24 часа Българите спестяват 5% от доходите си, германецът -

...
24 часа Българите спестяват 5% от доходите си, германецът -
Коментари Харесай

20 000 камери ни пазят от крадци, Митница и жандармерия дебнат по границата с Гърция

24 часа

Българите икономисват 5% от приходите си, германецът - 17,2

Българите икономисват приблизително по 4,86% от приходите си всеки месец, като по този индикатор се нареждаме на 18-о място в Европейски Съюз. Това демонстрират данни на Евростат за 2016 година Такова проучване за спестяванията в европейските страни се разгласява за първи път от статистическа работа на Европейска комисия. Данните включват освен спестяванията на самите семейства, а и тези на нетърговските организации, обслужващи семействата. Същата методика употребява и Българска народна банка, когато регистрира депозитите.

Труд

Митница и жандармерия дебнат по границата с Гърция

Мобилни екипи на митницата и жандармерията са пратени да ревизират непрекъснато камиони и коли, влизащи у нас откъм Гърция, научи " Труд ". Акцията е почнала през предходната седмица и ще продължи съвсем през целия май, в това число и в празничните дни към Гергьовден, когато се чака засилен трафик.

Монитор

20 000 камери ни пазят от крадци

20 хиляди камери са впрегнати в битката с битовата престъпност. Те са инсталирани в градовете и селата, демонстрира информация на " Монитор ", като се чака до 2020 година да има устройства даже в най-малките обитаеми места. Вече 39 общини са декларирали присъединяване в оперативна стратегия " Региони в напредък ", която ще финансира доизграждането на видеонаблюдението. То е обвързвано както с кметствата, по този начин и с районните ръководства. Само в София има над 4 хиляди инсталирани такива камери, които наблюдават за всевъзможен тип закононарушения и нарушавания. Те се управляват от общ център, в който присъединяване имат Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи.

Стандарт

Националистите като бодил в петата

Каква ще е ориста на дребния съдружен сътрудник в българското държавно управление. Това е въпросът, който още веднъж надвисна със страшна мощ след старта на акцията на европейските либерали. Форумът, който Движение за права и свободи като част от политическото семейство на АЛДЕ, провежда в София в края на предходната седмица, сложи доста въпроси за бъдещето на Европа.

Част от тези въпроси са определящи - като общата европейска защита, бъдещето на кохезионната политика, Европа на една скорост. Основният акцент на форума обаче беше и бъдещето на Балканите и каква ще е ролята им в обединена Европа. Отговорът даде ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ - Балканите би трябвало да са зона без популизъм, шовинизъм и радикализъм.

Сега

Бургас и Русе на протест против новите региони

Подготвяното от Министерство на регионалното развитие ново планово разделяне предстоящо се оказа хапка, сложна за преглъщане в Бургас. Местната общност се надигна, защото не ще Варна за " столица " на общия им регион. Няколко пъти през последния месец разнообразни представители на страната даваха сигнали, че разновидността с четири планови области, при който двата морски града се сплотяват, е най-вероятен. По-миналата седмица БСП-Бургас остро повдигна въпроса, а през предходната бургаските депутати " на пожар " привикаха в Народното събрание районния министър Николай Нанков. На срещата участва и кметът Димитър Николов, а основател бе съпартийката му от ГЕРБ Ивелина Василева.

Капитал дейли

OneCoin и спиралата на собствеността

Създадената през 2014 година от българката Ружа Игнатова OneCoin от години кара доста анализатори, медии, регулатори и следователи по целия свят да се чудят дали става въпрос за финансова пирамида. Ако се съди обаче по последните промени в структурата на собствеността на българските компании, свързани с криптовалутата, наподобява, се залага на друга геометрична форма - безкрайна серпантина.

След поредност прехвърляния през март главното сдружение, обслужващо активността на OneCoin - " Уан нетуърк сървисес ", чиито офиси бяха претърсени през януари от български и немски прокурори, се оказва притежател на... самото себе си. До неуместната структура се стига след няколко покупко-продажби, след които 100% от компанията се оказват благосъстоятелност на " Уан форекс ", което е 100% благосъстоятелност на " Артефикс Европа ", което е 100% благосъстоятелност на " Уан нетуърк сървисес ". Целта на тези интервенции не е ясна, като от OneCoin и " Уан нетуърк сървисес " не дадоха отговор на въпросите на " Капитал ".

Дума

НМД: Живеем в страна, която убива децата си

Държавата получи оценка 2,88 съгласно отчета " Бележник 2018: Какъв е междинният триумф на страната в грижата за децата? ", направен от Национална мрежа за децата. Това е най-ниската оценка, която институциите получават за работата и политиките си за малчуганите от началото на правенето на отчета преди 7 години.

Проектът " Бележник " прави годишен мониторинг на поетите задължения от страна на страната, касаещи правата на децата, в 5 области: " Основни правила по Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето ", " Семейна среда и различни грижи ", " Здравеопазване ", " Образование ", " Правосъдие ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР