24 часа Ердоган идва с 2 самолета антураж и с

...
24 часа Ердоган идва с 2 самолета антураж и с
Коментари Харесай

Ердоган идва с 2 самолета антураж и с личен готвач, Гърция стяга още режима за движение по пътищата

24 часа

Ердоган идва с 2 самолета антураж и с персонален готвач

Два самолета антураж, измежду които и личен готвач, води в понеделник във Варна Реджеп Ердоган, научи " 24 часа ".

Готвачът ще следи дали приготвяните за вечерята на турския президент ястия са безвредни и дават отговор на мюсюлманските условия.

Труд

Гърция стяга още режима за придвижване по пътищата

Глоба от 1500 евро ще заплаща всеки пушач в автомобил, в който пътува дете. Това е минималната глоба в нов Закон за движене по пътищата на Гърция. В него се усилват всички санкции, които слагат на висок риск здравето и живота на пасажерите, съобщи БНР.

Една от най-високите остава глобата за потребление на антирадар - 2000 евро. Като " антиобществено държание " към този момент се пояснява прекосяване на червен светофар, приложимост на алкохол, погрешно изпреварване. За нападателно държание към служител на реда към този момент ще се лишава книжката.

Монитор

Пуснаха против 10 бона гаранция надзирателя-лихвар

Обвиненият в лихварство надзорник от пандиза в Пловдив Станко С. бе пуснат под парична гаранция от 10 000 лева, откакто арбитър Ирина Джунева от пазарджишкия Окръжен съд реши, че няма заплаха той да се укрие и да попречи на следствието. Държавният обвинител настояваше за непрекъсната мярка " задържане под стража " и акцентира, че наказването, което се планува за противозаконната лихварска активност, е от 5 до 10 години затвор, санкция и конфискация на част от имуществото му. Прокуратурата разполага с обясненията на 18 свидетели-предимно от ромски генезис, на които надзирателят е давал частни заеми. Адвокатът на Станко пък изясни, че неговият клиент работи като надзорник от 9 години, имал безупречна известност и нямал нито една противообществена демонстрация и по тази причина изиска по-лека мярка. Самият надзорник изясни в залата, че като раздавал заеми на своите съселяни си мислел, че им прави услуга и не знаел, че прави закононарушение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР