24 часа Подписваме с Македония за заедничка история Очакваме след

...
24 часа Подписваме с Македония за заедничка история Очакваме след
Коментари Харесай

Подписваме с Македония за заедничка история, Хората харчат, бизнесът трупа

" 24 часа "

Подписваме с Македония за " заедничка " история

" Очакваме след подписването да се подхващат действителни дейности от страна на управляващите в Република Македония за преустановяване на антибългарската агитация, езика на омразата и отвод от искания към Република България ", сподели още Борисов пред членовете на държавното управление.

" Тази заедничка, както те назовават, история, можем да честваме празници дружно, да се радваме дружно, а не непрестанно тази тежка борба, която върви и до момента, на процедура не е от изгода за никого ", добави още Борисов пред министрите.

Резултатите от подписването на контракта за добросъседство ще бъдат улеснение на контактите сред хората от двете страни на границата и разширение на транспортните връзки, които ще бъдат построени с трансгранични фондове, обяснил Борисов.

" Днес българското държавно управление, а през вчерашния ден и македонското утвърдиха плана за контракт, с което упълномощават министър председателите на двете страни да подпишат документа. Радвам се, че това е реалност след старания на поредност от държавни управления от 2008 година и доста кръгове от договаряния. Документът е в интерес и на двете сърани. " Това разяснява външният министър Екатерина Захариева от Албания.

" Стандарт "

Хората харчат, бизнесът натрупа

Хората движат кредитния пазар в страната. През месец юни заемите за семействата нарастват със 139 млн. лева и доближават 19,266 милиарда лева, сочат данните на Българска народна банка. Като резистентен растеж на заемите за жителите се регистрира и в предходните месеци. В същото време заемите за бизнеса през юни понижават с 63 млн. лева и доближават 30,953 милиарда лева Като спад в кредитирането за компаниите се регистрира за втори следващ месец. Явно множеството компании в месеците май и юни, тъкмо преди началото на дейния летен сезон, са лимитирали капиталовите си планове. Това се удостоверява и от данните на Българска народна банка за депозитите.

" Монитор "

3100 чужденци ни сервират по морето

3102 украинци, молдовци и руснаци работят по родното Черноморие като сервитьори, рецепционисти, пикола или помощници в кухнята. Това демонстрират данни на Агенция по заетостта (АЗ) за това лято. Става дума за сезонни служащи, които са получили позволение за труд у нас в границите на 90 дни.

" Сега "

Правителството ще бори бюрокрацията с още администрация

Месец и половина откакто разгласи тотална война на бюрокрацията, държавното управление реши, че с цел да реализира цялостна победа, е нужно да сътвори още администрация. Новото знамение се назовава регулаторен ръб и негов главнокомандващ ще е вицепремиерът Томислав Дончев, стана ясно след вчерашното съвещание на държавното управление. Бордът щял да прави периодически прегледи бранш по бранш за непотребните регулаторни режими за бизнеса и за жителите и щял да дава мнения и рекомендации кои лицензи, разрешителни, удостоверения и заявления да останат и кои да се отстранен.

" Дума "

Съединени американски щати унизиха ГЕРБ поради " Америка за България "

Ден откакто зам.-помощник държавният секретар на Съединени американски щати Хойт Ий след среща с Бойко Борисов съобщи, че готвената от ГЕРБ възбрана магистратски организации да получават пари от чужбина е " антиамериканска ", Цветан Цветанов разгласи, че партията отдръпва поправката в Закона за правосъдната власт. Тя не била удачна, а " Америка за България ", поради която се разгневи щатският служител, била огромен покровител.

По същото време посланикът на Съединени американски щати Ерик Рубин бе в кабинета на Борисов. След това той показа, че министър председателят го срещнал с утвърждения през вчерашния ден контракт с Македония. Стенограмата на съвещанието на Министерски съвет демонстрира, че Борисов не споделя на министрите нищо всъщност, а изчита нечия информация по какъв начин се е стигнало до него. Дискусия няма.

" Капитал дейли "

Търг на Министерство на вътрешните работи за джипове разруши единодушието на Комисия за защита на конкуренцията

Търг за доставка на патрулни полицейски коли с висока проходимост " скара " членовете на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), което не е всекидневно. Мнозинството комисари считат, че нарушаване няма, само че двама излизат с документално изключително мнение, в което виждат съществени пороци в поръчката. Двама от комисарите са в съпротива на решението, с което болшинството в регулатора отхвърля жалбите на отстранени претенденти. Опозиция са Пламен Киров от квотата на Движение за права и свободи и Красимир Витанов, посочен от Съюз на демократичните сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР