24 часа Вместо бой снимайте детето с телефон! Боят над

...
24 часа Вместо бой снимайте детето с телефон! Боят над
Коментари Харесай

Новите шофьори - в коли до 67 коня, Как едно свлачище до плажа става курорт

24 часа

Вместо пердах снимайте детето с телефон!

Боят над децата е от предишното, през днешния ден новият модел на образование е снимане на нездравословните привички с камера.

" Покажете клипа на детето и го обсъдете дружно. След това изтрийте клипа, в случай че детето обещае, че ще промени държанието си ", посъветва в изявление за " 24 часа " шефката на Държавната организация за протекция на детето Елеонора Лилова. Сред модерните способи са още диалозите, похвалите и поощряването.

Труд

Новите водачи - в коли до 67 коня

Нов водач, взел брошура за категория В или В1, през първите шест месеца ще има право да кара кола с мощ до 50 kW (76 к.с.). А по-мощен автомобил - единствено с компаньон, притежаващ съответното удостоверение от минимум 5 години. Придружителят би трябвало да не е пил и да не се е дрогирал, както и да не му е отнемана книжката през последните 5 години. Новият водач няма право да вози пасажери с изключение на придружителя сред 22 ч. и 6 ч.

Монитор

Униформите на военните магистрати противозаконни

У ниформите на военните магистрати, с които те всеки ден влизат в правосъдна зала, са противозаконни. Това разгласи пред пленума на Висшия правосъден съвет основният прокурор Сотир Цацаров.

Той изясни, че униформите на военните прокурори и съдии се утвърждават от основния прокурор и ръководителя на Върховния касационен съд в координиране с военния министър. През юни 2018 година Цацаров изпратил предложение до арбитър №1 Лозан Панов, само че досега нямало никаква реакция.

Стандарт

Малката коалиция: Две димящи цеви и буре с барут

Две димящи цеви и буре с барут. Театър на парадокса в жанр Гай Ричи показват Обединените патриоти към този момент повече от седмица. Интригата е ще се явят ли дружно на евроизборите и кой ще е лидер на листата им.

Напрежението в дребната коалиция, което къкри от месец, полетя внезапно нагоре с крилете на F-16. Депутатите на Волен Сидеров и на Валери Симеонов отхвърлиха да поддържат Красимир Каракачанов, не гласоподаваха в Народното събрание за старт на договарянията за пазаруване на щатските изтребители от " Локхийд Мартин ". И по този начин обществено легитимираха проблемите в Обединени патриоти.

Сега

Край на живописната борова гора край Арапя

Ако сте слизали на юг по българското Черно море и обичате почивката в палатка, забравете за най-живописната част от залива сред къмпинг Арапя и Царево, заяви Флагман. В момента върху носа на скалистия полуостров, в боровата гора на местността " Дядо-Ильова бахча ", се вихри голямо по мащаби разкопаване и пробутване на подземни връзки. Изливат се бетонови основи на къщи. Строи се ваканционно населено място. Изсечени са най-малко 100 дървета, тежка техника е заорала десетки декари. Мястото е замязяло на лунен пейзаж. Работниците и машините са на " Северни води " АД, с адрес в Бургас, жк " Братя Миладинови ", бл.38. Възложител е друга бургаска компания " Арапя Билд " ЕООД, записана на бул. " Хр.Ботев " 93.

Капитал дейли

Как едно свлачище до плажа става курорт

Откакто българското Черноморие стартира да се застроява, " Шофьорският плаж " постоянно е стоял някак обречено. Тази дълга линия незастроен бряг сред " Дюни " и Аркутино с девствената си пустота сигурно изкушава тези, които държат земите край морето.

Първият план към този момент е реалност. Началният стадий e прикрит под името " подсилване на свлачище ". Това съставлява изтичане на солидно количество бетон на метри от морето и наоколо до комплекса " Свети Тома ", където преди години земята се свлече до самия плаж. След това подсилване, което доста наподобява на изтичане на основи, по проект ще последва строителството на курортен комплекс пред резервата " Алепу ". Курортът ще бъде терасовиден и ще почва на 30 м от морето, безусловно в самото свлачище. Причината да го има, споделят строителите, е, тъй като другояче няма по какъв начин да се изплати инвестицията за подсилване на свлачището.

Дума

Властта тихомълком посегна на свободата на словото

С промени в Закона за персоналните данни депутатите посегнаха на свободата на словото. Част от текстовете бяха гласувани на второ четене през вчерашния ден, през днешния ден дебатите и гласуването не престават.

Приети към този момент промени дават опция държавни органи и администрацията да ревизират медийни изявления, публицисти, университетски изследвания, документални материали, както и да отхвърлят достъп до информация.

Според признатите текстове ще се преценя дали публицистите законово имат достъп до данните, дали имат право да ги обработват и да ги изнасят, без да нарушават салдото със отбраната на персоналните данни. Проверките за отбрана на персоналните данни могат да са както планови, по този начин и по сигнали, в това число от медиите. По този метод властта ще има право да сметне всяка една медийна обява за недостоверна и да стартира инспекция против публицисти и медии.

Поправките през вчерашния ден бяха признати с 83 гласа " за " и 10 " въздържал се ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР