24 часа И 40-годишни ще стават войници И 40-годишни да

...
24 часа И 40-годишни ще стават войници И 40-годишни да
Коментари Харесай

И 40-годишни ще стават войници, Двама от трима ще декларират данъците си онлайн

24 часа

И 40-годишни ще стават бойци

И 40-годишни да могат да стават професионални бойци, а офицерите да работят сред три и пет години изключително. Тези ограничения за решение на хроничния проблем с дефицита на фрагменти за армията предлага вицепремиерът Красимир Каракачанов. Освен че облекчават казуса с неналичието на хора, ограниченията щели да спасят и Националния застрахователен институт от тежки дефицити.

Пределната възраст за постъпване в армията за всички длъжности и звания да е 40 години, предлага Каракачанов с план за промени в закона за защитата.

Труд

Как да оцеляваме от апокалипсиса на Биг брат

" Работете, работете джаджи " от дълго време е нрав в моята къща. Може би и при Вас. Един смарт телефон улесни поддържането на връзка. Умната телевизия излъчва още милион излъчвания. Умен представител ви разрешава да говорите с интелигентен термостат, без да ставате от леглото. Това е прогрес, нали?

Но, в този момент имам ново отношение. Не е единствено това, което мога да извадя от технологията, а желая да знам какво технологията взима от мен. През последната година съм по следите на тайния живот на нашите данни. Какво се случва, когато поставите Вашия iPhone на нощното шкафче? Има ли подслушване на Alexa на Amazon на Вашето семейство? Кой знае накъде шофирате и къде ползвате своята кредитна карта?

Монитор

Двама от трима ще заявяват налозите си онлайн

През 2018 година една трета от декларациите на физически лица са били подадени по интернет, а предходната година бе рекордна, като за пръв път електронните формуляри са повече от хартиените.

В края на тази седмица ще стартира годишната данъчна акция, като от 10 януари до края на април всеки български жител, чиято заплата или приходи от други действия, да вземем за пример наем, се таксуват, ще би трябвало да заявява това събитие пред приходната организация.

Данъчната акция за 2020 година обаче ще протече малко по-различно. Освен по-късното започване на акцията, към този момент ще имаме два месеца повече за приемане на отстъпка. Предишни години от 5% отстъпка или до 500 лв. от налога за довнасяне можеше да се възползват единствено тези жители, които попълнят вярно и внесат декларацията си до края на януари. Сега този период се променя до края на март с спомагателното изискване, че няма неплатени остарели отговорности.

Сега

Национална транспортна стачка ще блокира страната на 13 януари

Национален транспортен митинг ще блокира страната на 13 януари. Превозвачи от близо 10 браншови организации оповестиха през днешния ден, че стопират транспорта на пасажери и товари в над 70 града, до момента в който ръководещите не седнат с тях на договаряния за смяна на цената за тол-таксите. Гилдията желае и оставката на районния министър Петя Аврамова.

" Министерство на регионалното развитие еднолично внесе цената, без да се съобрази с нито едно предложение на бизнеса. Ние настояваме за понижаване на обсега на тол-таксите и на техните размери. Искаме равномерен преход за българския транспортен бизнес ", съобщи Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи.

Транспортните компании упорстват също по този начин за по-активни ограничения против нерегламентираните транспорти на пасажери, както и недопускането да бъде признат сегашният вид на системата " Бонус-малус " за установяване на застраховката " Гражданска отговорност ".

Капитал дейли

За първите пет дни на 2020 година износът на ток понижава с съвсем 70%

Износът на електрическа енергия продължава да понижава, като данните на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) демонстрират, че за първите пет дни от началото на годината има спад с цели 67.45% по отношение на същия интервал на 2019 година

Това не е изненада, а по-скоро опазване на отрицателната наклонност. През предходната година износът на електрическа енергия от България беше с 25% по-малък по отношение на 2018-а, най-много поради по-високите цени на тока на свободния пазар в страната.

Дума

Нинова: Някой изкарва доста пари, с цел да трови българския народ

" ГЕРБ ни дадоха още един мотив за избор на съмнение. Освен че са некомпетентни и демонстрираха безхаберие за рецесията с водата и боклука, съзнателно прикриват информация, рискова за здравето на българския народ. Ивелина Василева сподели, че не е внасян болничен боклук в България. Разполагам с писмен отговор от Владислав Горанов, който гласи, че общото количество, импортирани от трети страни болнични боклуци, през интервала 2014- 2019г. е 2,9 тона. Г-жа Василева е била министър по това време. И през днешния ден излиза и лъже българския народ или прикрива тези обстоятелства ". Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БТВ.

" Бях извикана в Бобов дол по покана на жителите на общината. Те неведнъж, с месеци наред сигнализират институции, организации, само че никой не им обръща внимание. Там всеки ден се карат десетки камиони с отпадък от третият свят, които се горят с въглища. Остатъкът се зарива в открития рудник в Бобов дол. Учители ми алармираха, че там има взрив на хепатит А при деца, както и случаи на туберкулоза. Някой изкарва доста пари, с цел да трови българския народ ", сподели Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия изясни и за визитата си в с. Яворец,където след нейната интервенция е отказано позволение за промиването и изхвърлянето на отпадъци в локалната река.

Стандарт

Тоско бил обичай с тежък предмет

Смъртта убития в Солун последовател на " Ботев " Тоско Бозаджийски е породена от удара на колата. Преди това обаче на младия мъж са били нанесени удари с тежък предмет. Това сочи аутопсията на Тоско, заяви БНР. Резултатите от нея към този момент са предадени на фамилията на Бозаджийски.

Земя

Сушата измежду зима още веднъж тревожи фермерите в Добруджа

Сушата още веднъж е на дневен ред в Добруджа и заплашва есенните посеви. Към момента се повтаря обстановката от миналата зима, в която почвените ресурси от влага бяха сериозни, съобщи за Агри.БГ Радостина Жекова, ръководител на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. " Декември отмина без грам превалявания. В момента сме с 0 градуса температура, без влага. Локалните 3-5 литра на кв.м са без значение и са доста надалеч от това, което би трябвало да е по това време на годината. На 60 % сме от пределната влагозапасеност, което е много надолу ", разяснява още Жекова.

Според прогнозите януари също се обрисува обезпокоителен за земеделските стопани, защото няма възможност за превалявания доникъде на месеца, а се обрисуват температури от -15 градуса. " Ако това се случи, тук-там ще бъде пагубно за пшениците, изключително там, където прораснаха доста. Дългата и топла есен благоприятства развиването им и се наложи отнасяне с фунгициди, с цел да задържат развиването ", добави още производителката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР