24 часа Кметът на Младост хванат с подкуп Екшън се

...
24 часа Кметът на Младост хванат с подкуп Екшън се
Коментари Харесай

Кметът на Младост хванат с подкуп, Режат 6000 болнични легла

24 часа

Кметът на Младост заловен с рушвет

Екшън се разиграва сега пред Спортната палата в София. На мястото има доста полиция. Акцията е на спецпрокуратурата и КОНПИ, в която е забъркана кметицата на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева.

По време на задържането на Иванчева й е прилошало и на мястото е пристигнала кола за спешна помощ, описаха очевидци.

Кметицата на Младост стои с белезници на пътното платно на кръстовището на бул. " Васил Левски " и ул. " Ген. Йосиф Гурко ". Има полиция и спецчасти. Движението в региона е затруднено. В момента тече обиск и в постройката на кметство " Младост ", където проверяващите изземват документи и компютри.

Труд

Режат 6000 болнични кревати

Около 6000 болнични кревати за интензивно лекуване в страната са под въпрос и евентуално НЗОК ще приключи заплащанията за тях. Причината е план на нова Национална здравна карта, който беше признат във вторник от комисия с ръководител министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и утвърден от управлението на Министерството на здравеопазването.

В плана се показва, че общо 32 913 кревати са нужни за потребностите на българското население от болнична здравна помощ. Анализ от 2017 година демонстрира, че за реализиране на медицинските действия в 28-те административни области са били нужни общо 24 723 кревати. Въпреки това картата планува 8190 повече кревати повече, за които НЗОК ще подписва контракти с лечебните заведения.

Монитор

Безработни рентиери от Гърция заселват Банско

Гърци, които избират да се устоят от наеми на парцелите си в южната ни съседка вместо да работят, заселиха Банско. Чужденците, които останали без прехранване всеобщо се настанявали в пустеещи жилища и незавършени хотели, с цел да могат през това време да отдават личните си жилища чартърен, научи " Монитор ". Според информация от локалните, цяло семейство можело си обезпечи покрив над главата у нас за не повече от 200 лв. на месец, които отивали за наемането на две стаи в Банско, които обаче не са в идеалния център на курортния град.

Стандарт

КЕВР реже настояванията на ЕРП-тата за повишаване на тока с 20-50%

По-голямата част от енергийните сдружения са поискали нарастване на цената на тока сред 20 и 50 на 100, само че Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ няма да разреши тези нараствания да се случат. Това сподели ръководителят на КЕВР Иван Иванов пред публицисти в Народното събрание, без да уточни кои тъкмо са тези сдружения. Той даде обещание, че енергийният регулатор ще одобри единствено най-необходимите и неотложни разноски на обособените енергийни сдружения и няма по какъв начин да има сходно нарастване на цените на тока.

Сега

Антикорупционната бухалка се стовари върху кмета на столичния " Младост "

При невиждана зрелищна акция, траяла над 5 часа посред централно кръстовище в столицата, бяха задържани кметът на столичния жк " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Пред очите на половин София новата антикорупционна комисия и спецпрокуратурата, представлявана персонално от шефа си Иван Гешев, часове наред претърсваха служебната кола на Иванчева и описваха банкноти по 100 евро. Арестувана е и трета жена, чието име не беше обявено, по неофициална информация - медиатор на подкупа.

Капитал дейли

" Инерком ": Напредваме със договорката за ЧЕЗ

На фона на подозренията, че " Инерком България " ще успее да обезпечи обещаните на CEZ над 360 млн. евро за българския им бизнес, представители на компанията към този момент организират срещи със чиновници и синдикати. Това стана ясно от изказване на ръководителя на съвета на шефовете на " Инерком " Милена Стоева по време на последното към този момент съвещание на краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на плануваната продажба и приватизацията на сдруженията на ЧЕЗ. По думите й взаимно с чехите се приготвя равномерен преход за промяната на собствеността, тъй че да няма разтърсвания за чиновниците и потребителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР