24 часа Изгоря завод на месарски бос от Панамагейт Огромен

...
24 часа Изгоря завод на месарски бос от Панамагейт Огромен
Коментари Харесай

Изгоря завод на месарски бос от Панамагейт, Натура 2000 чертана наизуст от зелените

24 часа

Изгоря цех на месарски необут от " Панамагейт "

Огромен пожар унищожи най-голямото месопреработвателно дружество у нас " Унитемп ", което се намира край пловдивското село Войводиново.

Заводът е благосъстоятелност на Петко Илиев Петков. През 2015-а името му изплува в аферата " Панамагейт " дружно със 117 българи с офшорки на Бахамите, Сейшелите, Антила и Британските Вирджински острови и тлъсти сметки в Швейцария. От данните, изнесени тогава от Международния консорциум на проверяващите публицисти, в който взе участие " 24 часа ", се разбра, че Петков е бил титуляр на сметки на две компании, регистрирани в Панама и Уругвай.

Труд

Натура 2000 чертана наизуст от " зелените "

Зоните от Натура 2000 в България са избрани без наложителните теренни изследвания, като вместо това е работено единствено в офиси и са употребени планирани модели, нямащи никаква научна стойност.

За това алармират 11 неправителствени организации в писмо до премиера Бойко Борисов, външния министър Екатерина Захариева и основния прокурор Сотир Цацаров. В текста те напомнят, че страната към момента не е направила нищо против намесата на швейцарската офшорка WWF във вътрешните работи на България, поради опитите на това Неправителствени организации да диктува по какъв начин страната ни да ръководи националните и естествените си паркове и саботажа на основни вложения.

Монитор

Дават общински жилища на ромите от Войводиново

" Консенсусът, до който стигнахме, е, че желаех помощ от страната и я получих в лицето на зам.-областния шеф Петър Петров. Ще имаме среща с регионалния шеф Здравко Димитров, с цел да намерим обществени жилища, защото община " Марица " не разполага с такива ", съобщи след срещата кметът на общината Димитър Иванов. По думите му противозаконните им къщи на по този начин наречения " парещ " терен са с изпочупени прозорци и порти, нямат ток и вода, поради което не са годни за обитаване.

" Не е редно хората да ги оставим на улицата. Затова ще бъдат настанени в обществени жилища. Къде ще бъдат те, ще помолим да каже регионалния шеф. Общината ни не разполага с сходен вид жилища и се надявам, че страната ще ни помогне ", сподели Иванов. На ул. " Победа " в селото има регистрирани към 50 индивида. Останалите роми имат регистрация в други домове във Войводиново и по техните случаи ще бъде осъществена инспекция. В инспекцията ще вземат участие общинските управляващи, обществените служби, полицията и представители на Регионалното ръководство на образованието.

Стандарт

Виетнамците идват!

През 2019 година Виетнам ще изпрати най-малко 120 000 служащи в чужбина, в това число в Румъния и България. Съобщението е на виетнамското Министерство на труда, представено от локалната организация Vietnam Plus и money.bg.

Нгуен Гиа Лием, зам.-директор на отрасловия департамент, споделя, че голям брой източноевропейски страни демонстрират интерес към програмата на Ханой. Изданието показва още, че България има потребност от 50 000 души в строителството, земеделието, обществените грижи, шивашката промишленост и други.

Сега

Прокуратурата влезе в кръгова защита за отравянето вид " Скрипал " у нас

След близо 4 години безмълвие за отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев през април 2015 година българските управляващи ненадейно излязоха от конспиративност, свикаха незабавна среща в кабинета на премиера Бойко Борисов с присъединяване на основния прокурор Сотир Цацаров, шефа на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и шефа на ДАНС Димитър Георгиев и влязоха в пояснителен режим. Цацаров изрично отхвърли следствието да е било забавяно, както и че за отравянето е употребявано отровното вещество " Новичок ". Но пространното му пояснение пред медиите остави доста въпроси без отговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР