24 часа Данните от системата за ражданията са неточни Данните

...
24 часа Данните от системата за ражданията са неточни Данните
Коментари Харесай

Хотел иска 11 000 лв. за нощувка, Блъфира ли Доган за програмния кабинет


24 часа

Данните от системата за ражданията са неточни

Данните от Информационната система за ражданията (Регистъра на ражданията в България) към сегашния миг са неточни. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването. Например: съгласно Регистъра на ражданията в Област Видин от началото на годината до сегашния миг са родени 75 деца. По публични данни от двете лечебни заведения на територията на региона общият брой на новородените към 31.12. е 330), защото, от една страна, през актуалната година бяха открити, а след това и отстранени, няколко механически срутва в системата.

Труд

Хотел желае 11 000 лева за нощувка

Курортите са цялостни за новогодишната нощ. Първи са изчерпани първокласните места. 5-звездните хотели по морето са цялостни, а най-луксозните жилища са резервирани за празника още преди година. Подобна е наклонността и в курортите навътре в страната, като Велинград, осведоми БТВ.

Клиентите са най-вече хора от бизнеса с приходи над междинните, които с изключение на изтънчена конюнктура получават и шоупрограма с топизпълнители. Това обобщават от Института за разбори и оценки в туризма.

11 000 лв. за 4 нощувки в първокласен апартамент 200 квадрата изиска хотел във Велинград. Цената включва блюда със сьомга, еленово месо и първокласни спа процедури. И хотелът откри искащи.

Стандарт

Блъфира ли Доган за програмния кабинет?

Ахмед Доган получи непредвиден коледен подарък от един върл зложелател - Валери Симеонов. Доскорошният вицепремиер съпостави традиицонното предновогодишно слово на почетния ръководител на Движение за права и свободи с книгата " Празни мисли на един празен човек ", която донесе на Джером К. Джером международна известност и го подреди измежду най-обичаните писатели на предишния век.

Защото той е индивидът, който трансформира иронията в най-ефективния инструмент за пояснение на действителността на заобикалящия ни свят. И си разреши жлъч по отношение на английския хайлайф в златните времена на империята, когато кралица Виктория владееше една четвърт от популацията на света и въртеше половината от морската търговия.

Монитор

И в последния ден на 2018-а завишение на фини прахови частици

В последния ден на 2018 година пет от станциите за премерване на качеството на въздуха у нас регистрират превишени концентрации на фини прахови частици. Данните са от Индекса за качество на въздуха на Европейската комисия, съобщи БНР.

Отново най-запрашен е въздухът в Горна Оряховица, следват Перник, Плевен, Русе и Шумен.

От 2 януари се чакат по-силни пориви напразно, което ще раздвижи насъбраните замърсители на въздуха.

Сега

Правителството е похарчило 2.7 милиарда лв. за последния месец

Правителство е изхарчило над 2.7 милиарда лв. за един месец. Това демонстрират оповестени през днешния ден данни на Министерството на финансите (МФ). Хазната ще приключи годината с остатък от 163.5 млн. лв., което е 0,2% от Брутният вътрешен продукт и е под предстоящото преизпълнение. През ноември остатъкът в бюджета бе близо 2.9 милиарда лева, напомня БНР. Данните са предварителни, като окончателните ще бъдат оповестени в края на януари 2019 година

За поредна година държавното управление образува забележителен бюджетен остатък, който се харчи стремително в края на годината. През декември най-голяма сума - 1.35 милиарда лева, бе дадена за продължение на строителството на автомагистрала " Хемус ". Отделно бяха заделени пари за ремонт на пътища, за някои от общините, за силовите министерства.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР