24 часаАдвокат на загиналите до Своге и Бул Инс в

...
24 часаАдвокат на загиналите до Своге и Бул Инс в
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Адвокат на починалите до Своге и " Бул Инс " в спор за компенсации

Отворено писмо до премиера Бойко Борисов, обмудсмана Мая Манолова и ръководителя на КФН Бойко Атанасов, подписано от името на наследниците на починалите при злополуката край Своге през август 2018 година, разпали скандал във вторник. При нея починаха 20 души.

Попитан какво засяга под неистинен документи, Проданов изясни, че няма показан пътен лист, няма известяван на " Автомобилна администрация ", описът с пътувалите, удостоверен от кмета, е с разминавания с в действителност пътували, ранени и починали, няма никаква фактура, билет, или какъвто и да е платежен документ или кочан, от които да е видно, че такива са издавани.

Следва пояснение, че след показване на всички нужни документи за погашение на компенсации по полицата " Злополука на пасажерите " и след 8-месечно разтакаване " Бул Инс " е превела по 10 лева на трима от наследниците на починалите. Комисията по финансов контрол е наложила насилствена административна мярка с напътствие за заплащане на цялата сума.

Труд

Народът му отпуска края - харчи за курорт, техника и поправки

Народът му отпусна края. А трите сфери, за които предпочитано ще харчим пари, са екскурзии, домашен електроуреди и ремонт на жилището, демонстрира изследване за настройките за ползване в страните от Европейски Съюз. 67% от българите са дали отговор, че през 2019 година възнамеряват да харчат повече за свободното си време и пътувания спрямо 2018 година Този индикатор е над междинното за Европейския съюз равнище от 60%.

Със 7% са се нараснали българите, които имат намерение да пътуват повече спрямо анкета от миналата година. Те даже възнамеряват повече от едно пътешестване за годината отвън страната. Норвежците са едни от народите, които ще харчат най-вече за пътувания, като 73% считат да усилят разноските си, до момента в който при французите и унгарците е минимален делът на хората, които считат да похарчат повече за пътешествия - надлежно 48% и 46%.

Монитор

11 преписвачи с анулирана матура по български

Зрелостниците трябваше да се оправят с три модула, които включваха 41 задания. Първият и тест с 30 въпроса за пунктуация и граматика, инспекция на знанията им за създателите и творбите по литературни, както и работа текст. Във вторият модул трябваше да се оправят с добиване на информация от текстове, слагане на препинателни значи, членуване и изтъкване на герои с творби. За първите два модула имаха по 60 минути, до момента в който за третия разполагаха със 120. По последната 41 задача зрелостниците трябваше да напишат есе или интерпретативно съчинение на тематика " Реалност и небивалица " по описа " Косачи " на Елин Пелин.

Стандарт

Петима зъболекари източвали пари от НЗОК

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност петима лекари по дентална медицина - Л.Г., Т.М., Д.Б., А.В. и Х. Б., и един от техните помагачи - Г.М., за осъществени от тях документи измами в условия на продължавано закононарушение, посредством които непозволено са получили суми от НЗОК- закононарушения по член 212 ал.1 вр. член 26 ал.1 член 20 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Разследването е открило, че петимата лекари по дентална медицина работели в София, само че не се познавали между тях. Всички те обаче имали подписани контракти с НЗОК и употребили софтуерния артикул, създаден от Здравната каса за отчитане на активността им- " Хипократ ".

Сега

Борисов даде 1 млн. лева за черква и отново нахока комунистите

Предизборното изтичане на пари не секна и през днешния ден. Този път ощастливена бе Варна. Премиерът Бойко Борисов персонално посети града и донесе радостната новина - страната дава 1 млн. лева за дотъкмяване на църквата " Свети Прокопий Варненски ". Визитата на Борисов в града съдържаше познатия от последните седмици инструментариум - инспектира строящи се обекти в компанията на Владислав Горанов и Томислав Дончев, преряза лента, нахока съперници и комунисти. Дори качи кмета на Варна Иван Портних в джипа си и онлайн във " Facebook " предава по какъв начин градоначалника му рапортува за измененията в града.

Капитал дейли

Какво стои зад митинга на дребните ВЕИ

Защо притежатели на дребни ВЕИ стачкуват от няколко дни, заплашват с гражданско непокорство и желаят оставката на енергийния министър Теменужка Петкова? Въпросът стана настоящ още веднъж след заканите им за блокиране на пътища и заличаване на слънчеви централи.

Формално от Съюза на европейските производители на зелена сила, който сплотява част от ВЕИ инсталациите с мощ до 200 кВт, недоволстват против наредба в Закона за енергетиката, която лимитира преференциалните цени за електрическата енергия им и съгласно тях е причина за банкрути в бранша. Но настояванията им не са подкрепени от останалите организации в бранша като Българската фотоволтаичната асоциация и Българската ветроенергийна асоциация. А срещу дейностите им непосредствено застанаха работодателските организации. Освен това въпросният законов текст е в действие още от 2015 година и цели да ограничи двойното субсидиране на такива планове - един път посредством безплатно финансиране от разнообразни еврофондове и повторно посредством преференциалната цена за тока им. По проблема има решение и на Конституционния съд, а актуалната скица за изкупуване на тока е утвърдена от еврокомисията.

Дума

Борисов не е заявил строителство на къща

Цяла къща липсва от имотната декларация на премиера Бойко Борисов, алармира в обществените мрежи журналистът Атанас Чобанов от " Биволъ ". Както ДУМА към този момент писа, през 2007 година Борисов купува от братовчед си Радослав Иванов парцел наоколо до къщата си в Банкя. Сделката е за смешните 3496,90 лева за 462 кв. метра. На въпросния парцел към този момент се издига постройка, което обаче не е отразено по никакъв метод в имотните заявления на премиера.

Чобанов твърди, че от кадастъра излиза наяве, че Борисов е вдигнал къща на имота през 2009 година " Разрешението за градеж номер 200 е получено на 16 октомври 2008 година от основен проектант на Банкя. Строителната площадка е открита на 7 ноември 2008. Строежът е сниман и нанесен в кадастралния проект на София на 17 септември 2009 година Докато Борисов строи новата къща, остарялата му фамилна къща е ипотекирана за финансиране на предизборната акция на ГЕРБ. Новият парцел получава акт 16 на 13 октомври 2009 година, когато Борисов към този момент е министър председател ", написа журналистът. В интервала 2008-2010 година в парцел, благосъстоятелност на Бойко Методиев Борисов в Банкя, е поникнала къща с РЗП 138 кв. м, която също е благосъстоятелност на Бойко Методиев Борисов, акцентира той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР