24 часа Стефан Данаилов ще прави месец гимнастика за дишането

...
24 часа Стефан Данаилов ще прави месец гимнастика за дишането
Коментари Харесай

Стефан Данаилов ще прави месец гимнастика за дишането, Регулират цените на вносни лекарства

24 часа

Стефан Данаилов ще прави месец гимнастика за дишането

Специална рехабилитация, която да възвърне дишането му, стартира Стефан Данаилов. От петък на легендата на българското кино и спектакъл не се ползват незабавни реанимационни дейности като интубация и изкуствено дишане, тъй като към този момент диша самичък и доста е подобрил положението си, потвърдиха източници на " 24 часа ".

Заради всички съпътстващи болести, които обаче има Данаилов, лекарите от Военномедицинска академия, където той се лекува, ще продължат да го следят.

Рехабилитацията, която му следва, ще продължи към месец и включва специфични дихателни гимнастики, инхалации и характерен масаж. С тях би трябвало да стартира да издишва устойчиво и решително, с цел да не се постанова да бъде подпомаган в допълнение.

Труд

Регулират цените на вносни медикаменти

Максималната цена на медикаментите от успореден импорт не може да бъде по-висока от тази, на която се записва и продава медикаментът у нас, това гласят измененията в Наредбата за изискванията, разпоредбите и реда за контролиране и вписване на цените на лекарствените артикули. Текстовете са оповестени на страницата на Министерството на здравеопазването (МЗ) за публично разискване.

Практиката беше такава до неотдавна, само че с решение на Върховния административен съд от 18 юни 2019 година тя е анулирана. От Върховен административен съд считат, че в отчета на здравното министерство, което е вносител, липсват претекстове за приемането на наредбите.

Според здравното ведомство обаче с анулацията на тези правила се основава празнина в нормативната уредба. Не са ясни нужните документи и реда за осъществяване на процедури за формиране на пределна цена на медикаментите, получили позволение за успореден импорт.

Монитор

Лекари не помниха пациентка в скенер

Асенка Христова отишла в локалната общинска болница поради тежка пневмония, и била призната за лекуване. След като положението и не се подобрявало цяло седмица, лекарите вземат решение да създадат скенер.жената напуща болничната стая в 13,30 ч. и до 19,00 ч. по този начин и не се връща назад в нея. Според околните на дамата през цялото това време от болничния личен състав въобще не потърсили своята пациентка. Според шефката на болничното заведение, доктор Ренета Кръстева това не е правилно. " Към 15,30 ч. дежурната сестра във Вътрешно поделение ми рапортува, че пациентката след скенера е изчезнала. Пратихме водача на болничното заведение да я търси в целия регион и даже в прилежащите барчета и магазини. Звъняхме и на околните и. най-после взехме решение, че може да си е тръгнала своеволно и я изписахме ", изяснява болничната шефка. Междувременно и болничното управление и околните на пациентката уведомяват полицията за нейното изгубване и тя е оповестена за търсене.

Сега

Близнаци се пробват да объркат делото за провокациите на мача с Англия

" Изобщо не съм бил на мача с Англия, на трибуните е бил моят брат близнак ". Това съобщи в Софийския областен съд 18-годишният възпитаник Цветан Георгиев Гечев, който до момента единствен е обвинен за расисткия скандал на стадион " Васил Левски ", написа trafficnews.bg.

Според обвиняването младежът е показал нацистки привет с изпъната нагоре дясна ръка, посочил е междинен пръст, а също така два пъти е смъквал спортния екип си по време на футболния дуел.

Магистратите трябваше да решат дали да оставят Гечев за непрекъснато в ареста, както изиска прокуратурата.

Капитал дейли

Балканска телекомуникационна компания

Шестият следващ частен притежател от приватизацията на Българската телекомуникационна компания преди 15 години към този момент е явен и се споделя United Group. Макар да се причислява към телекомуникационна и медийна група, дейна във всички страни от някогашна Югославия, действително още веднъж не става въпрос за стратегически вложител в водача на българския пазар. Регистрираното в Холандия сдружение шапка от тази пролет е с мажоритарен акционер английският фонд BC Partners, а миноритарен дял резервира предходният американски притежател KKR. Тогава United Group, която има над 700 млн. евро доходи и близо 1.8 млн. клиента на платена телевизия, бе оценена на 2.6 милиарда евро. Само до преди месеци United Group дружно с чешкия милиардер Петр Келнер желаеха да купят и компанията притежател на bTV. Сега договорката е на дни от привършване и въпреки официално договорът да е единствено с Келнер, сръбската група, на идващ стадий, може да има отношение и към това придобиване, в това число и към тв каналите на bTV. Дори така и така обаче резултатът в този момент е, че българският телеком и медиен пазар за броени часове в една седмица се пренареди още веднъж.

Дума

Европейска комисия желае да върнем 11 милиона лв. за обхода на Габрово

Европейската комисия е изпратила писмо на България, с което упорства да й бъдат възобновени над 11 млн. лева (5.66 млн. евро) за строящия се сега обход на Габрово. Стойността на целия сектор от 23 км е близо 93 млн. лева Това излиза наяве от отговора на министъра на превоза Росен Желязков до депутатите Кристина Сидерова и Димитър Данчев от Българска социалистическа партия.

Строителството на обхода на Габрово е първата фаза от построяването на бъдещия тунел под Шипка и началото беше обещано през май 2013 година Той се финансираше със средства от оперативна стратегия " Транспорт " 2007 - 2013 година и 23-километровата права трябваше да бъде подготвена до края на 2015 година Това обаче не се случи. Причината беше обжалването на част от трасето от екоорганизации и от поданици на града, написа Медиапул.

Съдебните разногласия стопираха построяването на трети и четвърти сектор от трасето. България изиска делене на обекта на етапи, с цел да бъде доизграден със средства от сегашния програмен интервал по стратегия " Транспорт " 2014-2020 година

Стандарт

Радев: Решението за еврото е стратегическо

Промените са от нормативен и административен темперамент. Голяма част от тях към този момент са готови и имаме подготвеност за тяхното въвеждане от датата на ефикасното ни присъединение. В изискванията на Единния контролен механизъм ЕЦБ упражнява пряк контрол върху най-големите банки и там Българска народна банка ще бъде ангажирана с присъединяване на наши специалисти в надзорните екипи. По отношение на останалите банки, които ще останат под директния контрол на Българска народна банка, сред нас и ЕЦБ ще бъде открит непрестанен деен продан на надзорна информация.

Земя

До три свине в селския двор

Нови ограничения за по-висока биосигурност в животновъдните обекти плануват промени в Наредба № 44 от 2006 година за ветеринарномедицинските условия към животновъдните обекти. Тя е оповестена на уеб страницата на Министерството на земеделието за публично разискване. Една от ограниченията планува стопаните да гледат в дворовете си до три свине за угояване, а не пет, както е в този момент. Допуска се развъждането за персонални потребности най-вече на две крави и телета, две еднокопитни животни, 10 възрастни заека с приплодите им, само че не повече от 100 броя общо, петдесет възрастни птици, без значение от типа, 100 бройлера или подрастващи птици, без значение от типа, и пет пчелни фамилии. Има условие площта за развъждане на едно животно да не е по-малко от 1 кв. м, както и да има ограден двор, който да не позволява влизането на гризачи или други животни. Отделно стопаните са длъжни да обособят и места за обеззаразяване на оборския тор, съобразено с броя на отглежданите животни, за не по-малко от 40 дни, а в нитратно уязвимите зони за не по-малко от 6 месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР