24 часа разполага с неофициална информация от всички страни в

...
24 часа разполага с неофициална информация от всички страни в
Коментари Харесай

24 часа: Споразумението е договорено, министрите се пекат

" 24 часа " разполага с неофициална информация от всички страни в некоалицията, има огромна възможност за държавно управление, само че може и отново да се провалят.

Днес се чака Мария Габриел и Николай Денков да се договорят за състава на държавното управление. Това потвърдиха пред " 24 часа " представители на всички участници в " сглобката ". Партньорите в некоалицията са решили да оставят двамата да уточнят министрите.

Неразбирателствата по съглашението били изчистени. Бойко Борисов още при започване на седмицата сподели, че ще се съгласят да има период за промяна в службите и махането на шефовете им. Логично е да се стартира от ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, кой е считан за човек на президента Румен Радев и е безусловно недопустим за ПП-ДБ.

Текстът за следствената загадка остава, само че е допълнен с доста условности при какви тъкмо случаи и по кое време тя може да се разкрива пред депутатите. В частта за регулаторите са изчистени всички проблеми. Никой нямал към този момент проблем да го подпише.

Сега остава да се уточнят министрите. Имало е двустранни диалози сред водачи на партии, само че сделки няма. Решено е Габриел и Денков сами да дефинират министрите. Те са открили връзка, схващат се добре, макар че Габриел е доста мощно наранена от изказванията на Асен Василев.

Очаква се двамата да се договорят още през днешния ден и идната седмица съставът на новия кабинет да бъде импортиран в Народното събрание и гласуван от некоалицията, която към този момент ще се е трансформирала в коалиция.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР