24 часаШкода: Заводът на Фолксваген ще бъде в България или

...
24 часаШкода: Заводът на Фолксваген ще бъде в България или
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

" Шкода ": Заводът на " Фолксваген " ще бъде в България или Турция

България е все по-близо до приютяването на най-новия цех на водещия международен автомобилостроител Volkswagen (VW). Турция е единственият останал съперник на страната ни, твърди синдиката на чиновниците на Skoda, представен в Bloomberg Terminal, написа Investor.bg.

Предимствата на двете страни се показват най-много в евтината работна ръка. Съществена, обаче, е разликата в държавното ръководство и инфраструктурата. Ако от Анкара лъха неустановеност с оглед последните събития към локалния избор, то София неотдавна одобри председателството на съвета на Европейски Съюз. От друга страна България не разполага с инфраструктурата на Турция, тъй че причините " За " и " Против " нарастват.

Труд

Килограмът към този момент не е същият

От понеделник тази седмица светът на науката, а с цел да сме почтени това значи цялото човечество, живее в нова епоха. В която главните мерни единици в Международната система за единиците (СИ) не са дефинирани с физически примери. Новите избрания за " кг " (тегло), " ампер " (електрическо напрежение), " келвин " (температура) и " мол " (плътност) бяха препоръчани от Международния комитет за ограничения и теглилки през ноември 2018 година и утвърдени единомислещо от делегатите на 60-те страни-членки (сред които и България) на тогавашната Генерална конференция на организацията, която се организира на всеки четири до шест години в Париж. И според влязлото в действие по целия свят от 20 май решение на международните учени, числовата стойност на кг към този момент се дефинира от константата на Планк от квантовата механика, а не по отношение на тежестта на защитавания от 130 години в сейф под капак в Париж платинено-иридиев пример.

Монитор

Броим хилядарка за лятна занималня

Работещите родители ще би трябвало да броят приблизително хилядарка за лятна занималня на децата си, в случай че баба, дядо или комшийката не могат да ги гледат през ваканцията, сподели инспекция на " Монитор ". Срещу тази сума детските центрове ще забавляват хлапетата с разнообразни игри и ще им оказват помощ да затвърдят образователния материал.

Целодневното посещаване в занималня в столицата за един месец излиза сред 230 и 380 лева Ваканцията на учениците от 1-ви до 4-ти клас стартира с деня на детето и продължава до 15 септември. Това значи, че родителите ще би трябвало да подготвят сред 700 и 1200 лева за занималнята през целия интервал. В таксите обаче не са включени обядът на хлапетата, ежедневни екскурзии, визити в кина, галерии, театри или пък разнообразни спортове. Това води до доста повишение на сумата, която родителите ще би трябвало да заделят за тяхното дете.

Стандарт

Хитлер търсел Копието на ориста до меча на Кубрат

Защо след завладяването на Полтава идеологът на Холокоста прибира в щабквартирата си в града съкровището на хан Кубрат и дни наред го преглежда предмет по предмет, като че ли търсейки нещо доста особено? Този въпрос не дава мира нито тогава - преди повече от 70 години, нито през днешния ден. Над него са си блъскали главите както шефът на Полтавския музей, страж на скъпите реликви по това време, който бил заставен за 10 минути да събере златото в чували и да го съобщи на нациста, по този начин и защитата на вездесъщия Алфред Розенберг, на която било разпоредено муха да не прехвърча до момента в който той гледа предметите.

Сега

Ректорът на СУ: Безобразието на политиците се трансформира в традиция

На този ярък празник няма да разясня за повторно държанието на политиците, които отново се подредиха преди нас на шествието. Ще кажа единствено, че безобразието се трансформира в традиция. През тази година имах доста време да мисля за какво се получава по този начин и стигнах до извода, че те не са злонамерени. Повечето от политиците просто в никакъв случай преди да станат политици не са взели участие в шествието и по тази причина не знаят обичайния ред. Разбира се, имаше и изключения. Нашият другар Явор Нотев, който е бил постоянно с нас отпреди да стане политик, се опита да ги вразуми, само че както ще чуете по-късно в приветственото ми слово - просвета и нематериалност не се наливат принудително. Винаги обичайният ред е бил следният - най-отпред върви българското духовенство, което и в този момент е измежду нас, след него вървим ние, а след това цялото българско поданство, което обича светлия празник

Капитал дейли

Спад в инерцията на растежа

Първите самостоятелни финансови резултати на обществените сдружения в България демонстрират известно закъснение на темповете на напредък при някои, само че ускорение при други. И въпреки те да не са изцяло представителни за целия бизнес, въпреки всичко дават сигнал накъде се движи той. Ако обаче разумното очакване е резултатите да се отразяват и в цените на акциите, то това не постоянно се случва.

На фондовата борса в София като че ли времето е спряло и летаргията се е настанила на нея с цялостна мощ. А представянето на обществените компании и цените на акциите им са значими, защото в тях са вложени не дребна част от активите на пенсионните фондове, които един ден би трябвало да обезпечат почтени старини на осигуряващите се, като компенсират понижената държавна пенсия.

Дума

Румен Радев: Благословени сме да имаме за настойници светци, дарили ни буквите

В нашия българския език народът е откривал спасението. Не рядко преследвана и обругавана, българската книжовност се е трансформирала в наш щит, продължи президентът.

С днешната все по-напредваща глобализация всяка година угасват езици, а с тях чезнат култури, всяка осакатена и забравена дума лишава освен от националната, а и от международната съкровищница, с нея си отива част от цивилизацията. Ние сме призвани да пазим езика, тъй като нашата, българска кирилица е нашият най-ценен подарък към международното културно завещание, съобщи президентът пред множеството на тържеството пред Националната библиотека " Свети свети Кирил и Методий ".

Държавният глава се обърна и към генералния шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле, която е специфичен посетител на тържеството. Той ѝ благодари, че в днешния трогателен ден е на празника, с цел да показа неповторимия празник на един народ на духа, приел просветата, културата и писмеността за висша полезност.

Вярвам, че вашата аудиенция е самопризнание за приноса на България към международното културно благосъстояние, съобщи Румен Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР