24 часа Според нарушенията: гражданската може да стигне до 400

...
24 часа Според нарушенията: гражданската може да стигне до 400
Коментари Харесай

Кървава Коледа - 16 жертви по пътищата за 3 дни, Властта си прави нов удобен съд

24 часа

Според нарушаванията: гражданската може да стигне до 400 лева или да падне до 80 лева

Гражданската отговорност ще се пресмята по нова методика от тази година, само че не от 1 януари, какъвто бе първичният проект.

Той предвиждаше още от началото на годината цената на наложителната лавица да се дефинира по системата бонус-малус, което значи систематичните извършители на пътя да заплащат по-скъпа, а изрядните водачи - по-евтина застраховка.

Труд

Кървава Коледа - 16 жертви по пътищата за 3 дни

Шестнадесет души починаха за 3 дни по Коледа - на 23, 24 и 25 декември. Десетки български фамилии в Хасковско, Пловдивско и Врачанско бяха почернени точно на празника.

Около 1 ч през нощта на 24 декември " Ауди " се вряза в бетонен гараж, проби го и излезе от другата му страна. На място бяха убити трима младежи. Единият от тях карал с 220 км/ч, когато изтървал кормилото. Немският автомобил излязъл от пътя и прелетял близо 50 метра над поляна с трева, преди да се удари в гаражната клетка.

Монитор

27 960 нашенци с пенсии в евро

27 926 българи получават пенсии от чужбина, демонстрират данни на Националния застрахователен институт (НОИ) за деветмесечието на годината. Това са хора, които са работили зад граница и вземат пенсии на база на интернационалните спогодби и европейски регламенти.

Стандарт

Карадайъ: Движение за права и свободи ще одобри заблудените

Заблудените ще бъдат признати назад в Движение за права и свободи, само че предателите нямат никакъв късмет. Това означи на протест в Могиляне и Момчилград ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ.

Около 2000 души се събраха в кирковското село Могиляне в памет на жертвите на възродителния развой от преди 33 години. Селото е знаково, тъй като там са починали трима души при конфликти с милицията през зимата на 1984 година.

Сега

Властта си прави нов комфортен съд

Управляващите измислиха нов метод да си обезпечат комфортни правосъдни решения и служебна победа по делата, които данъкоплатците водят против тях. За задачата ще си основат Централен административен съд, който ще гледа голяма част от делата против актовете на властта.

Идеята е препоръчана с промени в Административнопроцесуалния кодекс (АПК) от юридическото " острие " на ГЕРБ Данаил Кирилов, който е ръководител на правната комисия, и от Христиан Митев от " Обединени патриоти ".

С дежурното опрощение, че " в Европа е по този начин ", в новия съд ще бъдат пратени на първа инстанция делата за обжалване на публичните поръчки и на изборите, жалбите против актовете на регулаторите - Комисията за защита на конкуренцията, за контролиране на известията, за финансовия контрол, енергийното и водно контролиране, актовете на Българска народна банка.

Дума

Кабинетът трансферира парцел на СУ на Висш съдебен съвет

С решение от 20 декември т.г. държавното управление даде на Висшия правосъден съвет правото на ръководство върху парцел на бул. " Александър Стамболийски ", 82 в София. Теренът от 8020 кв. м и издигнатата в него постройка били с отпаднала нужда за болница " Лозенец ". Те ще бъдат употребявани за потребностите на профилираните органи на правосъдната власт - съд и прокуратура.

Сградата е дадена на болничното заведение от СУ за подготовка на студентите по медицина в университета. " Не знам, не мога да ви кажа. Нищо не знам. Трябва да се срещна ". Така шефът на болница " Лозенец " и декан на Медицинския факултет в СУ " Св. Климент Охридски " проф. Любомир Спасов отговоря на " Офнюз " за какво е предложил или разрешил на Министерски съвет прехвърлянето на парцела.

Капитал дейли

Паркът в края на града

Санаториумът. Така го назовава Светослав, който живее там към този момент 5 години. " Прибирам се и не би трябвало да мисля за някакви неща, които да ме тормозят ", изяснява 41-годишният чиновник на банка.

Обяснимо е. Комплексът " Резиденшъл парк ", който се намира до " Младост " и Бизнес парка, е като дребен спокоен град в града. Той е незабележим за множеството хора поради местоположението си (отвъд Околовръстното, на пътя към Бистрица) и поради оградите, които го затварят за външния свят. За да влезеш в него, би трябвало или да си гражданин на комплекса, или да си поканен от живеещ там. Когато се разхождаш из парковете и улиците му, в действителност имаш чувство за почивен комплекс. " Има хора, които отиват на отмора някъде, връщат се след два дни и споделят " ми там е по-лошо отсам ", споделя Георги Ранчев, шеф на ръководещото сдружение " Линднер имобилиен мениджмънт ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР