24 часа Дилърът на Кристиан му е продал дрога, която

...
24 часа Дилърът на Кристиан му е продал дрога, която
Коментари Харесай

Дилърът на Кристиан му е продал дрога, която го държи буден и гладен за още, През 2021 г. се връщаме на нивото от преди кризата

24 часа

Дилърът на Кристиан му е продал дрога, която го държи безсънен и гладен за още

Дилърът, който е продал дрога на Кристиан Николов, евентуално е смесил кокаин с амфетамини. Така продавачите на гибел поддържат клиентите си будни и гладни за още опиати. Кокаинът и амфетаминът " подвигат ", а марихуаната и бромазепамът " смъкват " и успокояват.

Това споделя пред " 24 часа " мъж, който в предишното е бил готвач на дрога, дилър и даже подвластен. Пожела да остане неизвестен, с цел да няма проблеми с нарушители и с полиция. Категоричен е, че към този момент няма нищо общо с опиатите и желае да опише за това по какъв начин се подготвят и по какъв начин работят на младите, с цел да ги защищити от злото. Провокиран е от случката с злополуката, която лиши живота на Милен Цветков, и информацията за експертизата по делото, която потвърди 4-те типа дрога в кръвта на отговорния водач Кристиан Николов - кокаин, амфетамини, марихуана и бромазепам. Той взел коктейл от всички дроги часове преди случая. Заради това е упрекнат в съзнателно ликвидиране на журналиста.

Труд

През 2021 година се връщаме на равнището от преди рецесията

Жизненият ни стандарт ще се върне на равнището от преди рецесията още през 2021 година Шокът върху стопанската система от ограниченията против разпространяването на ковид ще бъде краткотраен, със мощен спад на Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие на 2020 година и по-слабо отражение през третото. Това гласи прогноза на Министерството на финансите (МФ), записана в Конвергентната стратегия на България, която преди дни беше изпратена в Европейската комисия.

През 2021 година се чака връщане на нивото на Брутният вътрешен продукт на България до равнището от 2019 година, написа в документа. Фазата на възобновяване на стопанската система на България чакаме да стартира гладко от третото тримесечие във връзка с производството, а пазарът на труда ще стартира да се възвръща от последното тримесечие на 2020 година, показват специалистите.

Инвестиционната интензивност реагира с известено закъснение във времето и по тази причина може да продължи да бъде свита и през 2021 година Но при потреблението е допустимо да има наваксване на някои разноски, които са били отсрочени заради въвеждането на изключителните ограничения, разясняват специалистите. За 2020 година обаче прогнозата на МФ е за спад на Брутният вътрешен продукт с 3%.

Сега

" Фридъм хаус ": Демокрацията в България се утежнява

Базираната в Съединени американски щати организация за наблюдаване на човешките права " Фридъм Хаус " (Freedom House) намали в годишния си отчет нивото на народна власт в България от 60% на 58,93%, съобщи БГНЕС.

Според отчета в България има режим на полуконсолидирана народна власт, където оценката на на демократичните полезности е 4,54 по скалата от 1 до 7 (най-високото равнище на либерален напредък).

Рейтингът на изборния развой в страната е намалял от 5,75 на 5,50, откакто промените в изборната система са разрешили да се усили въздействието на профилираните ползи и след неуспеха да се прегледа въпросът за прозрачността и изборите.

Монитор

Българка в Париж: Блокираните нашенци бяха без вода, храна и телефони

Голяма група български жители задържа френската гранична полиция на летище в Париж. Нашите сънародници са сезонни служащи в селското стопанство, само че не бяха позволени на френска територия поради липса на непрекъснато местопребиваване, което е наложително изискване по време на карантината.

Задържаните българи са от региона на Силистра и Дулово. Временно са настанени в център за чужденци, където за тях се грижи Червеният кръст, заяви бТВ. " Вчера от 10:00 ч. сутринта до среднощ са ги държали на летището като нарушители, проверявали са ги. Държаха ги на крайник повече от 12 часа, нямали са места даже за сядане. Снощи късно са ги настанили в център на Червения кръст във Франция ", описа Хюлия Адем, която се е чула със свои близки измежду арестуваните. Според нея сега ситуацията на арестуваните е по-добро, тъй като медиите са научили за случая. Консулството в Париж е в непрестанен контакт с френските управляващи.

Капитал

Брюксел чака 7.2% спад на българската стопанска система и 7% безработица

Европейската комисия чака спад на Брутният вътрешен продукт от 7.4% през тази година в Европейски Съюз и 7.7% в еврозоната, последвани от бързо, въпреки и неравномерно възобновяване, със приблизително над 6% растеж през 2021 година Измеренията на рецесията, в която навлиза Европа вследствие на разпространяването на COVID-19, са невиждани в историята на съюза, показват специалистите на Европейска комисия в пролетната макроикономическа прогноза.

Очакванията за България следват общата наклонност - 7.2% спад на стопанската система през 2020 година, 6% растеж през 2021 година, само че и постепенно възобновяване на пазара на труда. Подобна е и ревизираната прогноза на Виенския институт за интернационалните стопански проучвания (wiiw) с разликата, че те не чакат икономическо възобновяване да е толкоз бързо и елементарно.

Дума

Бетонират високите цени на парното

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) е на път да одобри решение, съгласно което цената на топлоенергията, сходно на тока, да се дефинира единствено един път годишно, а не съгласно пазарните условия, както се прави сега, и съгласно месечната цена на прородния газ. Причината за предлагането на КЕВР е последната смяна в Закона за енергетиката, съгласно която цените на природния газ към този момент се актуализират всеки месец, а при смяна с повече от 5% регулаторът е задължен да промени и цените за топлоенергията. Сега се желае последното да е допустимо единствено при внезапни промени в цената на природния газ от порядъка на 15%, освен това един път в границите на шест месеца.

" Интересите на жителите - консуматори на топлинна и електрическа енергия, не са предпазени в задоволителна степен в по този начин препоръчаните от КЕВР планове на наредби за установяване цената на парното и тока. ", разяснява по този мотив омбудсманът Диана Ковачева. Още при започване на месеца тя предложи на КЕВР да удължи периода за публично разискване на измененията. Според Ковачева късият период за полемика буди опасения, че регулаторът подхожда официално по тематики, които засягат директно всяко българко семейство. Целта, която КЕВР декларира - да приведе в сходство тези наредби с неотдавна признатите промени в Закона за енергетиката, изрично не е реализирана, твърди публичният бранител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР