24 часа Българска водолазка се удави на метър от рекорд

...
24 часа Българска водолазка се удави на метър от рекорд
Коментари Харесай

Черен списък за пациенти биячи, Правителството ще намалява чиновниците

" 24 часа "

Българска водолазка се удави на метър от връх за " Гинес "

Българска инструктурка по гмуркане почина трагично в неделя в Егейско море при опит да усъвършенства връх на " Гинес " за надълбоко гмуркане в открити води, заяви " Грийк рипортър ". Съпругът ѝ Михаил, дружно с който влезнали в дълбините, е в сериозно положение в интензивно поделение на болница в Солун.

45-годишната Теодора Балабанова трябваше да опита да усъвършенства върха още в събота, 23 септември. Лошите атмосферни условия обаче я принудиха да отсрочи гмуркането за идващия ден.

Двамата водолази се гмурнаха в региона на залива Торонеос, който е сред ръкавите Касандра и Ситония на Халкидическия полуостров в Гърция.

Подобряването на международното най-хубаво достижение бе фантазия и за двамата, за реализирането на което се готвят дълго време. Целта беше да слагат международен връх в две посоки - за дами и за двойка гмуркачи на дълбочина от 231 метра в открити води.

" Стандарт "

Черен лист за пациенти биячи

Пациентите, склонни към принуждение, да влязат в черен лист. Той ще бъде изпратен в лечебните заведения и по този начин ще бъде заострено вниманието на лекарите, в случай че сходен човек потърси помощ. Тази концепция бе стартирана по време на кръгла маса на тематика " Мерки за предварителна защита на експанзията над медицински лица ", проведена от БЛС. Практиката със основаването на черен лист към този момент е тествана във Англия, Съединени американски щати и Кипър, сподели доктор Галинка Павлова от БЛС.

На полемиката стана ясно, че всеки втори доктор у нас е бил жертва на експанзия, като в половината от случаите насилието се е случило повече от веднъж. В максимален риск са медицинските сестри. Пациентите са недоволни от здравната система и изключително от доплащането за медицински услуги.

" Монитор "

Псевдоеколози лапат пари от страната като спасители

Псевдоеколозите от " Корал ", които цяло лято стачкуваха против страната и локалните управляващи поради инспекциите на институциите, се оказаха лапащи без срам от същата тази страна. Докато през ден скачаха против инспекциите на общината, туристическото министерство и Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас, при които лъсна, че незаконно настанилите се на плажа и гората зад тях така наречен дивокъмпингуващи крадат ток и вода, деятелите на " Да запазим " Корал " са се цанили за спасители на линията. Но надалеч не гратис. Сдружението е взело над 20 бона за два месеца работа, като парите са по социална поръчка, оповестена от регионалната администрация на Бургас.

" Сега "

Правителството ще понижава служителите посредством споделени услуги

Поредно държавно управление прави следващ опит да понижи раздутата администрация и да направи работата й по-ефективна. Вицепремиерът Томислав Дончев започва през вчерашния ден взаимен план със Световната банка, който планува закриване на многочислените дирекции и отдели, занимаващи се с една и съща работа в разнообразни ведомства и териториални поделения, и основаване на централни звена за обслужване. Става дума за обединение на службите по счетоводство, " ТРЗ ", " Личен състав " или " Кадри ", правните отдели, звената за IT. Реформата би трябвало да докара до обилни съкращения на служители и икономисване на бюджетни разноски.

" Дума "

Засякоха замразена цаца с олово на българския пазар

На българския пазар се продава замразена цаца с нараснало наличие на олово и риба с изминал период на валидност. Това излиза наяве от изследване, направено от " Активни консуматори ". Организацията е направила проучвания на 12 търговски марки замразена риба. Всички те са вносни артикули и се оферират на нашия пазар от търговци, а не от компании, занимаващи се с улов.

За единствено една риба е открито, че е негодна за консумация. Това е замразена цаца, уловена в Балтийско море от латвийска компания. Тя е била с нараснало наличие на олово. Рибата е пакетирана и импортирана в България от румънска компания. Тази комерсиална марка има също и високи, само че ненадхвърлящи оптимално допустимия предел количества кадмий и живак, оповестяват от организацията. От " Активни консуматори " вършат умозаключение, че най-проблемна е вносната океанска и морска риба.

" Капитал дейли "

България не извършва отговорностите си за поддържане на Дунав

От всички страни по поречието на Дунав България е тази, която най-очевидно не извършва отговорностите си по поддържането на реката. Това съобщи пред " Капитал " източник от Генерална дирекция " Мобилност и превоз " на Европейската комисия по време на среща за бъдещето на инструмента " Свързана Европа " в Талин. " От всички планове, свързани с интернационалната транспортна инфраструктура в България, този ни предизвиква най-вече главоболия. Спешно би трябвало да се свърши работата по Дунав. Там би трябвало да се прави драгаж всяка година. През последните 3 години българите не го вършат ", съобщи източникът, който е по отношение на българското държавно управление. Драгажът съставлява изкопни действия по дъното на реката, които да я държат плавателна през всички сезони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР