 80 000 лева Всички искове за общо 460 000 лева бяха позволени от арбитър Доротея Кехайова. Според юрист Тихомир Цаков приемането им за взаимно разглеждане в наказателния развой ще затрудни следствието.

" Виновен съм ", сподели Севелин, откакто застана на подсъдимата пейка, макар че има проблеми със здравето - накуцва с единия крайник, а рамото му е оперирано.

Младежът, който през февруари ще навърши 27 година, изиска делото да се гледа по съкратена процедура. По закон при нея наказването наложително се понижава с 1/3.

Бабата на младежа - Василка, бе шеф на езиковата гимназия, в която учеше и Йоан Матев, обвиняем за убийството на Георги в Борисовата градина. Тя не пристигна на първото разпоредително съвещание по делото. Представляваше я юрист Камен Новиков. Той поддържаше пред съда и исковите молби на нейния брачен партньор и брата на убития.

Съдът отхвърли настояването на различен юрист, който съставлява дребния брат на подсъдимия, делото да се гледа при закрити врата. На 7 февруари след разпит на две дами - близки на Жоро, се чака по делото да има присъда.

Дотогава Севелин остава зад решетките, защото съдът отхвърли настояването мярката му за неотклонение " задържане под стража " да бъде променена. Според магистратите младежът може да бъде лекуван и в затворническата болница.

Припомняме, че случаят стана в нощта на 4 ноември 2017-а.

" Свърши се. Мисля, че убих татко си. Наръгах го ", споделя Севелин Николов - Съни пред другари. Час по-рано един от тях е чул Съни да споделя, че ще убие татко си, тъй като " има да оправя сметки с него ", само че не го взема на съществено.

Убитият е Жоро Николов, на 51 година По натрупа му има 21 рани от нож.

" Съни сподели, че е направил услуга на себе си, майка си и брат си, тъй като татко му ги тормозел от години ", разкрива един от приятелите му пред съда, когато и приканват на разпит.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР