24 часа Фирма се спаси от 1,9 млн. лв. ДДС,

...
24 часа Фирма се спаси от 1,9 млн. лв. ДДС,
Коментари Харесай

Фирма се спаси от 1,9 млн. лв. ДДС,, Цв. Василев със 146 обвинения

" 24 часа "

Фирма се избави от 1,9 млн. лева Данък добавена стойност,

Приемам го като анекдот ", разяснява министър председателят Бойко Борисов на съвещанието на кабинета в сряда.

За правосъдните решения се разбра, откакто държавното управление разгласява в петък стенограма от съвещанието. На него финансовият министър Владислав Горанов оповестява на сътрудниците си, че на 17 юли 2017 година след " изчерпателен разбор " Върховен административен съд отхвърля жалбата на Национална агенция за приходите против анулацията на инспекционен акт, тъй като тирът е багаж на водача.

" Стандарт "

Цв. Василев със 146 обвинявания

Цветан Василев е упрекнат за 146 закононарушения по процеса за банкрутиралата КТБ. След три години следствие на аферата прокуратурата внесе през вчерашния ден в профилирания съд мегаделото за източването на трезора. Основното обвиняване против ексбанкера е, че е основал и управлявал проведена незаконна група, виновна за присвояването на 2,559 милиарда лева плюс в допълнение отмъкнати 205,9 млн. от касата на банката. Заедно с Василев на спецсъда са предадени още 17 обвинени.

" Монитор "

Пунктове за скрап отварят порти единствено по телефона

Нелегални пунктове за изкупуване на скрап одобряват боклуци единствено при авансово позвъняване по телефона, с цел да отворят порти и да одобряват стоката. Това оповестиха за " Монитор " от Българската асоциация по преработване. Според ръководителя на организацията Борислав Малинов там се предава краден материал.

Само за предходната година са открити над 30 незаконни пункта за скрап.

" Сега "

За първи път електрониката е номер 1 в износа на България

За първи път изделията на електротехниката и електрониката са №1 в експортната листа на България, като са изместили досегашните водачи - петролните артикули и медта. През предходната година български компании са изнесли електротехническо и електронно съоръжение за 2.532 милиарда $, като растежът е 7% за година. С 2% пък е повишен експортът на машини и апарати и с осъществените 2.083 милиарда $ към този момент е на трето място в експортната ни листа. Основни купувачи на наши машини, ел. техника и електроника са Германия, Италия, Франция. Изделията ни постоянно се вграждат там, а по-късно се осъществят в целия свят. Това разкрива постоянното изследване на Българската стопанска камара за мястото на страната ни в международния износ.

" Дума "

Народно събрание неодобрява ГЕРБ за заплащанията в брой

Депутатите отхвърлиха през вчерашния ден предлагането на ГЕРБ прагът на кешовите заплащания от 1 януари 2018 година да бъде 5 хиляди лева ГЕРБ не получи поддръжка даже от съдружните си сътрудници. И Европейската централна банка също изрази отрицателно мнение по отношение на намаляването на прага за заплащанията в брой.

" Капитал дейли "

Banana Republic

Вицът е остарял: някои страни си имат мафия, в България мафията си има страна.

Мафията си имаше банка, имаше пет- шест държавни управления и още толкоз партии. Има си медии, има бизнес - цигари, телеком и лафки, магазини, парцели и държавни компании. Частни компании на абонамент за публични поръчки. VIP на летището, сметки в Дубай. Има кметове, има магистрати, има служители на реда, има НСО да кара с превишена скорост, има прокурори...Скоро ще си има съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР