24 часа Бежанците в ЕС затворени, докато свършат войните 4

...
24 часа Бежанците в ЕС затворени, докато свършат войните 4
Коментари Харесай

Бежанците в ЕС затворени, докато свършат войните, Губим 6 млн. лева от износ на трюфели

24 часа

Бежанците в Европейски Съюз затворени, до момента в който свършат войните

4 ограничения за справяне с мигрантския проблем показа Бойко Борисов пред Народното събрание. Той пристигна изключително, с цел да отговори на соцлидерката Корнелия Нинова и след разгорял се скандал сред Българска социалистическа партия и патриотите по тематиката за мигрантите. (Виж долу.)

Изброените от Борисов ограничения са затваряне на външните граници на Европейски Съюз, гарантиране на сигурността на границите, изнесени центрове за бежанци отвън Европейски Съюз. Четвъртото му предложение е да има центрове от затворен вид за към този момент влезлите в Европа до края на войната в страните им.

" Допускаме, че има вид да има мигранти в България и те желаят да вървят в Швеция.

Труд

Губим 6 млн. лв. от експорт на трюфели

Държавата губи 5-6 милиона лева годишно от износа на трюфели. Причината е, че противозаконни прекупвачи изнасят без нужните документи скъпите гъби и надлежно не заплащат налози на страната. Това изясни за " Труд " зам.-председателят на Асоциацията на преработвателите на диворастящи гъби и плодове Юлиян Колев.

Всички останали постоянни предприемачи заплащат 6% налог при източника, само че главно чужденци са прекупвачи на скъпата стока в Лудогорието, като го вършат безусловно нелегално. Те не са в сивия бизнес, тъй като в действителност не заплащат нито лев на страната, а напряко в черния, изясни Колев. Причината това да се случва е неналичието на задоволително надзор. Почти цялата годишна продукция от трюфели, която се добива у нас, се изнася за чужбина. Деликатесната гъба към този момент пораства съвсем целогодишно у нас, като цената й зависи от сорта и това през кой сезон се събира.

Монитор

Взимат на мушка черешовото топче и хайдушките пушки

Юристът Огнян Маринов, ръководител на Национално сдружение " Традиция ", което се занимава с представянето на сходни исторически спектакли навън, заяви че приготвят закон по нова евродиректива по отношение на потреблението на огнестрелно оръжие в тези зрелищни събития. Евродирективата има единствено целесъобразен темперамент, не се ползва едно към едно в националното законодателство на която и да било страна, само че в случай че на тази база се одобри закон, може да постави завършек на историческите възстановки, отбелязва Маринов.

В подобен случай ще се наложи опълченците и хайдутите да употребяват бутафорни оръжия от дърво и стиропор, както е в киното.

Стандарт

Туризмът стачкува против законовите промени на Ангелкова

Туристически организации и туроператори стачкуваха против плануваните от министър Николина Ангелкова промени в Закона за туризма.

Те показаха позицията си в декларация. Убедени сме, че гореспоменатите промени няма да подобрят туристическия артикул в България и ще слагат под въпрос удовлетвореността на туристите от предлаганите туристически услуги. Искаме да подчертаем, че сигналите на тел. 112 за звук нарушаващ публичния ред през летния интервал за 2016г са 137 764 бр. а през 2017г са 137 269 бр.

Сега

Таксите за обжалване във Върховен административен съд скачат внезапно

Държавните такси за касационно обжалване на административни актове във Върховния административен съд (ВАС) ще бъдат сензитивно увеличени. Предложенията на ГЕРБ за ремонти в Административнопроцесуалния кодекс (АПК) бяха утвърдени на второ четене от правната комисия на Народното събрание.

По 70 лева към този момент ще заплащат жителите, едноличните търговци, държавните и общинските органи, както и организации, предоставящи публични услуги. За първи път в административното произвеждане страната и общините също ще заплащат, с цел да се гледа жалбата им в съда.

Капитал дейли

Краят на дизела?

" Дизелът е приключен. След няколко години ще изчезне изцяло, защото е технология от предишното. " Думите на Елжбета Биенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и дребни и междинни предприятия, може и да звучат пресилено за мнозина. Но ясно демонстрират промененото отношение на значително паневропейски, национални и локални управляващи и институции към наложилата се през последните две десетилетия като най-ефективна автомобилна технология в Европа.

Дума

Българска народна банка отхвърли да разкрие банките по договорката за ЧЕЗ

Една от кредитните институции у нас е издала банкова гаранция за присъединяване в процедурата по продажба на активите на ЧЕЗ България, като тази гаранция е " обезпечена с парични средства по сметка на наредителя ". Това декларират от Българска народна банка в формален отговор до Народното събрание, подписан от шефа Димитър Радев, с който ДУМА разполага. Запитването бе направено преди месец от краткотрайната комисия по договорката, която изиска от Българска народна банка информация има ли поети задължения от български банки, които да финансират сдружението покупател " Инерком ". В писмото на Българска народна банка се показва, че 4 от общо 21 кредитни институции у нас са декларирали интерес за евентуално присъединяване във финансирането на възможна договорка по придобиване на активите на ЧЕЗ България от сдружението на Гинка Върбакова " Инерком ". Това на този стадий обаче са единствено планове, които нямат обвързващ темперамент и не пораждат някакъв юридически ангажимент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР