24 часа Двойно повече митничари, съкращават чиновници Митниците в сегашния

...
24 часа Двойно повече митничари, съкращават чиновници Митниците в сегашния
Коментари Харесай

Двойно повече митничари, съкращават чиновници, Европа с отлична оценка за пътищата ни

24 часа

Двойно повече митничари, редуцират служители

Митниците в настоящия им тип ще бъдат закрити на 7 януари 2019 година, с цел да бъдат главно преструктурирани.

Това е записано в план за промени в Устройствения устав на едната от двете приходни организации, които са препоръчани от финансовия министър Владислав Горанов за публично разискване.

Те се постановат, откакто Народното събрание одобри предлагането на кабинета за промени в Закона за митниците, които бяха записани в заключителните разпореждания на Закона за корпоративното подоходно облагане.

Труд

Европа с отлична оценка за пътищата ни

Българските пътища и автомагистрали са качествени и дават отговор на европейските стандарти, безапелационни са проверяващите от Европейската комисия, които са създали одит на готовите и изграждащите се пътища и аутобани у нас, финансирани с европейски средства. Това стана ясно от отговорите, които получи в. " Труд " на заложени въпроси към Агенция " Пътна инфраструктура ".

През 2014 година Европейска комисия прави инспекция на сектори от автомагистралите " Тракия ", " Марица ", " Струма " и " Хемус ", финансирани по Оперативна стратегия " Транспорт " 2007-2013 година Направен е и одит на осъществените рехабилитации на пътища по Оперативна стратегия " Регионално развиване " -2007-2013.

Монитор

Скъпият ток подвига хляба с 10%, саламите - с 5 на 100

Скъпият ток ще вдигне цената на хляба с 10%, а на саламите - с 5 на 100, предвиждат производители. Повишените цени на силата ще вдигнат и други хранителни и нехранителни артикули от потребителската кошница, като да вземем за пример мляко, безалкохолни, облекла и обувки.

Хлебопроизводителят от Балчик Николай Пармаксъзов заяви, че доставчикът му на промишлена електрическа енергия за компанията към този момент е вдигнал цената с 13-14 на 100 и това ще го принуди да оскъпи продуктите си с десетина на 100, като това е минимумът.

Стандарт

И Очите като Иванчева, жалва се от кошмарна килия

Родният наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите има сходни проблеми с някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. И двамата са в в потрес и смут от изискванията в килиите, където са настанени. Докато Иванчева трепе по 30 хлебарки на нощ и се бори с влагата и мръсотията в следствения арест в столицата, Очите би трябвало да дели помещение с още 50 арестанти в турския затвор.

Сега

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да приказвам македонски език

Да бъда македонец и да приказвам македонски език е мое право, това е европейска полезност. Такъв бе отговорът на премиера на югозападната ни съседка Зоран Заев на острите офанзиви от последните дни на българския вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов, както и на изказванията на първия посланик на София Екатерина Захариева, предава македонската осведомителна организация " Мета ", представена от Агенция Фокус.

В рамките на обществения спор в Щип за конституционните промени, Заев въпреки всичко увери, че ще продължи с напъните си за създаване на другарство с България.

Капитал дейли

Държавната " Автомагистрали " и " АБ " получиха поддръжката на " Тракия " и " Марица "

В идващите пет години държавната компания " Автомагистрали " ще поддържа автомагистрала " Тракия " сред Стара Загора и Бургас. Хасковската строителна компания " АБ " пък ще дава отговор за автомагистрала " Марица ", както и до момента.

Това излиза наяве от протоколите на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) по поръчката за поддържане на автомагистралите. Договори ще се подпишат, в случай че няма тъжби в Комисията за защита на конкуренцията. Това, което фрапира обаче, са странните ценови разминавания сред двата спечелилия в обособените действия. Те стигат до няколко пъти разлика за едни и същи неща.

Дума

Пожарникарите недоволстват против орязан бюджет

Бюджетът за пожарникарите е скъсен със 7 млн. лв., а това заплашва човешки животи, сигнализираха от Националния профсъюз " Огнеборец ".

Те излязоха с открита позиция поради разпореждане на Министерски съвет, с което се лишават близо 7 млн. лв. от бюджета на дирекцията, с цел да се компенсират разноски по бюджетни стратегии на Министерство на вътрешните работи.

Нито едно от политически управления на ведомството, управлявали го през последното десетилетие, не е изпълнило отговорностите, предоставени му със закон, безапелационни са синдикатите.

В тези отговорности на работодателят би трябвало да обезпечи здравословни условия на труд на чиновниците си. Липсата на годни защитни дрехи и уреди за пожарникарите и спасителите усилва риска от професионални болести.

Някои от тях са нелечими и неслучайно в отчетите по заболеваемостта на чиновниците от Министерство на вътрешните работи не попада статистика за броя на заболелите огнеборци и спасители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР