24 часа От 600 до 2500 лв. за уреждане на

...
24 часа От 600 до 2500 лв. за уреждане на
Коментари Харесай

ВАС спря Гебрев за Дунарит, Съд отмени запорите на Арабаджиеви

24 часа

От 600 до 2500 лева за споразумяване на подправена инвалидна пенсия

" Милиони левове отиват не при хората с увреждания, а при тези, които избират да не работят, а да получават наготово пари от страната под формата на инвалидни пенсии. Положението е ужасяващо. "

Този извод направи зам. основният прокурор Иван Гешев в понеделник при оповестяването на резултати от инспекция на прокуратурата на пенсиите по болест, чийто брой нараства непрекъснато.

Уреждането на документи за подправена пенсия по болест върви сред 600 и 2500 лв. според от района, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов.

Труд

София готви огромни вложения

Столичната община ще отдели 6,5 млн. лева за ремонт на бул. " България ". Това е нов обект, включен в финансовата стратегия на града, заяви зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Пред " Труд " от градската администрация прецизираха, че следва да бъде решено дали ремонтът да бъде в по правата от НДК до бул. " Гешов ", или в региона от бул. " Гоце Делчев " до Околовръстния път.

Проектобюджетът на София за 2019 година ще бъде гледан в Общинския съвет на 31 януари. Сега той е 1,7 милиарда лева, а в началото оповестения беше 1,5 милиарда лева Капиталовата стратегия към него набъбна с 90 млн. лева и стана 632 млн. лева поради положителното осъществяване на приходите на общината. 15,7 млн. лева - с 8 млн. лева повече от плануваното, отиват за поправки на улици и мостове. Отпускат в допълнение и 22 млн. лева за покупката на 10 нови метровлака. Те костват 88 млн. лева и идват в София до 3 година С тях влаковете за третия метролъч ще станат 30.

Монитор

Десетки коне умират обледенени под хижа Паскал

Десетки коне стоят обледенени на ръба на живота край пътя под хижа Паскал край Пирдоп. Това заяви във " Facebook " Мария Дамянова.

Според очевидци, видели животните от пътя, те са премръзнали, стоят неподвижни, а измежду тях имало и бременни.

Сигнал за бедстващите коне е получен на телефон 112 в 0,39 минути през днешния ден, оповестиха от столичната дирекцията на Министерство на вътрешните работи.

Стандарт

Върховен административен съд спря Гебрев за " Дунарит "

Върховният административен съд спря договорката за " Дунарит ".

Петчленен състав на Върховен административен съд анулира като незаконосъобразно решението от 2016 година, с което Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде зелена светлина на оръжейния търговец Емилиян Гебрев да придобие посредством компанията си ЕМКО контрола над оръжейния цех чрез нарастване на капитала на завода.

Решението на Върховен административен съд е от през вчерашния ден и е дефинитивно. С него съдът връща делото на Комисия за защита на конкуренцията за ново изговаряне.

Сега

Съд анулира запорите на Арабаджиеви

Със свое решение Пловдивският административен съд е отменил наложените от Национална агенция за приходите възбрани върху парцели на Ветко Арабаджиев и запори върху негови банкови сметки, заяви " Фокус ", като цитира Пловдивския административен съд.

Отменено е постановлението за налагане на обезпечителна мярка. Съдът е определил това решение на 14 януари. Наложеното поръчителство е било за над 606 хиляди лева

Ветко Арабаджиев и съругата му Маринела, които са обвинени от месеци за данъчни закононарушения и незаконна група, не престават да са в неопределеност. Синът им Вълчо е в ареста.

Капитал дейли

Гъстата мъгла над бъдещето на автомагистрала " Хемус "

" Март месец, Цецо, желаеме да създадем пет първи копки по " Хемус. И да стартираме. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в края на изказването си по време Националната работна среща на ГЕРБ в неделя, 20 януари.

С това изявленията по тематиката за строителството на " Хемус " стават още по-объркващи. Да стартираме с това, че да се създадат пет първи копки през март, т.е. след два месеца, е невероятно, в случай че се съди по обществената информация. Дори не е ясно къде биха били цели пет, единствената по-напреднала права към момента се проектира, а занапред предстоят отчуждителни процедури. И да стигнем до още по-фрапиращото изявление, което даде шефът на компанията, която би трябвало да строи автомагистралата - държавната " Автомагистрали ", в края на предходната седмица пред " 24 часа ", където призна че това е първият им строителен обект, само че " се усещат подготвени ".

Дума

Една четвърт от водачите са съумели да си купят винетки

Едва една четвърт от нуждаещите се от винетка водачи са съумели да закупят или да презаверят. Една пета са тези, които са пробвали да сторят това, само че не са съумели. Данните са от изследване на организация АФИС, обвързвано с новите електронни винетки и проблемите в системата от началото на годината.

Повечето от интервюираните винят държавното управление и АПИ за хаоса с винетките. Около 19 на 100 считат, че фирмата-изпънител е виновна за неразбориите.

Проучването демонстрира още, че 55% от пълнолетните българи карат, а с 3 на 100 повече е общият дял на притежаващите дееспособност за ръководство на МПС. В номинална стойност това са почти 3 250 000 души. От тях повече от половината настояват, че карат ежедневно, а всеки четвърти - няколко пъти седмично.

56 на 100 от семействата имат по едно МПС, а 13,4 на 100 - повече от едно. Сумарно това прави близо 70 на 100 от българските семейства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР