24 часа НФСБ гони Волен като шеф на групата Депутатите

...
24 часа НФСБ гони Волен като шеф на групата Депутатите
Коментари Харесай

НФСБ гони Волен като шеф на групата, Нужни са 10,5 млрд. лв. за пътна безопасност

24 часа

НФСБ гони Волен като началник на групата

Депутатите на НФСБ снеха доверието си от Волен Сидеров като ръководител на парламентарната група на " Обединени патриоти ". Решението бе оповестено от зам.-шефа на ПГ Валентин Касабов.

Депутатите от НФСБ оповестиха, че към този момент не признават Волен Сидеров за началник.

НФСБ ще желае оставката на Сидеров от поста още на идващия съдружен съвет. Причина са слайдовете от името на Сидеров на черния екран на спряната тв " Алфа " против Валери Симеонов. В понеделник малкия екран на " Атака " спря, даже Съвет за електронни медии не разбра за какво. На екрана ѝ се появи надпис " Питайте държавното управление ". В сряда пък се въртяха 4 слайда с обвинявания към вицепремиера и водач на НФСБ, че е човек на Сорос и нападна православието.

Труд

Нужни са 10,5 милиарда лева за пътна сигурност

Близо 10,5 милиарда лева са нужни с цел да се трансфорат всичките автомагистрали и пътища от първи до трети клас в изцяло безвредни. Това съобщи ръководителят на Българска браншова асоциация " Пътна Безопасност " инж. Николай Иванов.

Сумата е нужна, с цел да се подобрят настилката и геометричните индикатори на пътищата, да се обезопасят мантинелите, пътните знаци, стълбовете и дърветата край пътя. От години у нас секторът на пътната сигурност се недофинансира и това, наред с превишената скорост, са измежду главните аргументи страната ни да е на второ място в Европа по брой починали на пътя на 1 млн. поданици. Преди нас е единствено Румъния. У нас гибелта си в автомобила или на пешеходната пътека през 2017 година са намерили 96 души на 1 млн. души от популацията, а в Западна Европа произшествия с съдбовен край се случват на 30-40 души на 1 млн. поданици.

Монитор

Четирима гардове върнаха Северин

Четирима гардове върнаха арестувания за убийството на тв водещата Виктория Маринова Северин Красимиров в България. Конвоят кацна на родна земя в 18.22 часа в сряда с полет от Франкфурт. На пистата обвинения бе посрещнат от коли на Съдебна защита и Гранична полиция, които го водиха с белезници.

Веднага след идването на Северин на българска земя той е бил отведен в бранша за сигурност на летището, където са му снети още веднъж данните и отпечатъците, с цел да бъде отстранен от системата за търсене у нас и в чужбина.

Стандарт

Валери Симеонов: Не е изключено и да напуснем обединението Обединени патриоти

Не е изключено и да напуснем обединението " Обединени патриоти ", съобщи в Пловдив вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов часове откакто партията му смъкна доверието от Волен Сидеров като ръководител на парламентарната група. Причина са неприемливите, съгласно него нападки на водача на " Атака ", отправяни от ефира на партийната телевизия. По думите му на процедура каквото и да е решението на съдружния съвет за неговата партия, Сидеров към този момент не е ръководител на групата.

Сега

Работници пострадаха при гърмеж в цех " Арсенал "

Шестима души са потърпевши тази заран при случай в цех " Арсенал ", оповестиха от прокуратурата. Няма заплаха за живота на нито един от тях. Образувано е дело за причиняване на междинни телесни повреди заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно-регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Според известието на държавното обвиняване досега е открито, че към 8.45 часа, в завод в Завод №3 на " Арсенал " АД - Казанлък, вследствие на запалване на барутна маса, е зародило възпламеняване, което е провокирало местен гърмеж.

Капитал дейли

Нов скандал, заровен под релсите на ул. " Граф Игнатиев "

Нов скандал се развихри към ремонта на новия релсов път на ул. " Граф Игнатиев ".

Неправителствената организация " Спаси София " е изпратила сигнал до европейската работа за битка с измамите OLAF, както и до българските управляващи, с данни за нарушаване на Закона за публичните поръчки. Според документите, с които организацията разполага, е била осъществена промяна на материала, който се поставя под релсовия път и служи за изолираност на вибрациите, а този, който е положен сега, нямало да е задоволително ефикасен за запазване на постройките от вибрациите.

Дума

ГЕРБ ни качиха в шейната на рецесията

70 на 100 от българите са усетили повишаване през последните седмици, а 74% чакат повишението на цените да продължи в околните 2-3 месеца, демонстрира изследване на " Галъп ". Това е напълно разбираемо след повишаването на газа, което се отрази върху цената на парното и топлата вода. Хлябът също нарастна, както и храни от първа нужда, цената на някои зеленчуци също е рекордна, нарастнаха и дървата за огрев. Най-силно ценовият потрес са усетили пенсионерите. Същевременно бе обявено, че половината българи се обличат с облекла втора ръка. Само преди дни Национален статистически институт регистрира рекордна инфлация в страната, а от данните на " Евростат " стана известно, че сме измежду първенците по повишаване в Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР