24 часа Забраняват в една мандра да правят и истинско

...
24 часа Забраняват в една мандра да правят и истинско
Коментари Харесай

МВР дава 40 млн. лв. за нови камери, Контрабандата на цигари пак започна да расте

24 часа

Забраняват в една мандра да вършат и същинско сирене, и реплика с палмово масло

В една мандра няма да може да се създават същинско сирене и имитиращ артикул с палмово масло. Новото условие е написано в наредбата за хигиената на храните, заяви земеделският министър Румен Порожанов пред " 24 часа ".

" Искаме да пресечем опциите да се спекулира с качеството, когато се афишира, че е млечен артикул, а вътре има растителни мазнини ", изясни министърът. Според него не може да се назова сирене артикул, в който има 1-1,5 л мляко, а останалото е палмово масло.

Труд

Спираме да ядем боклуците на Европа

В София бе разисквано бъдещето на здравните системи. Еврокомисар Андрюкайтис: Европейски Съюз ще се бори против нападателната реклама на нездравословни храни, ориентирана към децата.

Монитор

Министерство на вътрешните работи дава 40 млн. лева за нови камери, опасват пътищата с уреди за междинна скорост

Министерство на вътрешните работи възнамерява да даде 40 млн. лв. за нови камери, с които да управлява скоростта по пътищата у нас. Това научи " Монитор " след разискване на текстовете в новите три законопроекта, регламентиращи придвижване по пътищата, които бяха показани пред депутати, министри и представители на неправителствения бранш.

Идеята на всички поправки на закона е да бъдат понижени на половина жертвите от произшествия до 2020 година. Според информация на " Монитор " парите ще бъдат набавени от фонда, в който се събират санкциите от водачите извършители. Там сега има към 60 млн. лв., част от които по закон са планувани за предварителна защита на произшествия по пътищата.

Стандарт

Ананиев желае разговор с лекарите, а не митинги

Работим по някои от настояванията им, чакаме вместо да се разбираме посредством медиите или с протестни заявления, когато са подготвени да седнем на масата и да продължим разговора. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев за митинга на персоналните лекари, който се организира през днешния ден, след конференция в НДК след Неформалното съвещание на Съвета на министрите на опазването на здравето.

" Запознати сме със всички претенции на общопрактикуващите лекари. Започнахме разговора преди месец и половина. Тогава се разбрахме да го продължим, когато те имат съответни оферти ", уточни той. " Примери, че работим са извинителните бележки на учениците, амбулаторният лист, който направихме. Мъчим се улесним работата им, да понижим административната тежест ", разяснява Кирил Ананиев.

Сега

Контрабандата на цигари отново стартира да пораства

Незаконната търговия с цигари през последните три месеца на 2017 година е отбелязала растеж. Това се случва за първи път от началото на 2014 година Делът на контрабандните папироси е достигнал 6.6% при 6% спрямо предното тримесечие. Това демонстрира обичайното изследване на петте огромни тютюневи търговци в страната. Негативната наклонност идва на фона на непрекъснатите хвалби на кабинета за триумфи в битката с контрабандата и корупцията. Капитал дейли

Премиерът е срещу връщането на салоните за пушачи в заведенията

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че е твърдо срещу връщането на разделянето в заведенията на салони за пушачи и салони за непушачи. Идеята е на вицепремиера Валери Симеонов, само че двамата не са я обсъждали нито персонално, нито на съдружен съвет. Това съобщи Борисов след представянето на данните от обичайното проучване на каузи на контрабандните цигари.

Дума

България се издънила при организирането на юношески конгрес

Със заглавие " Европейска младежка конференция от българското европредседателство оставя горчив послевкус " излезе изданието euroactiv.com през вчерашния ден. Aвторът Сарантис Михалопулус беседва с ръководителя на Европейския юношески конгрес (ЕМФ) Луис Алварадо, който споделя за доста пропуски в проведеното от България събитие. " Участниците oт Европейския юношески конгрес показаха възмущението си от метода, по който българското председателство провежда младежко събитие, спонсорирано от Европейски Съюз предходната седмица в София, като показват повърхностния метод, неприятното ръководство и несъответствуващото държание на представители на държавното управление ", се споделя в материала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР