24 часа Майките недоволни от точките за инвалиди, пак плашат

...
24 часа Майките недоволни от точките за инвалиди, пак плашат
Коментари Харесай

Черно море е тясно за военни действия, 77 млн. лв. изхарчихме за 3 март

24 часа

Майките недоволни от точките за инвалиди, отново плашат с митинг

Майките на деца с увреждания още веднъж заплашиха с митинги и палатков лагер пред Народното събрание. Този път поради новата точкова система, която ще прави оценка хората с увреждания от април.

Индивидуалната оценка на инвалидите, която оферират от общественото министерство, бе въведена точно по искане на протестиращите майки. Тя ще е с точкова система и ще включва три съставния елемент - самокритика на инвалида, констатации на обществения служащ и изводи за потребностите - финансова помощ, обществени услуги, помощник, медицински произведения и прочие

Труд

Черно море е тясно за военни дейности

Това сподели Бойко Борисов след срещата с Дмитрий Медведев. Пускат ферибот Бургас - Новоросийск. Изтребители постоянно ще дойдат, значимо е да пристигна газ и да работят електроцентралите, сподели съветският министър председател.

Монитор

77 млн. лева изхарчихме за 3 март

Около 77 млн. лв. са похарчили българите през почивните дни за 3 март. Това разяснява пред в. " Монитор " шефът на Института за разбори и оценки в туризма. 280 000 са били пътуванията. От тях 60 000 са излезлите в чужбина, основно в прилежащите страни Гърция, Македония, Сърбия, Румъния.

Стандарт

Борисов: Не избираме сред НАТО и Русия, а си браним интереса

България не желае нови количества газ, а просто да резервира това, което има, с цел да не се постанова да реже за скрап цялата ни газопреносна мрежа. Това изясни министър председателят Бойко Борисов след срещата с съветския му сътрудник Дмитрий Медведев, откакто изясни, че България не избира сред Европейски Съюз и НАТО или Русия, а пази своите ползи.

" Има сили, които се възползват от наличието на Медведев, да задават въпроса- " НАТО или Русия ". Аз желая Черно море да е зона на другарство, на туризъм, на фериботи То е прелестно море, само че е тясно за военни дейности. Затова призовавам НАТО и Русия да седнат на договаряния и да вземат решение ", прикани Борисов. Той обясни и за какво страната ни държи " Турски поток " да докара съветски газ у нас, както и да се осъществя хъб " Балкан ".

Сега

ГЕРБ и Движение за права и свободи обичат послушните локални феодали

Понякога колебливостта и непостоянството на Бойко Борисов като политик правят същински потребна услуга на гражданското общество у нас. Такъв случай е неочакваната му интервенция във връзка с преференциалното гласоподаване, което ГЕРБ, в съгласие с Движение за права и свободи, се опита да обезсили. Ако Борисов не беше толкоз угрижен, че репутацията му може да пострада в навечерието на европейски избори, надали щеше да възпре своята партия, която искаше да ликвидира едно от дребното демократични постижения на българската изборна система през последните десетина години.

Това, че моментът се оказа несполучлив за сходна радикална стъпка, въобще не значи, че в друго време хората на Борисов и Доган няма да пробват същото още веднъж. В последна сметка моментният им порив беше пречупен, само че главната причина, заради която започнаха офанзивата против преференциалното гласоподаване, остава. И ГЕРБ, и Движение за права и свободи желаят цялостен надзор върху своите партийни листи. Възможността гласоподавателите да пренареждат претендентите по свое убеждение обаче се явява сериозна спънка да се упражнява сходен контрол.

Капитал дейли

Руските енергийни планове в България минават през Брюксел

Продължението на " Турски поток " през България към момента е под въпрос. Това стана ясно сред любезностите и шегите по време на формалната конференция на Бойко Борисов и Дмитрий Медведев. Докато българският министър председател с съвсем умолителен глас обясняваше по какъв начин страната желае да остане в газовата игра, съветският му сътрудник с студен звук съобщи, че с цел да се осъществя новият план за пренос на газ, са нужни безапелационни гаранции от Еврокомисията. А такива все още няма.

Правилата на Брюксел, наподобява, пречат и на плана АЕЦ " Белене ", защото публичната поръчка за реализирането му към момента не е оповестена, въпреки че това трябваше да се случи през февруари. Една от хипотезите е, че след възобновяването му Европейска комисия приема плана за нов и би трябвало да го утвърди още веднъж.

Дума

Любимец на властта сменя Димитър Костов в Българска народна банка

Оставката на подуправителя на Българска народна банка, отговарящ за банковия контрол, Димитър Костов, пристигна изведнъж за необятната аудитория. В професионалните среди обаче се приказва, че той я обмисля от много време. Официалните претекстове за тази оставка бяха оповестени на 1 март на уеб страницата на Българска народна банка. Интeнзивнaта paбoтa в yпpaвлeниe " Бaнков нaдзop " пpeз пocлeднитe няколко гoдини и ocъщecтвявaнeтo нa ocнoвнaтa чacт oт плaниpaнитe peфopми ми дaдoxa ocнoвaниe към cpeдaтa нa мaндaтa ми пpeз 2018 година дa пoмoля зa нeгoвoтo пpeдcpoчнo пpeкpaтявaнe. Пo мoлбa нa yпpaвитeля зaбaвиx изпълнeниeтo нa мoeтo нaмepeниe пopaди нoвoвъзникнaлите ангaжимeнти пpeд yпpaвлeниe " Бaнкoв нaдзop " cлeд зaявeнитe пpeз юни и юли м.г. плaнoвe зa пpиcъeдинявaнe към Eдинния нaдзopeн мexaнизъм (EHM).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР