24 часа Ремонтът на Графа и оставката на Крусев Заместник-кметът

...
24 часа Ремонтът на Графа и оставката на Крусев Заместник-кметът
Коментари Харесай

Ремонтът на Графа и оставката на Крусев, Стотици глоби за блокадите на пътя

24 часа

Ремонтът на " Графа " и оставката на Крусев

Заместник-кметът по превоза на София Евгени Крусев подаде оставка във вторник и самичък разгласи, че прокуратурата го е привлякла като обвинен по инспекцията за ремонта на ул. " Граф Игнатиев ". А няколко часа по-късно столичният кмет Йорданка Фандъкова я одобри.

От Софийската градска прокуратура не прецизираха по кой текст от закона ще бъде упрекнат към този момент някогашният зам.-кмет. Все още се събирали доказателства и се доуточнявало крайното обвиняване, което ще бъде повдигнато на Крусев идната седмица във вторник.

Самият Крусев също не е наясно в какво тъкмо е упрекнат, стана ясно във вторник, когато в 13 ч заяви решението си пред медиите да подаде оставка. Яснота по тематиката няма и в общината.

Труд

Стотици санкции за блокадите на пътя

Стотици фишове и санкции от полицията за противозаконна обсада на пътища получават водачи от няколко области на страната, демонстрира инспекция на " Труд ".

Над 60 акта на протестиращи написаха униформените от полицията в Пловдив, откакто на 20 ноември цяла колона от коли от Карлово и Сопот подмина знак стоп и сгази Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП).

26 бабаити от Сливенско са с актове, откакто затапили пътя при село Крушаре и тръгнали пешком да блокират автомагистрала " Тракия ". Десет техни " сътрудници " от Шуменско отнасят фиш до 50 лв. поради блокиране на другата огромна автомагистрала в страната - " Хемус ".

Монитор

Франция и Германия порязаха българските превозвачи с нови правила

Министрите на превоза от Европейски Съюз се договориха за бъдещата промяна в интернационалните пътни транспорти на среща в Брюксел, станала известна като Пакет за подвижност I. България и още шест страни не съумяха да се преборят с разпоредбите, които ще навредят на родния транспортен бизнес.

Преговорите, траяли 15 часа, бяха белязани от различия сред два блока страни, обвиняващи се надлежно в обществен дъмпинг и в затулен протекционизъм.

В разпоредбите се резервира цялостната възбрана за постоянна седмична отмора на борда на транспортното средство, както и се разрешава използването на две понижени седмични почивки. Връщането на лидера в операционния център в страната по определяне или по местожителство, се планува да бъде на всеки 4 седмици. В рамките на полемиките бе реализирано единодушие транспортните средства да не се връщат вкъщи, което бе една от така наречен червени линии за страната ни.

Стандарт

Учениците няма да излизат на открито при замърсен въздух

При повишени правила за нечист въздух децата няма да излизат отвън класната стая. Това гласи директива на просветното министерство до районните учебни инспекторати. Тя е разследване от среща на министър Красимир Вълчев с представители на Националния институт по метеорология и хидрология.

Сега

Столичният ГЕРБ отбрани въздуха и " Графа " на Фандъкова

От името на най-голямата конструкция на Политическа партия ГЕРБ - градската конструкция на партията в София, за следващ път декларирам, че ние изрично заставаме зад и поддържаме кмета на София Йорданка Фандъкова и сътрудниците в Столичния общински съвет. Това съобщи регионалният координатор на ГЕРБ за София Цветомир Паунов по отношение на мръсния въздух в столицата и апелите за оставка на кмета на Фандъкова, съобщи БГНЕС.

На брифинг в централата на партията депутати и общински съветници дадоха информация по отношение на ограниченията, подхванати за оправянето със замърсяването на атмосферния въздух в столицата и високото наличие на фини прахови частици.

Капитал дейли

Депутатите размиха отговорността на кметовете за мръсния въздух

Столичният кмет Йорданка Фандъкова можеше да бъде санкционирана персонално с най-малко хиляда лв. тези дни. Ако предложенията за промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух (ЗЧАВ) бяха в действие, Фандъкова щеше да носи отговорност да вземем за пример поради това, че ограничения като " зелен билет ", които зависят от общината, не са били въведени още в неделя или понеделник, когато замърсяването в София беше в пъти над законовите правила.

В плана на ЗЧАВ, импортиран в Народното събрание от Министерския съвет през октомври, се планува точно такава персонална отговорност на кметовете за превишенията на фини прахови частици (ФПЧ) във въздуха. Той беше гласуван на първо четене в средата на ноември. Между двете четения обаче тази отговорност беше размита от депутатите.

Дума

" Благодетелката " на Нанков печели от европроекти

През последните години " Африт " е реализатор на 14 плана по линия на еврофондовете и е неизменим реализатор или съветник на компании, работещи по публични поръчки. Интересно е, че с изключение на в Ловешка област осъществя действия и на територията на Варна, Стара Загора, Смолян и други

В същото време " Африт " е била съсобственик на консорциума АДД ДЗЗД - София, който извършва действия по публични поръчки за стотици хиляди левове в Благоевградско, в сдружението " Кюстендил ОПОС 2017 ", чиито контракти за публични поръчки са в Кюстендил и в " АК Варна транс " ООД, което печели поръчки във Варна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР