24 часа Затворена тоалетна уволни полицейски шеф Навръх имения си

...
24 часа Затворена тоалетна уволни полицейски шеф Навръх имения си
Коментари Харесай

Затворена тоалетна уволни полицейски шеф, Кола премаза дете на паркинг във Варна

24 часа

Затворена тоалетна уволни полицейски началник

Навръх имения си ден шефът на 6-о районно управление (на МВР) в София Петър Василев влезе в новините по всички неверни аргументи. След скандал в заведение той уринирал в храстите му.

Василев и негов другар спрели пред заведение фолксвагена на висшия служител на реда на драйв тру (спираш и поръчваш, без да напускаш автомобила - б.а.) и от прозореца питали за тоалетната. Обяснили им, че заведението е затворено, а Василев се ядосал. Почнал да буйства и уринирал в храстите. Служителите алармирали на защитата, а Василев потеглил с колата си.

Бил спрян на бул. " България " от екип на Пътна полиция, само че отказал проба за алкохол. Затова му издали записка да се яви на кръвен тест в болница. След като не го направил, му е формиран акт за определяне на административно нарушаване, шофьорската му брошура е отнета за 2 години, а колата му е дерегистрирана за 12 месеца, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

Той уточни, че по негово предложение Василев е отхвърлен от служба и е формирана дисциплинарна инспекция.

Труд

Кола премаза дете на паркинг във Варна

Автомобил с задгранична регистрация премаза и умъртви дете на паркинг във Варна. Тежкият случай станал към 17 ч пред ресторант в Морската градина, оповестиха от полицията.

Колата блъснала детето при маневра, а ударът се оказал съдбовен. На място текат дейности по следствие на събитията към произшествието, обясняват се аргументите за него, прецизираха от полицията.

Монитор

Трима столични лекари в групата за подправени ТЕЛК решения

Служител на Министерство на вътрешните работи, който се е показал за клиент на проведената незаконна група за издаване на подправени ТЕЛК решения, минал е през цялата верига на противозаконната услуга и е платил желаните суми, обезпечени от Министерство на вътрешните работи, е разкрил активността на незаконната група, изясни заместител основният прокурор Иван Гешев: " Този чиновник на Министерство на вътрешните работи е платил капаро, последна сума и е получил решение на ТЕЛК, че е с 50 % неработоспособност, само че той е здрав ".

Гешев добави, че по този метод е разкрита активността на проведената незаконна група от трима лекари и медиатор, като от ГДБОП са открити данни за над 100 случая за издадени подправени ТЕЛК решения от групата в София.

Стандарт

Строител врътна ограда на градинка в Младост 1

На 27 юни 2019 година Столичен общински съвет гласоподава единомислещо (отменяйки решение 886 от 20.12.2018 г.) анулация проектите за застрояване, касаещо строителството на улица и обвързвано строителство на 3 здания: хотел, жилищен блок и постройка за публично обслужване пред бл. 73 в Младост 1.

Днес 29 юни 2019 година вложителя в лицето на Гергана Симова (Джи Ти Строй) сложи ограда на поземления си парцел. Това е очевидна проява на неуважение на СОС и тяхното към този момент признато решение да бъде спрян градежът, оповестиха в изпратена до медиите позиция жителите на близките блокове.

Сега

Властта хвърли виновността за злополуките единствено върху водачите

96% от злополуките през 2018 са станали поради нарушавания на водачите. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на кръгла маса " Ефективни модели и принадлежности за повишение на сигурността на транспортната система ", представена от Фокус. Според нея тематиката за пътната сигурност касае цялото общество. " Най-важно е да преглеждаме тематиката в нейната целокупност и да проучваме всички детайли - водачи, инфраструктура, транспортни средства. Когато приказваме за пътна сигурност, неизбежно се фокусираме върху пътнотранспортните катастрофи ", уточни Аврамова.

Капитал дейли

Как България ще бори климатичните промени с дървесина

Дървесина и въглища. Това е отговорът на България на провокациите на новото време. Звучи неуместно, само че вместо на построяването на нови фотоволтаични и вятърни паркове България ще заложи на изгарянето на дървесина, с цел да извърши новите цели на Европейски Съюз за възобновимата сила. Това е записано в Националния проект за енергетиката и климата до 2030 година

В документа, който предходната седмица беше върнат с рецензии от Европейска комисия, страната възнамерява да понижи каузи на слънцето и вятъра в производството на електричество, като в същото време залага нарастване на потреблението на биомаса от горите с 50%. А, да - и има намерение да гори въглища още 60 години.

Дума

Каракачанов в спор с президента за договорката с изтребителите

Вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов влезе в неприсъствен спор с президента Румен Радев по тематиката за договорката за F-16. Снощи, в предаването " Панорама " президентът в детайли изясни какви са параметрите на договорката и че офертата на американците е за 3,45 милиарда лв., които би трябвало да се платят предплатено. Радев предизвести, че в случай че българското държавно управление договаря за събаряне на цената, това ще ореже боеспособностите на самолетите. Не ни би трябвало аероплан за авиошоу, сподели още президентът.

Каракачанов разяснява през днешния ден, че цената на изтребителите е 2,2 милиарда лв. и че той не знае от кое място президентът има друга информация. Още преди 10 дни ние сме му изпратили предлагането за контракт, добави вицепремиерът пред публицисти в Троян. Каракачанов държи на тезата, че в контракта със Съединени американски щати ще има избрани корекции. По думите му въобще не било елементарно да се вършат такива покупко-продажби и да се реши казуса с модернизацията на армията ни. Ако било толкоз просто, президентът, по думите му, е трябвало да го направи до момента в който е бил командващ Военновъздушни сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР