24 часа Делят колите на 5 екокатегории, спират в града

...
24 часа Делят колите на 5 екокатегории, спират в града
Коментари Харесай

Делят колите на 5 екокатегории, Военните на великденско море за 101 лв.

24 часа

Делят колите на 5 екокатегории, стопират в града най-цапащите

Леките коли и товарните коли до 3,5 т се разделят в пет екологични групи според от това какъв брой замърсяват въздуха. Екокатегорията им ще бъде записана в чип, който ще е вграден в стикера за преминат механически обзор. Това плануват промени в разпоредба, оповестена за второ публично разискване.

Както " 24 часа " към този момент писа, тя бе пусната един път за разискване, дори беше показван и знакът за механически обзор, който се утвърждава от министъра на превоза. Заради многото бележки в този момент текстовете още веднъж се оферират за разискване, като срокът е 14 дни.

Труд

Лепят екоклеймо на колите

Всички коли у нас ще бъдат разграничени в пет екокатегории. Това плануват промени в Наредба №Н-32 за периодическите прегледи за инспекция на техническата редовност на пътните транспортни средства, качена за публично разискване.

В коя екологична група ще попадне автомобилът ще зависи от EURO от 1 до 6 категорията или датата на първа регистрация и количеството нездравословни газове, които отделят. За задачата на всяка кола ще бъде комплициран екостикер.

Монитор

Военните на великденско море за 101 лева

В офертите влизат две нощувки на 18 и 19 април, както и две закуски и празничен обяд с декорация. Пакетът включва даже туристическия налог и застраховка.

За деца сред 3 и 13 години, настанени на постоянно легло в морския курорт, цените стартират от 53 лева За ВИП апартамент в хотела на МО в морския курорт Флагман пък сумите доближават 133 лева на човек и 68 лева за дете.

Рибарица, Пампорово и Боровец, където военните също разполагат със свои бази за отдих, са другите препоръчани от МО дестинации за великденска почивка.

Сега

Как прокуратурата се срути на ул. " Алабин "

Вече стана традиция най-скандалните случаи у нас, довели до милиони вреди или голям брой жертви, шумно да се проверяват и тихо да се провалят в съда. Поредният образец за това е сриването на постройка на столичната улица " Алабин " на 19 септември 2006 година, при което починаха две девойки - 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова.

Два правосъдни състава - на Софийския градски съд, който като първа инстанция оправда четиримата подсъдими, и на Софийския апелативен съд (САС), който удостовери това решение, заключават, че освен постройката е била генетично повредена, само че и самото следствие.

Капитал дейли

Потупване по рамото от Брюксел

След броени месеци Европейската комисия ще би трябвало да каже на страните от еврозоната какво мисли за напредъка на България по поетите от нея задължения през 2018 година От това и от оценката на ЕЦБ значително ще зависи влизането на страната във валутния механизъм ERM II и банковия съюз.

От оповестения през седмицата регулярен отчет от Брюксел за макроикономическите несъответствия на България може да се допусна, че даването на щемпел OK най-малко от тази институция ще е просто условност. За пръв път от въвеждането на тези разбори през 2012 година страната е в групата без несъответствия.

Дума

Медицинските експерти на неопределен митинг

Пореден митинг на медицинските експерти. Поводът са неизпълнените съгласно тях обещания от страна на здравния министър и корупцията в системата.

Преди една година беше първият им митинг. Те упорстваха за промяна в здравната система.

Нищо от настояванията им не е било изпълнено, споделят те, в това число и обещанията на министър Ананиев за нарастване на заплатите. Този път медицинските експерти са решили митингът да прерасне в неопределен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР