24 часа Трима нови министри След 10 дни работа в

...
24 часа Трима нови министри След 10 дни работа в
Коментари Харесай

Трима нови министри, Хората по-изрядни платци от фирмите

24 часа

Трима нови министри

След 10 дни работа в оставка на досегашните министри, 3 часа пламенни диспути в Народното събрание и 6 обособени гласувания през днешния ден рокадите в кабинета станаха факт. По обед Народното събрание освободи досегашните министри на превоза Ивайло Московски, на районното развиване Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев и утвърди на постовете им надлежно Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов. Това е втората смяна в държавното управление " Борисов 3 " след тази в здравното министерство на 10 ноември м.г. Очаквано опозицията гласоподава срещу. Ако ни бяхте предложили план за освобождение на всички министри, незабавно щяхме да го одобрим, оповестиха от Българска социалистическа партия.

Труд

Хората по-изрядни платци от компаниите

Българските жители са по-дисциплинирани от бизнеса във връзка с заплащането на отговорностите си, демонстрира изследването " Навици на заплащане в Европа " 2018, извършено от EOS Груп измежду 3400 компании.

Хората заплащат със забавяне или оставят неплатени приблизително 19% от фактурите, до момента в който при компаниите това се случва с всяка четвърта. Подобен е делът на нередовните заплащания на бизнеса в Румъния и Гърция - 27%, а Словения се подрежда в дъното на класацията с 30%.

Монитор

Цацаров изиска криминализиране и за производството на незаконни цигари

Наказателна отговорност и криминализиране за незаконното произвеждане на цигари, такива промени в Наказателен кодекс изиска основният прокурор Сотир Цацаров по време на съвещанието на комисията за контрабанда и сива стопанска система в Народно събрание.

По думите на Цацаров сега има единствено наказателна отговорност за продажбата и държането на акцизни артикули без бандерол, само че не и за производството и приготовлението на такива артикули. В тази връзка Цацаров предлага да се разшири обсега на чл.234 от Наказателен кодекс. В него с изключение на вкарването на произвеждане, думата продажба да се размени с разпространяване под каквато и да било форма.

Стандарт

Проверяват приходите на стотици притежатели на първокласни коли по Северното Черноморие

В момента се ревизират приходите на 302-ма притежатели и ползватели на първокласни коли по Северното Черноморие, заяви по време на визитата си във Варна вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му инспекциите се правят със съдействието на полицията. Очаква се резултатите да станат ясни до седмица - две. " И за мен ще бъде забавно да научим какъв брой от колите дават отговор на приходите на притежателите ", разяснява вицепремиерът.

Сега

Борисов за Радев: Президентът да си направи партията или да оглави Българска социалистическа партия

" Аз не желая да водя война с никого, има толкоз по-сложни външни врагове... Президентът Радев най-накрая да си направи партията или да оглави Българска социалистическа партия, да излезе на избори, да си подреди министри и да ръководи ", разгласи от Залцбург министър председателят Бойко Борисов във връзка рецензиите на президента Румен Радев за позицията на кабинета в отбрана на Унгария и избора на Младен Маринов за вътрешен министър.

Капитал дейли

Новото държавно дружество за язовирите ще харчи по 47 млн. лева на година

След като държавното управление отпусна 500 млн. лева на Държавната консолидационна компания за ремонт на язовирите, в този момент ще сътвори и особено Държавно дружество " Управление и стопанисване на язовири ".

То ще се грижи за всички нежелани от общините язовири, за което ще получава от страната по 47 млн. лева на година. Това излиза наяве от оповестен в портала за публични съвещания план на разпореждане за приемането на организационен устав на предприятието. И ДДК, и новото дружество са на послушание на министъра на стопанската система.

Дума

Нови исблъсъци във властта поради Орбан

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че на съвещанието на кабинета в сряда не е имало точка, отнасяща се до наказания за Унгария. По думите му тематиката е обсъждана единствено на оперативно съвещание на кабинета, на което резултатите от поставените за разглеждане въпроси нямат правна стойност.

" Колегите Симеонов и Каракачанов сложиха на разискване, в случай че един ден, след две години се стигне до такова решение против Унгария, ние като държавно управление да се обявим против наказването за Унгария в частта за лишаване на глас. Няма драма, няма нещо, което да е решено ", разяснява Борисов в сряда вечерта пред публицисти в Австрия.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР