24 часа Правителството дало 2 млн., за да хванат иманярите

...
24 часа Правителството дало 2 млн., за да хванат иманярите
Коментари Харесай

Решават за екстрадирането на Северин, Гласуваха бюджетни заплати на имами и попове

24 часа

Правителството дало 2 млн., с цел да заловен иманярите със златното богатство

Антимафиоти от ГДБОП осуетиха договорка за 2 млн. лева на тайфа иманяри, търгували с културноисторически полезности. Те задържаха 4-ма от уличените в Симеоновград, преди да приберат парите.

Арестуваните желали да продадат златен венец от 4-и век прочие н.е., който по значение и стойност може да се съпостави с този, открит в Голямата Косматка край Шипка.

Ценното украшение е иманярска находка и занапред ще се открива от кое място е изкопано.

" Щом договорката е била за 2 млн. евро, представете си тогава какъв брой по-голяма е археологическата стойност на този златен венец ", сподели зам. основният прокурор Иван Гешев. Според специалисти венецът е от антично злато.

Труд

Гласуваха бюджетни заплати на имами и попове

Вероизповеданията минават на бюджетна прехрана, а харчовете ще подлежат на строга финансова отчетност. Това одобриха депутатите с гласуването на първо четене на два плана за промени в Закона за вероизповеданията.

Единият план е на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а вторият е на Обединените патриоти.

Проектът на трите партии планува държавна дотация да получават вероизповедания, към които принадлежи не по-малко от 1% от популацията на страната. Според формалното броене този предел прескачат единствено православието и ислямът. За всяко самоопределило се лице ще се получават по 10 лева от страната, само че не повече от 15 млн. лева за изповедание. Миналата седмица, след среща със Светия синод министър председателят Бойко Борисов разгласи, че " заплатите на свещениците ще бъдат приравнени с тези на учителите ".

Монитор

Решават довечера изгонването на Северин

По-рано денем стана ясно, че българските управляващи би трябвало да отговорят на питане на немската прокуратура дали пандизите у нас дават отговор на минималните европейски стандарти. Тези документи са наложителна част от настояването за задържане по Европейска заповед на съда и малко след 18 часа българско време към този момент са получени в Германия. Пред " Монитор " Колкмайер изясни, че сходно искане е напълно обикновено, защото съгласно процедурата е значимо да се посочи дали искащата страна покрива европейски стандарти като най-малък размер на килията, изискванията за престояване в нея.

Стандарт

Една трета от децата у нас са с наднормено тегло

Една трета от българчетата са с наднормено тегло, а 13% от учениците у нас са със затлъстяване, демонстрират данните на национално изследване. Според експертите неприятните хранителни привички, образувани преди навършването на 7 години, и заседналият метод на живот са рискови фактори за десетки болести. Това изясни доцент Светослав Ханджиев от Сдружението за изследване на затлъстяването.

Сега

Съдът не спря проекта за градежи край Силистар

Светият синод на БПЦ отхвърли устното предложение на Ловчанския митрополит Гавриил за привикване на Всеправославен събор, който да реши статута на Украинската православна черква, съобщи БГНЕС.

" Против " гласоподаваха българският патриарх Неофит, Пловдивският митрополит Николай, Сливенският Йоаникий, Великотърновският Григорий, Доростолският Амброфий Западно и Слредноевропейският Атоний, Русенският Наум и Старозагорският Киприян.. " За " са дали своят вот единствено митрополит Гавриил, Варненският Великопреславски Йоан и Видинският Данаил.

Капитал дейли

Идва сезонът на мръсния въздух. Кой може да го почисти?

Административният съд в Бургас е оставил без разглеждане жалбата на регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков против решението на общинския съвет в Царево за разработване на обстоен организационен проект и проект за застрояване на парцел край предпазения плаж " Силистар ", оповестиха от съда в четвъртък. Административното дело е прекъснато, само че решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 7-дневен период от приемането му.

Чолаков сподели пред Mediapool, че още не е получил правосъдното решение и не се е срещнал с него, само че ще го апелира, защото не го счита за вярно и правните принадлежности за анулация на общинското решение не са изчерпани.

Дума

Всички против Ананиев за здравната промяна

Българска социалистическа партия получи през вчерашния ден поддръжка против концепциите на Кирил Ананиев за здравна промяна и от Националната пациентска организация. За това се оповестиха още персоналните лекари и Сдружението на общинските лечебни заведения, с които социалистите към този момент разговаряха. Трите организации се сплотиха към концепциите на Българска социалистическа партия в опазването на здравето да няма търговия, а лечебните заведения да не са търговски сдружения.

" Единодушни сме и за намаляването на Данък добавена стойност за медикаментите. Срещнахме схващане заплащането на медиците да получи действително остойностяване и да се търси механизъм за справедливото му установяване. Обща е и паниката ни, че от досегашния модел най-вече страдат пациентите, по тази причина те би трябвало да бъдат в центъра на вниманието ", съобщи Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР