24 часа Жално квичене огласи вчера автомагистрала Тракия, след като

...
24 часа Жално квичене огласи вчера автомагистрала Тракия, след като
Коментари Харесай

Камион с живи прасета се обърна на магистрала Тракия, загинаха животни

 24 часа Жално квичене огласи през вчерашния ден автомагистрала " Тракия ", откакто на нея в посока София сред километър 225 и 224 се обърна товарен камион " Мерцедес ", претрупан с живи свине. Инцидентът стана сред Нова Загора и Стара Загора, на към 3 километра от мястото, където в неделя се обърна рейс.

И този път водачът се отърва незасегнат, само че инспекция с дрегер сподели, че Юрий Михайлов е седнал зад кормилото с над 0,5 промила алкохол, което наложи той да бъде задържан за 24 часа. Шофьорът, който е на 55 години, призна, че бил пил една бира на обяд, осведоми " 24 часа ".

Дали обаче това е причина за злополуката, ще се обяснява занапред. Вчера  асфалтът на автомагистралата бе изсъхнал. Не се наложи тя да бъде затваряна, само че около мястото на случая се преминаваше постепенно и с нараснало внимание. Полиция контролираше придвижването.

Сигналът за произшествието е подаден в 14,06 часа. Камионът с пловдивска регистрация карал 70 живи свине от свинекомплекса в добричкото село Козлодуйци за кръвопролитие в Пловдив. От филиала на БАБХ в Стара Загора потвърдиха, че документите за транспорта на живата стока са изрядни.

Животните останаха под брезента на карусерията, само че при обръщането на дясната страна на камиона всички се струпаха на десния му ръб. Някои починаха непосредствено при удара, други очевидно се задушиха след това. Колко обаче тъкмо свине за мъртви остана да се посочи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР