24 часа Повече Поршета, отколкото Лади се карат в България

...
24 часа Повече Поршета, отколкото Лади се карат в България
Коментари Харесай

Повече Поршета, отколкото Лади се карат в България, Левът си отива

24 часа

Повече Поршета, в сравнение с Лади се карат в България

80 ферарита, 25 ламборгинита и 207 мазератита се движат по пътищата на България. Това демонстрира справката за записаните в Пътна полиция леки коли, което значи, че 419 нашенци се надбягват с вятъра единствено зад кормилото на италианските суперскъпи спортни коли.

Соцвозилата като ВАЗ стават екзотика даже по селата, отбелязва в. " 24 часа ".

За 6 м. от края на 2017 година са регистрирани нови 8 ферарита и 20 мазератита. За този интервал ламборгинитата са намалели със 7 броя, което значи, че са продадени в чужбина. Всъщност с изключение на спортната кола се създават и трактори от тази марка, които са общо 29 в България.

19 от фераритата в България са нови, другите са на възраст над 5 и даже над 10 година Само 8 от ламборгинитата идват от завода. Най-много от тях са от 11- до 15-годишни. Най-много нови коли от трите марки са мазерати - цели 118 от всички 207. Ново ферари коства към 700 хиляди лева, ново ламборгини - приблизително 650 хиляди лева

Труд

Левът си отива, стягат контрола над банките

България влиза в " чакалнята за еврото " (валутния механизъм ERM II) и в банковия съюз на Европейски Съюз до юли 2019 година Вече е направена първата доста значима стъпка към подмяна на лв. с евро, само че преди този момент да стане факт ще бъде затегнат надзорът върху банките. След с напрежение и дълготрайно съвещание на министрите на финансите от еврозоната късно в четвъртък беше оповестено, че Еврогрупата единомислещо поддържа изразените планове на България за влизане в ERM II и в банковия съюз.

На съвещанието участваха министърът на финансите Владислав Горанов и шефът на Българска народна банка Димитър Радев. От своя страна България се ангажира неотложно да изпрати публично писмо с желаеме да влезем в банковия съюз, който се състои от два детайла - обединен контролен механизъм (ЕНМ) и обединен механизъм за превръщане на банки с проблеми. Тъй като към момента не сме въвели еврото, това значи въвеждане на режим на тясно съдействие с Европейската централна банка, т.е. прекачване на част от надзорните функционалности към нея..

Монитор

Студентът от Молдова, взривил банкомат: Искам вкъщи

Искам да ме пуснете вкъщи. Няма къде да тичам. Нямам документи. Мога да наема квартира,в която да пребивавам с майка ми. Тя дойде от Молдова в Бургас.

Това съобщи пред районния съд в Пловдив обвинявания за взривения банкомат в пловдивския регион Тракия молдовец Евгени Недялков. От пос терминала бяха откраднати 215 000 лв., а съучастникът му Михаил съумя да избяга в Молдова.

Двамата са се придвижвали с две коли - Фолксваген и БМВ. В бавареца, след ареста на Евгени, били открити обгорели 210 лева В правосъдната зала стана ясно още, че е търсен за над 5 закононарушения в Молдова. Студент е втори курс по право в град Комрад.

Стандарт

Сивата стопанска система у нас спаднала до 25% през 2017 година

Със постоянните 3,07% понижава сивата стопанска система през 2017 година и доближава равнище от 25,22% при 28,29% през 2016 година Данните са на база на композитния показател " Икономика на ярко ", поддържан от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), като за 2016 година се регистрира дял от 71,71% на законния бизнес, до момента в който през 2017 година показателят е повишен до 74,78 на 100.

Данните бяха показани проф. Стефан Петранов, началник на екипа, основал показателя, и Васил Велев, ръководител на УС на АИКБ. Проф. Петранов посочи, процентите сива стопанска система значат сиви практики и периодичност на явлението и то почти дава отговор на каузи на Брутният вътрешен продукт. С задоволителна акуратност може да се твърди, че делът на сивия бранш у нас е 25%, съобщи ръководителят на УС на АИКБ Васил Велев.

Сега

Трима от оправданите по " Орионгейт " желаят компенсации от страната

За дело за тежък случай на занемареност и закононарушение по работа, завършило 21 години, 1 месец и 23 дни след образуването му, оповестиха от Инспектората към Висшия правосъден съвет. От там са попаднали на производството, откакто са били сезирани от трима от деветимата оправдани по делото със заявки за обезщетение за постепенно правораздаване.

Проверка на " Сега " в електронните правосъдни регистри сподели, че става дума за процеса за източването на пари от държавната през 1995 година Централна кооперативна банка (ЦКБ), прочут като " Орионгейт ". Прокуратурата не съумя да потвърди в съда обвиняванията за злоупотребата с близо 388 млн. неденоминирани лв..

Нито от известието на инспектората, нито от доклада, качен на уеб страницата му, не излиза наяве кои от тримата оправдани са поискали компенсации. Основният обвиняем по това дело беше Павел Тренев. Максималният размер на компенсацията може да е 10 хиляди лева, като то се дефинира от Министерството на правораздаването.

Наказателното произвеждане е почнало през ноември 1996 година и е завършило през януари 2018 година с дефинитивно решение на Върховния касационен съд и оправдателна присъда за деветимата подсъдими.

Капитал дейли

Медийната клоунада на Пеевски

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски съвсем не стъпва в Народното събрание, само че другояче интензивно се занимава със законотворчество. И въпреки да не среща съпротива отникъде, наподобява, че все нещо не му доближава, с цел да се почувства изцяло спокоен за имиджа си на предприемач и издател.

Внесените от депутати от Движение за права и свободи промени в Закона за наложителното складиране на печатни и други творби (ЗЗДПДП) бяха гласувани на първо четене предходната седмица. Законопроектът на Пеевски, както е именуван, мина скоростно с поддръжката на ГЕРБ, Движение за права и свободи и така наречен патриоти. Очаква се това да се случи и с препоръчаните от същата група нови промени преди второто четене. В същото време остава неразбираема ориста на държавния план, за чието разработване министър председателят Борисов подреди на трима министри да образуват работна група.

Дума

Българска социалистическа партия дава на Конституционен съд увеличени до 900 пъти правосъдни такси

Българска социалистическа партия дава на Конституционния съд увеличените с гласовете на болшинството в Народно събрание такси в административното правосъдие, някои от които са нараснали до 900 пъти. Таксата за касационна тъжба скача 14 пъти и от 25 става 370 лева За обжалване тя се усилва от 5 лева на 4500 лв., което е 900 пъти. Досега несправедливата такса можеше да се нападна в съда, само че с въвеждането им в закон те могат да се апелират единствено пред Конституционен съд. " Таксите се подвигат, а приходите на хората не се покачват. Мерките водят до ограничение правото за обжалване и на опцията на хората да търсят правата си ", безапелационни са социалистите. Вчера болшинството гласоподава въвеждането на такси и в касационното произвеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР