24 часа Гешев: Васил Божков е задържан в ОАЕ Васил

...
24 часа Гешев: Васил Божков е задържан в ОАЕ Васил
Коментари Харесай

Гешев: Васил Божков е задържан в ОАЕ, Голяма пратка наркотици е заловена в София

24 часа

Гешев: Васил Божков е арестуван в ОАЕ

Васил Божков е арестуван в Обединените арабски емирства. Това сподели на брифинг основният прокурор Иван Гешев.

В последните 3 дни работихме интензивно за издирването на Васил Божков. Имаме информация, че Васил Божков е арестуван на територията на Обединените арабски емирства вследствие на положителната работа на българските служби за сигурност и Министерство на външните работи.

Труд

Димитър Радев: Българският лев е една от най-стабилните валути

Решението на Народното събрание, с което дава мандат на финансовия министър Владислав Горанов да договаря за приемане на еврото по настоящия курс по отношение на лв., е доста сериозна поддръжка за позицията на Българска народна банка. Това съобщи шефът на Българска народна банка Димитър Радев по Българска национална телевизия.

" ЕЦБ даде доста бърза и мощна поддръжка за измененията в закона. Това значително е показателно за степента на взаимоотношение и за процеса, който напредва според предварителния проект. Това е развой, който реализира за първи път. Не виждам причина преходът към европейската валута да не протече безпрепятствено и сполучливо и в тази ситуация с България ", безапелационен е шефът на Българска народна банка.

Монитор

Голяма пратка опиати е хваната в София

Пратката е открита в региона на борсата в столичния квартал Слатина. Наркотичното вещество било в камион, пренасящ цитрусови плодове.

" Има трима арестувани. Единият от тях е някогашен началник на Агенция " Митници ". Плодовете са от страна отвън Европейския съюз. Преминали са през съвсем целия съюз ", заяви на място основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

" Равностойността на този кокаин е в милиони. Колегите работят доста съществено. Осъществяват връзка с партньорски служби ", безапелационен беше основният прокурор Иван Гешев. Той добави, че службите знаят кой е получателя на пратката.

Сега

България връща контейнери с боклуци в Италия

Тези дни България ще върне контейнери с боклуци в Италия, които са конфискувани след инспекции във Варна и Батак. Това заяви през днешния ден министърът на околната среда Емил Димитров. Той посочи, че ще бъдат върнати всички колета, за които се открият нарушавания от страна на вносителя, а в случай че отговорни са българските компании, за тяхна сметка ще се третират отпадъците у нас. Всички площадки за предпазване на боклуци, където се открият нарушавания, ще бъдат закрити, увери Димитров.

В екоминистерството ще бъде основан действен център за надзор на трансграничния транспорт на боклуци. Задачата на центъра е да наблюдава пътя на товарите, тяхното оползотворяване и да обменя информация със съответните районни екоинспекции.

Капитал дейли

Блицкригът против Васил Божков

Пред офиса на " Нове холдинг " на ул. " Московска " 43 в столицата постоянно стопират първокласни коли.

В сряда сутринта там имаше паркирани полицейски коли. Същото се случи на бул. " Васил Левски " пред кооперацията, където се намира един от жилищата на Васил Божков, на ул. " Фритьоф Нансен " пред офиса на " Национална лотария ", както и на отбивката за някогашната резиденция на Тодор Живков на Витоша, в този момент благосъстоятелност на Божков.

Полицията е иззела документи оттова. Твърди се, че е била разказана и сбирката му от антични предмети. Полицейските коли стояха пред тези обекти до късно вечерта.

Дума

Нено Димов е с обвиняване и поради концесията на " Юлен "

Нено Димов е обвинен поради изискванията на концесията на ски зоната в Банско. До момента някогашният екоминистър бе с повдигнато обвиняване поради водната рецесия в Перник. От днешно известие на прокуратурата излиза наяве, че против Димов има формирано досъдебно произвеждане за осъществени дейности по работа, свързани с концесията на ски зона " Банско ", чийто концесионер е " Юлен " АД. Още в деня, в който Димов бе задържан, се появи информация, че прокуратурата е иззела документи, освен свързани с водната рецесия, само че и с концесията в Банско. Досега обаче обвинявания нямаше.

Днес, 31 януари 2020г., Специализираната прокуратура отдели материали от досъдебното произвеждане, по което в качеството на обвинен за умишлена занемареност е притеглен някогашният министър на околната среда и водите Нено Димов, оповестиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Стандарт

Божков с хибридна война против прокуратурата

Разследване против командира на Военновъздушните сили е причина за настояването на Иван Гешев Обвиняемият Васил Божков води хибридна офанзива против прокуратурата. Това съобщи представителят на обвинител № 1 Иван Гешев Сийка Милева пред публицисти в Съдебната палата. Тя опроверга изказванията на Божков, че при акциите в дома и офисите му проверяващите правят изземване на скъпи движимости и предмети в нарушавания на реда, открит в закона.

" Това е хибридна офанзива против прокуратурата от обвинения Божков и обвързваните с него лица, че предметите се изсипват в чували. Предметите не се изсипват в чували. Те се изземват по законоустановения ред, в наличието на най-хубавите специалисти ", безапелационна бе прокурор Сийка Милева.до Конституционния съд да се произнесе за имунитета на президента и да даде тълкувателно мнение какво значи " държавна измяна ". В хода на формирано наказателно произвеждане има събрани доказателства, които сочат за съпричастност на президента към закононарушение.

Земя

Обвиняемият Васил Божков води хибридна офанзива против прокуратурата

Обвиняемият Васил Божков води хибридна офанзива против прокуратурата. Това съобщи представителят на обвинител № 1 Иван Гешев Сийка Милева пред публицисти в Съдебната палата. Тя опроверга изказванията на Божков, че при акциите в дома и офисите му проверяващите правят изземване на скъпи движимости и предмети в нарушавания на реда, открит в закона.

" Това е хибридна офанзива против прокуратурата от обвинения Божков и обвързваните с него лица, че предметите се изсипват в чували. Предметите не се изсипват в чували. Те се изземват по законоустановения ред, в наличието на най-хубавите специалисти ", безапелационна бе прокурор Сийка Милева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР