24 часа Соцдепутати гневни на Корнелия - за март някои

...
24 часа Соцдепутати гневни на Корнелия - за март някои
Коментари Харесай

С 550 лв. на месец купуваме жилище, Борисов: Лошо ни удариха, да излезем по-силни

24 часа

Соцдепутати гневни на Корнелия - за март някои взели под 100 лева, един продал и жилище

Корнелия Нинова няма желание да върне алените депутати в Народното събрание най-малко до европейските избори в края на май. Ако Българска социалистическа партия биела ГЕРБ, соцлидерката щяла да желае предварителни избори. Ако не успее да вкара повече европейски депутати, соцпартията ще мисли други ходове. Какви? Според източници от " Позитано " даже и Корнелия Нинова не знаела.

Левите депутати обаче към този момент безшумно, само че очевидно недоволстват от протеста. Особено се изнервили, когато предходната седмица получили заплатите си за март, от които били удържани суми освен за месеца, само че и за отсъствия от февруари.

Българска социалистическа партия бойкотира Народното събрание от 18 февруари. Първо соцдепутатите взеха съвсем цялостните си надници - приблизително към 5000 лева на човек, тъй като електронната система на Народното събрание регистрира отсъствията със забавяне.

Труд

С 550 лева на месец купуваме жилище

С месечни вноски от 550 лева човек може да си купи хубаво жилище в София, сподели инспекция на " Труд " измежду офертите на банките. Ако жилището коства сред 120 хиляди и 150 хиляди лева и имате избрана сума в брой, може да вземете заем от 100 хиляди лева с концепция да го изплатите за 20 години. В този случай най-ниските месечни вноски от наличните на пазара предложения на банките стартират от към 550 лева

Банките оферират огромно многообразие от условия за кредитиране при покупката на парцел. Предлаганата рента да вземем за пример може да зависи от размера на месечните ви приходи, както и от това дали желаете да има интервал с закрепена рента. По принцип може да получите по-ниска рента по ипотечния заем, в случай че превеждат заплатата ви по сметка в съответната банка. Така банката може непосредствено да си дръпне вноската по заема при превеждане на заплатата ви. Това понижава риска от закъснение на вноските и надлежно разрешава финансовата институция да ви предложи по-добри лихвени условия.

Монитор

Борисов: Лошо ни удариха, да излезем по-силни

Не се бият против Българска социалистическа партия. Не целят да изпратят 1-2 евродепутати, а да разрушават нашия съюз и да върнат Българска социалистическа партия ", сподели още министър председателят и добави: " Дали си задават въпроса какво вършим като свалим ГЕРБ и Съюз на демократичните сили? ". Той още веднъж коментара проблема с жилищата и разясни, че за хората жилищата на Българска социалистическа партия не са проблем. Те и до ден сегашен живеели в резиденции. Борисов забрани на актива по време на акцията за евровота да се вкарат в " говорене на омразата ". По думите му ГЕРБ продължава да е първа политическа мощ, даже и с грешките. Трябвало обаче да демонстрират на хората, че понасят наказването си и не престават да работят. Който не работи, не бърка, сподели министър председателят. По думите му съперниците им ще се пробват да ги връщат на тематики, които нямат нищо общо с Европа. Той даде да се разбере, че чака и рецензии поради непознатите семейства на Мария Габриел и Ева Майдел. Но, от където е дамата, там е родата. В случая съм по - обезпокоен за Австрия и Германия, сподели Борисов. И добави: " Не желая да сте кучки, както е съвременно ". Поводът за този негов коментар пък е изказването в медиите на самата Елена Йончева, че нейният тригодишен наследник Тео й споделя, че " работи кучката, която да бие Бойко ".

Стандарт

" Латинка " - софийският " Ориндж Каунти "

Една улица с незабележимо име на цвете в столичния квартал " Изток " неотдавна е в центъра на най-големия политически скандал в страната. " Латинка гейт " към този момент взе оставките на няколко политици, закупили преференциално жилища от компания " Артекс " на цени, каквито в региона от дълго време не съществуват и за строителство на остаряло. Сред отишлите си дотук са един министър и двама заместник-министри, а развиването следва.

Впрочем, по-старите жители на " Латинка " назовават новите си комшии " латинчани допълнително " по прилика с известния сериал " Столичани допълнително ". И са на мнение, че точно с построяването на трите нови здания на " Артекс " е изменен доста образът на квартала, който до неотдавна се е състоял от най-вече ниски сгради и е имал характерен жанр.

Сега

Слана унищожи черешите, сливите, кайсиите

Ледени висулки увиснаха от разцъфналите клони на череши, сливи, праскови, кайсии, вишни в съвсем цялата страна, минусовите температури предизвикаха слана, която е съдбовна. " Реколтата тази година от тези плодове или няма да я има, или ще бъде сериозно слаба ", алармира Красимир Кумчев, прочут агроконсултант, съобщи БГНЕС от Пловдив. В по-голямата част от страната реколтата е обречена.

Трудът на овощарите е беззащитен, изясни Красимир Кумчев. " Те не могат да застраховат градините си от вреди, настъпили от събития преди 20 април, това е изискването на застрахователите, и то не се трансформира макар неведнъж поставяните претенции.

Капитал дейли

Цветанов остава " мотора и душата " на ГЕРБ за евровота

ГЕРБ потегля в същинската акция за евровота с познатите лица - сегашни евродепутати, без да дава знак на гласоподавателите, че ще промени нещо, било поради абсурда с жилищата, било поради водещите претенденти на съперниците си. Листата на най-голямата ръководеща партия беше показана в неделя от началника на предизборния щаб Цветан Цветанов. Така ръководещите дават поръчка, че вторият човек на ГЕРБ няма да отстъпи и с крачка повече обратно от оставката си като народен представител. Дори в противен случай - интензивността на Цветанов демонстрира, че той ще се опита да контраатакува и да си възвърне позициите, които загуби около абсурда с жилищата, закупени от " Артекс " на цени под пазарните.

Водач на листата е еврокомисарят Мария Габриел, а след нея - идващите четири позиции са за досегашните евродепутати Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел и Асим Адемов. На шесто място е подложен Александър Йорданов, излъчен от Съюз на демократичните сили. Тук завършва и (в оптимистичния вариант) сигурната избираема зона. Следват някогашният министър на европредседателството, в този момент депутат Лиляна Павлова, Емил Радев, който съставлява ГЕРБ в Екологичен потенциал в този момент, и Ивелина Василева - някогашен министър на екологията във втория кабинет на Бойко Борисов, в този момент ръководител на комисията по околна среда в Народното събрание.

Дума

Тотален неуспех с касовите апарати

Новата разпоредба на Национална агенция за приходите за касовите апарати, която влиза в действие от през днешния ден, е на път да претърпи цялостен неуспех, за какво бизнесмените към момента не са в положение да ползват новите правила. Те бяха оповестени в " Държавен вестник " в последния вероятен миг, ден преди приключването на крайния период за замяна на фискалните устройства. По информация на БСК от 200 хиляди настоящи касови апарата сменени са едвам 76 хиляди. От 1 април чакаме приходната администрация да стартира всеобщи инспекции за това дали в комерсиалните обекти се употребява новият програмен продукт за ръководство на продажбите. Очакваме също да бъдат прилагани глобите, планувани в наредбата, в това число могат да бъдат затворени търговски обекти, разяснява пред БНР финансовият шеф на БСК Станислав Попдончев. За неуспеха си индиректно призна и Национална агенция за приходите, откакто в последния месец промени съвсем всички периоди в наредбата и по този начин обърка още повече компаниите, от които 87% се оказаха неподготвени за новите условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР