24 часа ГЕРБ издига Фандъкова за нов мандат Столичният кмет

...
24 часа ГЕРБ издига Фандъкова за нов мандат Столичният кмет
Коментари Харесай

ГЕРБ издига Фандъкова за нов мандат, Лъжат наркотестовете на пътя с кислородна вода

24 часа

ГЕРБ издига Фандъкова за нов мандат

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще получи нова номинация от ГЕРБ следващата година. В партията, чийто зам.-председател е тя, за друга кандидатура изобщо не се отваря дума, научи " 24 часа " от централата на ГЕРБ.

Самата Фандъкова изрично отбягва въпроса за кметския избор наесен с аргумента, че за нея е значимо да се прави работата за града, а не занапред да се влиза в акция. И упрекна опозицията, че прави точно това със свадите към ремонтите в София.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче даде да се разбере, че още веднъж тя е индивидът за столицата, откакто всевъзможни спекулации вървяха импровизирано през последните седмици.

Труд

Изпратиха Ценко Чоков в затворническата болница

Апелативният спецсъд изпрати в болничното заведение към пандиза някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков. Съдебна защита го задържа в залата с белезници.

Според правосъдния състав с ръководител Георги Ушев домашният арест е мярка, която лимитира свободното напредване на подсъдимите и в случай че им бъде разрешено да напущат адреса, то е с цел да удовлетворят съответни медицински потребности, само че не и други битови или житейски.

Ценко Чоков е имал позволение да напусне адреса в " Студентски град ", с цел да посети ортодонт в " Красно село ", за датите 17, 19 и 20 декември, 3,4 и 7 януари.

Бил е заварен в заведение в квартал " Драгалевци ", където консумирал храна и вода и останал там към час сред 19 ч. и 19.50 ч. в понеделник.

Монитор

Лъжат наркотестовете на пътя с кислородна вода

" Хората, които карат след приложимост на опиати, считат, че откакто се изжабурят с кислородна вода, ще се дезинфекцират или ще си окислят слюнката по този начин, че да излъжат наркотеста. Това обаче не се получава, защото уредите ни са задоволително модерни и сходни трикове не минават. За нас е значимо просто да вземем проба. Могат да пият и бензин, само че още веднъж няма да излъгват устройството ", безапелационни са чиновници от Пътна полиция.

От там подсетиха и че към този момент се водят договаряния и се оформят поръчки за 648 хиляди лв., които ще отидат за еднократно полеви проби за дрога. При положително стичане на събитията ще се доставят и седемвалентни тест-касети за други уреди за дрога, които ще са малко над 1 млн. лв..

Стандарт

Ще има детска болница! Кабинетът довършва остарял градеж

Българските деца въпреки всичко ще имат национална педиатрична болница. Това стана ясно при започване на държавното съвещание. Кабинетът ще довърши стартирания през 80-е години на предишния век при Тодор Живков градеж на 12-етажна лечебна постройка, която е била предопределена още тогава за детска болница.

Това заяви министър председателят Бойко Борисов пред министрите. Очаква се доникъде на 2020 година довършването на постройката да завърши, стана ясно от думите на здравния министър. През януари ще бъде осъществено проучване, а по-късно и препроектиране до три-четири месеца, сподели Кирил Ананиев. Той персонално на място се е уверил, че постройката е в положително положение.

Сега

Адвокати: Антикорупционният закон е бухалка против неуместните на властта

Последните хрумвания на ГЕРБ да бъдат освободени от действието на антикорупционния закон общинските съветници демонстрира, че в действителност заявената цел на горепосочения закон не е действителната, а този закон се явява бухалка против неуместните за властта персони или освобождава от отговорност комфортните. Избирателното използване на закона, както и осъществяваните инспекции по него, които няма да имат период, приказват за други цели.

Това, че законодателят отхвърля да види казуса в работата на прокуратурата и надали не дава индулгенция посредством антикорупционния закон против наказателно гонене за корупция по високите етажи на властта в едни случаи, а в други бива употребен като принуда против неуместни на властимащите хора, пробвайки се да внуши на обществото виновността на проверявания не кореспондира с главните правни правила.

Капитал дейли

Европейска комисия разгласи проектите си при положение на Brexit без договорка

Европейската комисия (ЕК) стартира подготовката си за Brexit без договорка, ако Англия излезе от Европейски Съюз без проект. Институцията разгласи краткотрайни ограничения, с цел да ограничи отрицателните резултати, само че показва, че не може да се оправи с всички проблеми, които чака. Сделката за Brexit на премиера Тереза Мей може да не бъде утвърдена от Народното събрание и двете страни се приготвят за най-лошия сюжет, написа Военновъздушни сили.

Мерките на Европейска комисия би трябвало да лимитират блокажа в основни области като финанси и превоз, в случай че през март Обединеното кралство напусне без договорка. Но в изказване се показва, че " те не могат да смекчат цялостния резултат от сюжет без договорка ". В този случай по-скоро става въпрос за " опит за ограничение на вредите ".

Дума

Президентът нападна с несъгласие 48-часовите секрети арести

Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху измененията в Наказателния кодекс, с които се променя и Наказателно-процесуалния кодекс, оповестиха от прессекретариата на президента. Става въпрос за текстовете, с които се разрешава арест до 48 часа, без да се уведомяват околните на арестувания.

Още по-тревожна е опцията арестувани малолетни лица да бъдат в неопределеност за техните родители в период до 24 часа. Конституцията вменява на родителите да се грижат за децата си до тяхното пълноправие и задължава страната да ги подкрепя, аргументира се Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР